Meg lesz a böjtje az évi tizenszázalékokkal növekvő béreknek – mondja.

Baj lesz a megugró magyar bérekből – figyelmeztet a Videoton társvezére
Fotó: Pixabay

A közelgő globális gazdasági lassulás mellett a termelékenységet messze meghaladó

magyarországi béremelkedési ütem versenyképességi hátrányt okozhat

- hívta fel a figyelmet Sinkó Ottó a Videoton társ-vezérigazgatója Székesfehérváron, a Videoton Holding Zrt. által szervezett üzleti fórumon szerdán.

A Globális lassulás, kontra bérnövekedés: mi lehet e folyamat vége? című konferencián kifejtette, hogy az újautó-eladások csökkenése, a fejlett európai országok és Kína gazdasági növekedésének visszaesése, valamint a nagy jegybankok lazításra tett utalásai mind-mind a globális gazdasági fellendülés végét jelentik.

Magyarországon 2016-ig a termelékenység növekedési ütemét követte a béremelkedés, azóta a termelékenységet messze meghaladó az ütem, amivel a gazdaság sokat veszíthet a versenyképességéből

- mondta, és megjegyezte, hogy az évről évre "tizenszázalékokkal növekvő" béremelési mértéket nem lehet sokáig fenntartani.

(MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Magyarul szaré hugyé dógozzon a magyar és béremelést ne várjon !Éhendögölni nem fog senki,de másra ez a fizetés nem elég!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Magyarul szaré hugyé dógozzon a magyar és béremelést ne várjon !Éhendögölni nem fog senki,de másra ez a fizetés nem elég!!!
Gauntlet
Bizony! ugyanis a kicsik nyeresége nem akkora, hogy kigazdálkodják ! Konklúzió: elbocsátás, leépítés ! Van olyan falu ahol már kocsma sincs (!!!)
csipetke
Nem most kellett volna kapkodni a bérekkel,amikor (kis túlzással) a fél ország külföldre cuccolt,hanem amikor a fidesz elkezdte az "uralkodását".Azt hitte orbán,hogy a magyar mindig szaré'húgyé' fog dolgozni?Végülis ezzel csábították ide az összeszerelő-üzemeket.Amikor az emberek elkezdtek szállingózni külföldre,akkor kellett volna elkezdeni zárkóztatni a magyar béreket az európaihoz.Még mindig messze elmaradnak attól
Eladott Ország
Annak is meg lesz a böjtje társ-vezérigazgató elvtárs, ha nem lesz aki dolgozzon, és elhúzz innen a képzett munkaerő, mint a vadliba neked meg nem lesz havi ötmillió fizetésed a nagy tudásodból te agyfasz. hiába nőnek forintban a bérek, ha eközben a forint folyamatosan gyengül, így euróban szinte ugyanott toporog a magyar bérszint, mint 10 évvel ezelőtt, miközben a régió többi országa elszáguldott mellettünk. Ez az oka, hogy mára Magyarország lett a közép- kelet európai régió legszegényebb országa,megelőztek a nemrég még a kenyeret is jegyre kapó éhező lengyelek, az elmaradott tótok , a háborús horvátok , a szovjet nyomorból induló Baltikum is.
ennyi jelenleg a nettó átlagkereset a régióban:
Euróban:
szlovén 1086
észt 1086
cseh 920
horvát 848
szlovák 845
lengyeel 830
lett 744
litván 738
magyar 701

A gazdasági növekedésünket is elviszi a forintgyengülés , így euróban számolva szinte semmit sem nő a magyar gazdaság, tartósan beragadtunk a szegény ország státuszba, miközben a régió többi országa elszáguldott mellettünk és messziről integetve röhögnek rajtunk, ánuszrózsán csókolhatjuk a volt keleti blokkot.

a számok megmutatják a szomorú valóságot és leleplezik a félrevezető sikerpropagandát.

2008 ban a magyar gdp/ fő az osztrák 30,92% a volt
2017 ben a magyar gdp/ fő az osztrák 30,01 % a volt

azaz ne ábrándozzunk mi felzárkózásról, Ausztria utoléréséről! ( lásd a csúti bűnöző cigány agymenéseit )
Szimó
Béremelés, számháború! A kétkezi munkásnak, akik a magukfajtáknak biztosítják a JÓ létet, igen is szükségünk van minden fillérre!! A bruttó kereset 33-34%-os járulékai az nem sok? A nettó fizetésből vásárolva, szolgáltatást igénybe véve 27% Áfa ( kitartóan, jó ideje az államkasszát gyarapítva) azt is istenigazából a bérből és fizetésből élők érzik meg a legjobban! Új autót 3 réteg enged meg magának. Első, gazdagok ( vállalkozók, politikusok és üzletemberek) a második, azok akik kölcsönök árán is, a harmadik, azok akik dolgozni sem akarnak eltartatják magukat.
vacsi
Már miért lenne baj?! A dolgozó több bért kap, több pénzt visz be a Tesco-ba, és így ki tudják fizetni a beszállítókat. Ez mindenkinek jó, nem?
papa.49
Persze megint az átlag magyar fizetése a sok !!!
Nessy
Ez valós probléma. A megugró bérek és járulékok beépülnek a termék árába. Az alacsony termelékenység miatt egy termékre bontva ezek a költségek egyre magasabbak. így az árak is emelkedhetnek.
Az alacsony termelékenység már több évtizedes probléma.
Fradigege
Ha nem lenne béremelés, akkor még 600 ezren dobbantanának az országból, azzal aztán a békasegge alatt termelékenység se lenne.
Nessy
@Fradigege: Lehet! De az egyre dráguló termékek, szolgáltatások,amiknek a minősége viszont romlik, inflációt indukálnak, azaz a vásárlóérték csökken.
Volt az elmúlt években olyan beruházás, ami a végére nem került a másfélszeresébe, a duplájába?
vadsanca
Nyugati árak, keleti bérek. Így lehet növelni az életszínvonalat. A Videoton vezére mennyit visz haza? Neki biztos nem probléma a nyugati ár. Úgyhogy, vegyen vissza az ideológiából. A melós keresi meg az Ő bérét.
De ha nyugati áron értékesítik a terméket, akkor miért nincs nyugati bér a melós nak?
vadsanca
De abból nagyobb baj lesz, ha elmennek az emberek ebből az országból!
vadsanca
De abból nagyobb baj lesz, ha elmennek az emberek ebből az országból!
Yoda69
A Videoton vezér vajon támogatja a rabszolga törvényt?
Desischado
ez az alak mennyit visz haza?! Emelkednek a bérek? Az árak legalább triplán! Én ezt tapasztalom mindenütt. Fele annyit sem tudok venni ugyanannyi pénzért, mint akár két éve is. Nem kéne a vezetőknek pofátlan béreket adni, hanem rendes bér kellene mindenkinek. Jobban tenné ez a szemét, ha kussolna!
Fradigege
@Nessy: Mit javasolsz? A régi árak jók a mai bérekhez. Az ingatlanlufi pedig egyszer kipukkad. Az ellen pedig nem lehet mit tenni, ha csökkentik az áfát, mert a kereskedő annak ellenére sem viszi le az árakat, mert így több a haszna. Ez a csapda.
vacsi
Majd ha ez a társ-vezérigazgató is annyit visz haza hónapról hónapra, mint a munkásai, akkor lesz joga megszólalni!
kereső
Nos ,én azt javasolnám a Videoton társvezérének, hogy ne a bérek miatt aggódjon, hanem azon dolgozzon-hogy növelje a termelékenységet,de ne dolgozók kizsigerelésével, hanem innovativ újitásokkal, jobb munkaszervezéssel/üres állás idők,a szervezetlenség okán pl./-és a beszállitói kör jobb megválogatásával.Törődjön a dolgozói "mentális" egészségével- a munkahelyi légkörrel.Ő van döntési helyzetben, nem a munkavállaló/ Ő csak abban, hogy marad-e továbbra is,vagy szedi a sátorfáját/. El kéne felejteni a társvezér és vezér uraknak a "munkerőbőséget", mert azt sikeresen felszámolták, és ezzel együtt el kéne felejteni, hogy a munkaerőn spórolunk- mint eddig.Szemléletet kéne váltani, és ha ehhez tanulni kell- akkor rajta.A döntés az ő kezükben van, és ha nem lépnek lassan nem kell aggódniuk a bérek "elszaladása" miatt, mert nem lesz dolgozójuk. Lesz, de az majd annyit is fog érni- akkor búcsút lehet mondani az évenkénti luxus autó cserének, a yachtoknak-és egyebeknek. Vége az "eredeti" tőkefelhalmozásnak társvezér úr, át kéne lépne a 20.századba minimum.
kokopelli
Igaza lehet,mert a nyugati túlzott bérek,ill béremelések tönkreteszik a gazdaságot! Már sok évti-
zede abban szenvednek!Azután kiderült,hogy a jó béremelések vásárlási-növekedéssel,jó han-
gulattal járnak,és mit tesz a piac? Az ipart is feldobja! Ez egy évenként előforduló jelenség,ami
természetesen keletről sumáknak látszik! A bratyóm mondaná:"Öcsém, az nálunk nem megy!"...
- Jó...akkó cseresznye ?"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.