A 21. század a lelkekért folytatott küzdelem ideje lesz; nem annyira a fizikai értelemben vett háborúké, hanem a szellemi abszolutizmusra törekvésé – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Budapesten, a Századvég Alapítvány "Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának?" című konferenciáján

Gulyás: az emberek lelkéért folyik a kűzdelem

Gulyás Gergely azt mondta: a fogyasztás csúcsra járatásában érdekelt globális cégek, a birodalmak építésében érdekelt nemzetközi hálózatok a helyi közösségek szétmorzsolása felé próbálják irányítani a világot.

Szomorú, de Európában már most sokan azt hiszik, hogy demokráciában is csupán egyféleképpen lehet gondolkodni.

Szavai szerint a kontinens lerombolásának eszköze lehet a migráció és az iszlám radikalizmus betelepülése. Ezek jelentik a legnagyobb veszélyt. Ahogyan Robert Schuman fogalmazott: a keresztyénüldözés visszahullással fenyeget a demokráciából a barbárságba.

Úgy vélekedett, hogy az erős családokat, nemzeteket, helyi közösségeket eredményező keresztyén kultúra a fenti folyamatok útjában áll. Európa legnagyobb történelmi erénye a közös alapokon álló lelki és kulturális megújulás képessége – mondta.

A 21. század döntő kérdése, hogy létrejön-e az európai életmód és a keresztyén kultúra védelmében ismét szellemi, lelki megújulás, amely kellő hátteret adhat a kontinens önazonosságának és közösségeinek megerősítéséhez. Ha így lesz, azt kizárólag Közép-Európa nemzeteinek lehet majd köszönni, éppen ezért "nekünk kell tennünk".

A keresztyén ember hatalmas élménye a szabadság, amellyel a meggyőződésére támaszkodva kiforgathatja sarkaiból a világot. A feltámadásba vetett hit a legnagyobb önzetlenséget is képes előhívni, ellentmondva az egyéni érvényesülésnek.

A kereszténydemokrata politika elfogadja és hirdeti azokat az alapelveket, amelyek a keresztyénségből kinőtt kultúra sarokkövei. Éles azonban a különbség egyéni keresztyénség és politikai kereszténydemokrácia között:

senki sem állítja, hogy aki kereszténydemokrata, az egyben jó keresztyén is. Önmagában a kereszténydemokrata politikai családhoz tartozás senkinek sem ad felmentést a bűnei alól.

Forrás: MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Na indul a vallási fundamentalizmus. Lassan semmiben nem különböznek az imámoktól.A tálibok és az ISIS ezzel inditott, meg az iráni ajatollah. Orbán meg ettől várja dinasztikus hatalmi törekvéseit- a vallási ópiummal?
kereső
Erőszakos "hittérités"-t milyen formában fogják megvalósitani? Orbán tényleg második államalapitónak képzeli/hiszi magát?
Commenter
@kereső: ez egészen pontosan a választások után kezdődött: Mit is íratott ki a FB-ra? "Soli Deo Gloria". Aztán ment is az illiberális demokrácia a kukába. Most meg a régi vágású kereszténydemokrácia épül.A már mozgalommá alakult Felház lesz az egyik oszlopa. Vallásos transzba esett emberek ott bőven vannak, csodás gyógyulásokról beszélnek, ki országos mozgalommá válik ez az undorító szekta...
kereső
@Commenter: ha igy haladnak, az iráni ajatollah csak kérhet és jelenthet nekik.
Commenter
@kereső: remélem a politikai és a lelkekért folytatott harcot is elveszítik!
tulipan
Ennek a Bel Aminak, ezt a sok zagyavságot ki írta vajon???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.