Nem Magyarország volt a célja a pénteken őrizetbe vett, terrorizmussal gyanúsított szír férfinek – jelentette ki Mirkóczki Ádám, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke a testület keddi budapesti ülését követően.

Nem akart Magyarországon maradni az ISIS feltételezett kivégzője

Az ülésen meghallgatták a Terrorelhárítási Központ, az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Információs Hivatal képviselőinek tájékoztatását.

Halász János, fideszes képviselő elmondta: a férfi, akit azzal gyanúsítanak a hatóságok, hogy az Iszlám Állam tagjaként tömeges kivégzésekben vett részt, kiderült, hogy "brüsszeli migránskártyával" rendelkezett. A kártyát 150 ezer forintnak megfelelő összeggel töltötték fel.

Fidesz már korábban jelezte, hogy az Európai Bizottság által működtetett migránskártya veszélyes, mert alkalmas lehet a terrorizmus finanszírozására is. Név nélküli, pénzzel feltöltött bankkártyákat osztogatnak, különösebb ellenőrzés nélkül migránsoknak.

Közlése szerint csak januárban 64 ezren kaptak ilyen kártyát. Ki tudja közöttük hány terrorizmussal gyanúsítható ember lehet? – tette fel a kérdést.

Halász arról nem beszélt, hogy a bakkártyát kizárólag Görögországban lehet használni, ahol a menedékkérők így kapnak segítséget, tárgyi adományok helyett.

Mirkóczki Ádám örvendetesnek nevezte, hogy a terrorizmussal gyanúsított szír férfinek nem sikerült a magyar hatóságok szűrőjén átmennie. Magyarország csupán tranzitállomás volt számára, a hatóságok továbbra is vizsgálják a kapcsolatrendszerét.

Az ülésen azt javasolta, hogy a bizottság támogassa a különböző státusszal Magyarországra érkező, nem magyar állampolgárok nemzetbiztonsági átvilágítását, ám a kormánypárti többség leszavazta a javaslat tárgysorozatba vételét is.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
HAlász "elfelejtette" megemlíteni, hogy ez a bankkárta nem az egész EU-ra érvényes!!!
"Halász arról nem beszélt, hogy a bankkártyát kizárólag Görögországban lehet használni, ahol a menedékkérők így kapnak segítséget, tárgyi adományok helyett."
Mirkoczi javaslatát "Az ülésen azt javasolta, hogy a bizottság támogassa a különböző státusszal Magyarországra érkező, nem magyar állampolgárok nemzetbiztonsági átvilágítását, ám a kormánypárti többség leszavazta a javaslat tárgysorozatba vételét is." meg valószínűleg azért nem fogadták el, mert így szabadon jöhetnek-mehetnek a maffiózók!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
relatív
Az a tájékoztatásból hiányzik, hogy milyen bizonyíték alapján vádolja a ' magyar hatóság ' ezt az illetőt ?!

A magyar hatóságok - rendre - minden érdemi bizonyíték nélkül a magyar ellenzék több tagját sorozatban rágalmazta már meg, melyből aztán csak hosszas bírósági igazságszolgáltatás után lehetett kikerülni.

Eléggé gyanús, hogy egy bűnös abban az országban jelenik meg, melynél csak állami segítséggel nyerhetnek migránsok ezrei lehetőséget ?!
cikicakk55
Most nem azért írom,hogy mentegessem ezt a hülye bankkártyás ötletet,de még is,150.000 ft-ból ,illetve annyit érő Euróval mit tud kezdeni egy terrorista? mennyibe kerül csak egyetlen géppisztoly? Amennyiben beszervezni akar embereket,mire elég annyi pénz és még meg is kell neki élni valamiből. Most nem konkrétan erre a férfire gondolok,mert ennek jóval több pénze lehetett,mint amit nála találtak. Görögországban használhatja csak azt a bankkártyát minden migráns és szerintem nem nagyon dőzsölhetnek ennyi pénzből. Halász meg duguljon el,mert nem sok mindent tett a TEK. Mindent a Brüsszeli kémelhárítás nyomozott ki,a magyaroknak átadtak minden adatot,így nem volt nehéz elkapni azt az embert.
arcmás
A TEK az ellenzék miatt lett létrehozva.
Az emberek megfélemlítés miatt.
Csak a GECIK lépnek be a TEK-.be.

Elfogtátok az év terroristáját?
De tényleg?
Biztos?
Hányok tőletek tekes lányok !!!
menekült
"a bizottság támogassa a különböző státusszal Magyarországra érkező, nem magyar állampolgárok nemzetbiztonsági átvilágítását, ám a kormánypárti többség leszavazta a javaslat tárgysorozatba vételét is."

Pedig így a hatóságoknak lehetőségük lenne az NBB idelátogató vendégeit és rokonait is átvizsgálni. Vagy nem? :)))
kokopelli
@cikicakk55: Ezek még azt sem tudják elképzeléni,hogy normál hitelkártyákkal ugyanaz,sőt bizton-
ságosabb a tartózkodás,mert a külföldiek tízezrei is azzal jönnek! A limit egészen más!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok