Bizarr eljárásnak nevezte a Fidesz néppárti tagságának felfüggesztését Katarina Barley, német igazságügyi miniszter.

Német miniszter: Brüsszel nem a probléma, hanem a megoldás

A német szövetségi kormány tagja a Népszavának adott interjújában a néppárti döntésről elmondta:

Ez egy meglehetősen bizarr eljárás volt. Az EPP-ben sokan éveken át kritizálták a Fideszt, fenyegetőztek, hogy felfüggesztenék tagságát, ám végül, soha nem léptek. És még azután is csak egy képlékeny kompromisszumra futotta, hogy Orbán már párttársukat, Jean-Claude Juncker bizottsági elnököt támadta.

A döntést Barley azzal magyarázta, hogy

Néppártban egyfelől azt szeretnék, hogy csúcsjelöltjüket, Manfred Webert válasszák meg bizottsági elnökké, így kénytelenek voltak valamit lépni. Csakhogy szükségük van a Fidesz EP-képviselőinek szavazataira is. Ezért született ez a fura kompromisszum. Ezt az eljárást én erősen helytelenítem.

A miniszter végül kijelentette:

Klasszikus menekülőútja a tagállami vezetőknek az, hogy ami rossz az országukban, az Brüsszel hibája. A média feladata is megmutatni azt, hogy kié a valódi felelősség és kié az eredmény. Például azt, hogy mennyi mindent finanszíroz Brüsszel Magyarországon. Ebből mindenki megértheti: Brüsszel nem a probléma, hanem a megoldás.

Forrás: Népszava

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Tartom!
.
Az Európai Uniónak köszönhető, hogy HETVENNÉGY ÉVE nem volt háború Európában, de az EGYIK TAGÁLLAM pályatévesztett vezetője a NYÍLÁSZÁRÓK csapkodásával "SS"-sé tette Európa békéjét azzal, hogy
.
---- Így lett Magyarország az új hidegháború egyik főszereplője
.
444.hu/2018/03/14/igy-lett-magyarorszag-az-uj-hideghaboru-egyik-foszereploje
.
Amely mögött saját hazája BEKEBELEZÉSE eltörpül!!!
tulipan
A narancsos dinoszaurusz mellett, ez szejp Tömjén, meg az agyatlan, ostoba sleppjük, a legtragikusabb DEVIANCIÁJA, ennek, az országnak
verőce21
Nagyon rosszul fogalmaz a német igazságügyi miniszter.
Inkább egy felelős, józan EP vezetésre lenne szükség! Nemcsak egy Nyugat- és észak-Európa barátira. Erre a mostani EP választás jó alkalom. Nem Weber a megoldás. Ezt Európában, keleten és délen már nagyon jól tudja a lakosság. Soha nem volt még ennyire sorsfordító az EP-választás. 
Eddig érdektelenül álltak keleten, nagy naivan, alacsony részvétellel ezekhez a választásokhoz. Nem úgy nyugaton, és Észak-Európában. Ott tudatosan szavaztak már évtizeddel korábban ezekre a kizsákmånyolandó területekre. Miután kizsigerelték, leépítették az ipart keleten és Dél-Európát gazdaságilag is, újabban a bevándoroltatáshoz folyamodtak. Lehetőleg visszaosztani a bevándorlókat ezekre a területekre munkaerőtartaléknak és fogyasztóknak. Az EU-s bővítések eddig is csak a fogyasztás miatt kellettek, amit vámok sem terheltek, a "felzárkóztatási pénzek" úgyis visszaáramlottak túlnyomó részben a feladókhoz, az adományozókhoz. A németek szinte mindent megnyertek az Unióval, amit a II. vh.-ban szerettek volna. Hiányzik még Ukrajna.
A felzárkóztatásokra jó ellenpélda, a volt NDK területe, a saját népét nem tudja felzárkóztatni, (mire számíthatnak a többiek, keletiek, déliek?)
Erre nem az a válasz, hogy kilépünk, vagy felfüggesztjük a jogainkat, hanem "ha megszelídítettek, felelőséggel tartoznak értünk." Olyan pozíciókba kell lavíroznunk magunkat, a többi érintettekkel együtt, hogy megkerülhetetlen tényezői, irányítói legyünk ennek a gépezetnek. Nem elárulói, mint a ... lipsik. Mert Deák szavaival élve, "ha egy nemzet önként mond le a jogairól, nincs az a mennyei hatalom, amely azt visszaadja neki."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.