Kásler Miklós EMMI-miniszter egy sajtónak rendezett háttérbeszélgetésen állítólag belengette, hogy a legnagyobb adósságot összeszedő kórházaknál vezetőcsere jöhet. A hír kiszivárgása után gyorsan jött a pontosítás, még a lecserélésről szóló cikkben is.

A Népszava cikke szerint elég nagy zavart okozott az erőben Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetőjének hétfői bejelentése. 

Kásler belengette a kórházigazgatók leváltását, izzani kezdtek a vonalak

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszél a kommunizmus áldozatainak emléknapján a Királyfalvi Miklós Katolikus Általános Iskolában, Pócspetriben 2019. február 25-én

Fotó, címlapi kép: MTI/Balázs Attila

Egy sajtónak rendezett háttérbeszélgetésen állítólag ugyanis a miniszter belengette, hogy a legnagyobb adósságot felhalmozó kórházak miatt 10 kórházigazgatói posztra írnak ki új pályázatot. Ezen új vezetőknek a hatákonyabb gazdálkodás elérése lenne a célja.

A hírről beszámolt a kormánypárti Pesti Srácok, ezután pedig a Népszava szerint izzani kezdtek a vonalak, merthogy a 10 legeladósodottabb kórházak "mindegyike mögött erős választókerületi elnökök, miniszteriális támogatók állnak."

(Ráadásul – jegyzi meg a lap – a legeladósodottabb Honvédkórház vezetői kinevezésének ügyében nem is Kásler az illetékes, mert az intézmény a Honvédelmi Minisztérium alá tartozik.)

Keddre már a lista – amelyet addig sem látott senki – mérete csökkent, és arról lehetett hallani, hogy a nyugdíjaskorú gzdasági vezetők helyére kell majd új embereket találni hét helyen, és három periférikus kórház főigazgatói posztján lehet még változás. A Népszava szerint a Pesti Srácok ominózus cikkéből is kikerült a konkrét szám hétfő estére, és úgy módosítottak rajta, hogy a jövőben néhány kórházigazgatói poszton lehetnek változások.

Kedd délutánra az EMMI is kiadott egy közleményt, amelyben megnyugtatták az érintetteket, hogy Kásler Miklós miniszter számít a kórházigazgatók támogatására.

A közleményben idéztek a minisztertől:

A kórházigazgatók nagyobbik része csupán megbízással vezeti intézményét, és ez a bizonytalanság nekik sem jó. (...) Én biztonságot szeretnék nyújtani nekik, ezért a közeljövőben számos helyen pályázatot írunk ki a kórházigazgatói posztra, hogy a nyertesek már kinevezéssel, nyugodtan végezhessék felelősségteljes munkájukat a zavartalan betegellátás érdekében.

A Népszava szerint mintegy félszáz olyan kórházigazgató van, akinek pusztán ideiglenes kinevezése van jelenleg.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Most kirostálják akik nem felelnek meg nekik, hiába volt az ő emberük, DE AZZAL, HOGY IGAZGATÓT CSERÉLGETNEK A KÓRHÁZBAN SEMMI NEM VÁLTOZIK !!!
Nem lesz több pénz, nem lesz több eszköz, nem lesz nagyobb képzettebb személyzet !!!
Bolondkaslar rászolgálsz a nevedre !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Szívesen megnézném, hogy az ilyen kormánytényezőket hogyan választják ki, úgy mint a keltetőben a fiastojást, átvilágítva, vagy lámpással keresik hetven üres faluban mire rálelnek?!
Amúgy meg nem fenyegetőzött a mini. úr, csak a tízparancsolat odaillő, általuk értelmezett passzusát idézte, hogy aszongya "Szeresd felebarátodat", mint kecske a kést...
papa.49
Most kirostálják akik nem felelnek meg nekik, hiába volt az ő emberük, DE AZZAL, HOGY IGAZGATÓT CSERÉLGETNEK A KÓRHÁZBAN SEMMI NEM VÁLTOZIK !!!
Nem lesz több pénz, nem lesz több eszköz, nem lesz nagyobb képzettebb személyzet !!!
Bolondkaslar rászolgálsz a nevedre !!!
Commenter
Arra nincs mersze, hogy közszolgaként a diákokkal találkozzon sőt a csicskája által koptatja le őket, de arra van, hogy a mostani eü krízist kizárólag a kórház igazgatókon próbálja leverni, holott a ÁEK-on kívül minden kórháznak az EMMI a fenntartója és ő (is) felelős. Ez egy sarlatán és még veszélyesen őrült is. Az OOI működése is leginkább egy szégyen volt a vezetése alatt.
Nessy
Aztán, ha Kukac Péter helyett Krapancsák Hugó lesz az igazgató, de a finanszírozási rendszer marad, mi fog változni? Ha csak Hugónak nincsenek magasabb rangú haverjai, és konszolidálják pár milliárddal, ami legalább félévig kitart! Aztán kezdődik előröl.
Lehet szenttűl kukorékolni, de amíg a a finanszírozás és a tvk marad, addig a hiány újratermelődik.
Commenter
@papa.49: a bolond többnyire ártalmatlan, ez viszont sarlatán és őrült. Ezért veszélyes.
papa.49
@Commenter: Tegnap hallottam beszélni is remélem az a baja amire gondolok !!!
magyarbakancs
idáig lehet hallani a nyelv csattokást.
Mindenkit érdemei szerint bírálnak el.
picike1
hatékony munka emberek cseréje és kész lesz mit kapkodni hajrá ! szivmelengető ahogy repülnek az kórházigazgatók!!
Eladott Ország
35 vizsgált európai ország közül a 33. helyen végzett a magyar egészségügyi rendszer a stockholmi központú Health Consumer Powerhouse (HCP) nevű szervezet Európai Egészségügyi Fogyasztói Index (EHCI) nevű kiadványában. Csak Romániát és Albániát előzzük meg.
uploads.disquscdn.com/images/5af7f08c819c5b913864f5214a2b9387273b353e3470fab925bb35fe091fcb23.jpg
Tudom, Soros...
uploads.disquscdn.com/images/6942195dc03dd8767bba5f45d2778dc5d82009d6c8b7f2de5246d952144dbc0d.jpg?w=600&h=398
verőce21
Pontosabban a kórházak gazdasági igazgatóit.
A kórházigazgatók legtöbb helyen át sem látják, hogy milyen manipulációk és háttérüzletek folynak az intézetükben.
desiro
Az igazgató urak gyorsan vegyenek bibliát a semilyen zsóttitól Akkó talá megússzák a menesztést.
Klubtag
@papa.49: ...bizonyos időközönként nem árt őket újra "felesketni", mert még elszemtelenednek, panaszkodni mernek például a forráshiányra az ellenzéki médiának, vagy nem hozzák meg a maguk területén a "kitiltó" jogszabályokat bizonyos emberekre (pl. képviselőkre, jogvédőkre) vonatkozóan, mi az, hogy felvételeket lehet készíteni a mocsokról, a hulló, málló vakolatról, a vasúti resti mellékhelyiségét is alulmúló WC-k állapotáról, stb.,stb.,stb.
Aki beáll a sorba, az maradhat...a többi pucoljon el a versenyszférába...
Így néz ki az Orbán-Kásler féle - egészségügyi-menedzserek - követelmény-rendszere.
Kookas
@Eladott Ország: tetszik az ányeskád.
kissé felnőttem
kása előbb repülsz te ne aggodj nélküled megélne az egészségügy veled aligha csak a gond hogy az utódok is ilyenek kész lekvár vagytok
Fradigege
Meg lett mondva, hogy 7-800 milliárd kell az egészségügybe évente. Nem fognak csodát tenni. Ráadásul így marad a "hálapénz" is.
papa.49
Tipikusan mint a forgalom nélküli kupleráj kidobják a heverőket, pedig a kurvákat kéne kicserélni )))))))))))))
kereső
Na akkor most ők leszenek a "soros". Ez a NER.-és jön az eü. privatizáció, megbizható emberek kellenek az intézmények élére.
Commenter
@Eladott Ország: a magyar egészségügy igazi világszínvonalú power house :(
Lepényleső
Esélyt lát arra,hogy ebben az országban nem szorul majd betegellátásra?
Desischado
Az igazgatók cseréje helyett pénz kellene, nem is kevés. De erre nem hajlandó, ártunk és qurmányunk.
verőce21
Fölösleges pénzt önteni egy olyan rendszerbe, amelyből ezernyi lyukon folyik ki a zsé.
Kookas
@verőce21: bezzeg a stadionokból nem folyik el a lé mert azt előbb ellopják.
Eladott Ország
@Commenter: március 27,19:05; Annyira világszínvonalú a hazai kórházak, hogy már csak ez a felirat hiányzik a bejáratról. "Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel." (‎Dante útja a Pokolban)
Commenter
@Eladott Ország: Nem kell azt kitenni a bejáratra sem. Tudják azt, hogy felhagyhatnak minden reménnyel (ld. kórházi fertőzések áldozatai) vagy mégis "küzdenek és bízva bíznak" a gyógyulásban, a körülmények ellenére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.