A Made in Hungary kifejezésnek akkora rangot kell szerezni, hogy az önmagában biztosíték legyen a piac számára – mondta a pénzügyminiszter szerdán Pilisvörösváron.

Varga Mihály: a Made in Hungary kifejezés legyen a biztosíték a minőségre

Varga Mihály a Szamos Marcipán Kft. kapacitásbővítő fejlesztésének bejelentésekor arról beszélt, hogy

a magyar gazdaságnak szüksége van olyan hazai cégekre, amelyek külföldön is megállják a helyüket, és nemzetközileg is elismert márkát, magyar brandet képviselnek.

Hozzátette, hogy a Szamos Marcipán Kft. 332 millió forintos beruházását a kormány 159 millió forinttal támogatja.

A miniszter elmondta, hogy a vállalat három telephelyén, Pilisvörösváron, Karcagon és Fertőszentmiklóson a legmodernebb technológia bevezetésével korszerűsíti gyártási folyamatait. Kitért arra, hogy a nagyvállalati beruházási támogatással a kormány azokat a vállalatokat kívánja ösztönözni, amelyektől folyamatosan növekvő teljesítmény várható.

Varga szerint a magyar gazdaság fejlődésével párhuzamosan egyre több olyan nagyvállalatunk van, amely gyors ütemben fejlődik.

A négy éve működő nagyvállalati beruházási támogatási program keretében 110 támogatási szerződést kötött meg a minisztérium, ennek köszönhetően 65 milliárd forintnyi támogatás révén 159 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg és 2300 új munkahely létesül országszerte

- ismertette.

A miniszter a magyar brandekről szólva azt mondta, hogy a kormány olyan termékek előállítását kívánja támogatni, amelyek a világ minden pontján Magyarországot, a magyar minőséget jelentik. A Szamos Marcipán Kft. jó úton van efelé, mivel Európában már a legjelentősebb édesipari cégek között jegyzik – fűzte hozzá.

Justin István, a Szamos Marcipán Kft. ügyvezetője elmondta, hogy cégük ma Magyarország legnagyobb, száz százalékban magyar tulajdonban lévő édesipari vállalta, közel 4 milliárd forintos árbevétellel. Hozzátette, hogy a támogatással nemcsak a gyártás modernizálódik, hanem az irodai részleg is.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Varga, te még könyvelőnek is hülye volnál. Akkor Szlovákia A+ fokozata már csak négy lépés. A baráti haverok jól teljesítenek a közpénzből, a többi meg lóf@sz, összeszerelőüzem. A Made in Hungary kifejezésnek, a brókerbotrányoknál van helye, a közpénzek elsíbolásában, a bankbotrányokban igazán élenjárunk, ez már biztosíték a minőségre, igazi hungarikum lett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Ma mit mondjon ? Mármint a hülyeségen kívül. Igazat nem mondhat, mert estére már nem miniszter.
kokopelli
@justhpeter: ...nem mindegy,mert vele is csak sűrűbben vannak! Ha nem megy el a szeánszra
és nem veszi észre senki,akkor ki kell őt "IS" baxni, "i tak dálse", amig csak egy pár marad! (;-)))
Sámannus
Törvények fölé helyezni külföldi intézményeket legalább akkora hazaárulás. Én inkább nem hegesztenék le egy aknafedelet sem, csak az jöjjön ide akinek nincs félnivalója.
kokopelli
@CsipkeRózsa: A "Ferrero" meg a gatyába csinál,ha a Vargát hallja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.