Negyven év munkaviszony után sem éri el 180 ezer forintot a havi átlagnyugdíj.

Pár napja jelent meg az új nyugdíjszorzókról szóló rendelet, amelyek segítségével a ledolgozott években szerzett jövedelemhez igazítják a havi nyugdíjat. A napi.hu ez alapján kiszámolta, hogy egy most nyugdíjba vonuló ember mennyi pénzre számíthat.

A nyugdíj természetesen attól függ, hogy milyen volt az ember fizetése – a fiktív példával azt nézték meg, milyen nyugdíjra számíthatna az, aki az elmúlt évtizedekben mindig az aktuális átlagbért kapta meg. Aki harminc év munka után ment nyugdíjba, annak 147-150 ezer forint jutna, aki viszont 35 év munkaviszonyt tud felmutatni, annak 158-161 ezer forint lehetne a havi járandósága.

Kiderült, mennyi az átlagos nyugdíj

Negyven év munkaviszony után már 173-177 ezer forint lehetne a havi átlagnyugdíj, 45 év után pedig 194-199 ezer forint járna.

Ennél azért valószínűleg a legtöbben kevesebbet kapnak, hiszen az emberek többsége most az átlagfizetésnél kevesebbet keres, és ez így volt az elmúlt évtizedek nagy részében is. A KSH adatai szerint

2017-ben a nyugdíjasok 31,6 százaléka havi 100 ezer forintnál kevesebbet kapott, 66,6 százalékuknak pedig nem jutott havonta 140 ezer forint.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(napi.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
A fidesz már 1999-től csak becsapja a nyugdíjasokat, mert az ár emelkedések miatt épp, hogy csak megtudnak élni.
Jozefina
Dumából mindig több van, mint a nyugdíjból. Majd ja a minimálnyugdíjat 150.000.-Ft-ban állapítják meg, akkor talán jobb lesz a helyzet. De ennél kevesebbet egyetlen magyarországon nyugdíjbavonult állampolgár se kapjon. A határontúliak maximum ennek felét, amíg a fidesz van hatalmon. Utána felülvizsgálni és semmit!!!
tudode
A MIGRÁNCSÜGYI miniszterelnök tartozik a NYUGDÍJAS társadalomnak azzal, hogy NYUGDÍJ KORREKCIÓT umburdáljon meg, mert több százezer nyugdíjasnak FELKOPIK az álla, arról nem is szólva, hogy a KELETINÉL, a NYUGATINÁL többjük nem tudnak eleget tenni kötelezettségeiknek.
.
Lehet Gyurcsányozni, és TENNI a dolgukat
.
Íme:
.
2005. szeptember. 30. 14:12 2005. szeptember. 30. 15:32 ITTHON
----- Nyugdíjkorrekciós programot jelentett be Gyurcsány
hvg.hu/itthon/20050930nyugdijkorrekcio
.
2005. évi CLXXIII. törvény
a nyugdíjak korrekciós célú emeléséről *
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A0500173.TV
.
"""Az Országgyűlés
a nyugdíjak között kialakult aránytalanságok vállalható, mérséklése céljából,
annak érdekében, hogy az érintett nyugdíjak arányaiban jobban kifejezésre jussanak az aktív korban teljesített szolgálati időben és az elért, a járulékfizetés alapjául szolgáló keresetekben meglevő különbségek, enyhüljenek az e téren a nyugdíjas évek során létrejött ellentmondások,
azzal a szándékkal, hogy mérséklődjenek ezen nyugdíjak összegeiben a nyugdíjazás éve szerinti eltérések,
ugyanakkor figyelembe véve a nyugdíjak korrekciójának jelentős, csak több egymást követő évben vállalható, illetve megtervezhető forrásigényét.""""
.
Azon túl, hogy a NEGYVENHÉTEZER FORINTBÓL MEG LEHET ÉLNI szajkózó jutalmául a Szerencsejáték Zrt vezérigazgatója lett!!
.
Csak úgy!
Desischado
Hazugság! A rokonom 68 000 ft-ot kap, és ebben már két kérvényezett emelés is volt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.