A keresztény kultúra közös gondolkodási alap Magyarország és a Zöld-foki Köztársaság között – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Zöld-foki Köztársaság fővárosában, Praiában, sajtótájékoztatón.

"Európában ez be van tiltva" – afrikai vendéglátóját dicsérte Orbán Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) sajtótájékoztatója Ulisses Correia e Silvával, a Zöld-foki Köztársaság miniszterelnökével Praiában 2019. március 28-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Kétnapos látogatása során az Orbán Viktor vezette magyar delegációt fogadta Ulisses Correia e Silva kormányfő, Olavo Correia miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter és Luís Filipe Tavares külügyekért és közösségekért felelős miniszter.

Orbán Viktor elmondta: a Zöld-foki Köztársaság miniszterelnökével együtt vannak a kereszténydemokrata internacionáléban, annak mindketten alelnökei. Azt mondta, amikor a miniszterelnökkel Budapesten találkozott, rájöttek, hogy a keresztény kultúra, amelyben nevelkedtek, lehetővé teszi, hogy egymástól több ezer kilométerre is hasonlóan lássák a világot.

Orbán Viktor azt mondta: ritka a mai világban, hogy egy ország magát nyíltan kereszténynek vallja.

"Európában ez be is van tiltva"

- fogalmazott, hozzátéve: "ott identitáskérdésekről nem lehet ilyen nyíltan beszélni, más világ van".

A magyar kormányfő közölte: a diplomácia területén Magyarország az Európai Unióban az egyetlen, vagy két ország közül az egyik, amely támogatja a Zöld-foki Köztársaság vízummentességét.

Ezen túlmenőn két területen kötöttek együttműködési megállapodást: az egyik a gazdaság, a másik az oktatás.

A gazdasági együttműködés keretében létrejön a két ország között egy vegyesbizottság

- közölte Orbán Viktor, aki ennek kapcsán megjegyezte: Magyarország a világ országai között a népességet tekintve a 88. helyen van, exportját tekintve pedig a 34. helyen.

Vagyis Magyarország globális méretekben is figyelemre méltó export-import tevékenységgel rendelkezik – közölte a magyar kormányfő, hozzátéve: hisz abban, hogy a kereskedelem, a beruházások az emberek jólétéhez járulnak hozzá.

A megállapodás értelmében 35 millió euróból létrehoztak egy kötött segélyhitelprogramot, amelyet a Zöld-foki Köztársaság mezőgazdaságának, vízgazdálkodásának fejlesztésére fordítanak. Egy 15 millió eurós magánhitel lehetőségét is megnyitották, hogy a két ország vegyes vállalatokat hozhasson létre.

A kormányfő elmondta: régi hagyománya van a Stipendium Hungaricum programnak, amelynek keretében külföldi diákoknak ad a magyar állam ösztöndíjat, hogy Magyarországon tanulhassanak.

"Így próbálunk barátokat gyűjteni a világban"

- tette hozzá Orbán Viktor, aki elmondta, a Zöld-foki Köztársasággal kötött megállapodás keretében tíz ösztöndíjas megy Magyarországra.

Ezen felül szívesen fordítanak pénzt arra is, hogy a Kodály-módszert népszerűsítsék a Zöld-foki Köztársaságban – közölte a miniszterelnök.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Orbán és Szijjártó elment a Zöld-foki-szigetekre, amely négyezer négyzetkilométeren fekszik, lakosai száma nem éri el az 500 ezer főt, legfőbb bevételi forrásuk a külföldön dolgozó zöld-fokiak hazautalt pénze. Mindez tíz vulkanikus szigeten elterülve az Atlanti-óceánban. Ezek után előadják, hogy Magyarországnak itt kell befektetnie 35 millió dollárt (nagyjából 10 milliárd forintot), és ezen a szigetcsoporton kell, távol Afrika partjaitól, az óceán közepén “segíteni a stabilitást”, s “előmozdítani a magyar gazdasági szereplők érdekeit”. Hát a kurva anyjukat, ezt tudjuk erre mondani, és akkor rendkívül finoman fogalmaztunk. Ezek teljesen hülyének néznek mindenkit.
nepszava.us/35-millio-dollaros-penzmosas-miatt-mentek-a-zold-foki-szigetekre/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
És az a 35 millió majd visszatér magánzsebekbe. Ezt is pénzmosásnak hívják.
papa.49
Európában te állsz a BETILTÁS,, előtt csutitetű !!!
karma1
@papa.49: Hahaha, kivitte a rengeteg lovet, mert a hatarnal nem mertek belenezni a hatitatyojaba...:o)))

Majd akkor kapok rohogogorcsot, amikor ennek a kis banankoztarsasagnak az atyaistene egy tollvonassal hoz valami jopofa banktorvenyt, es egyszeru tranzakcioval lenyulja a 35 milliardot, es huss! mar el is tunt a zsozso...

En azert nem biznek meg senkiben sem,... Nem is ertem, hogy az alaphangon is pszicho- es szocio- meg lo'pata orban hogy tud megtalalni ilyen seggeket, pedig a betegsegebol adodoan mindenkire gyanakodnia kene...:o))))
Igaz, annak ellenere, hogy mar azt hiszi, hogy o mindenhato, egyre tobb hibat kovet el...:o))
papa.49
@karma1: Valahol már ,,reszelik,, a nekiszántat ...
tulipan
@Shikari: Marha agyepedt, náci bunkó!! :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.