A Made in Hungary kifejezésnek akkora rangot kell szerezni, hogy az önmagában biztosíték legyen a piac számára – mondta a pénzügyminiszter szerdán Pilisvörösváron.

Varga Mihály: a Made in Hungary kifejezés legyen a biztosíték a minőségre

Varga Mihály a Szamos Marcipán Kft. kapacitásbővítő fejlesztésének bejelentésekor arról beszélt, hogy

a magyar gazdaságnak szüksége van olyan hazai cégekre, amelyek külföldön is megállják a helyüket, és nemzetközileg is elismert márkát, magyar brandet képviselnek.

Hozzátette, hogy a Szamos Marcipán Kft. 332 millió forintos beruházását a kormány 159 millió forinttal támogatja.

A miniszter elmondta, hogy a vállalat három telephelyén, Pilisvörösváron, Karcagon és Fertőszentmiklóson a legmodernebb technológia bevezetésével korszerűsíti gyártási folyamatait. Kitért arra, hogy a nagyvállalati beruházási támogatással a kormány azokat a vállalatokat kívánja ösztönözni, amelyektől folyamatosan növekvő teljesítmény várható.

Varga szerint a magyar gazdaság fejlődésével párhuzamosan egyre több olyan nagyvállalatunk van, amely gyors ütemben fejlődik.

A négy éve működő nagyvállalati beruházási támogatási program keretében 110 támogatási szerződést kötött meg a minisztérium, ennek köszönhetően 65 milliárd forintnyi támogatás révén 159 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg és 2300 új munkahely létesül országszerte

- ismertette.

A miniszter a magyar brandekről szólva azt mondta, hogy a kormány olyan termékek előállítását kívánja támogatni, amelyek a világ minden pontján Magyarországot, a magyar minőséget jelentik. A Szamos Marcipán Kft. jó úton van efelé, mivel Európában már a legjelentősebb édesipari cégek között jegyzik – fűzte hozzá.

Justin István, a Szamos Marcipán Kft. ügyvezetője elmondta, hogy cégük ma Magyarország legnagyobb, száz százalékban magyar tulajdonban lévő édesipari vállalta, közel 4 milliárd forintos árbevétellel. Hozzátette, hogy a támogatással nemcsak a gyártás modernizálódik, hanem az irodai részleg is.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Varga, te még könyvelőnek is hülye volnál. Akkor Szlovákia A+ fokozata már csak négy lépés. A baráti haverok jól teljesítenek a közpénzből, a többi meg ló[email protected], összeszerelőüzem. A Made in Hungary kifejezésnek, a brókerbotrányoknál van helye, a közpénzek elsíbolásában, a bankbotrányokban igazán élenjárunk, ez már biztosíték a minőségre, igazi hungarikum lett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Törvények fölé helyezni külföldi intézményeket legalább akkora hazaárulás. Én inkább nem hegesztenék le egy aknafedelet sem, csak az jöjjön ide akinek nincs félnivalója.
durbincs
@papa.49: @papa.49: mert maga bányatudor, akinek a Pilis-Hegységben van Ócsai is ? ???
Föciből csak karó ? maga osztaná megint az észt ? bányás-tárnás Picsogoként kb 1000km -ről ?
Plusz 1 moslék Ajakú ? azt fürödjék le !! de fogat is mosson, mert bedes, gyomorszagú lehelete ?
mégtán a levegője ?
durbincs
@kokopelli: karmát mért nem röföli ?
Eladott Ország
@Adrianaaa: Te se fizess a szexért, vár a csúti gazdid. Hajrá magyarok! Indulhat a szidolozás, farokra fel!
https://uploads.disquscdn.com/images/d9376b59...
kokopelli
@CsipkeRózsa: A "Ferrero" meg a gatyába csinál,ha a Vargát hallja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.