A Paks II. Zrt. közzétette honlapján a paksi atomerőmű kapacitásfenntartó beruházására vonatkozó fővállalkozói szerződést – írta a Magyar Nemzet online kiadása csütörtökön.

A lap szerint az Atomsztrojexporttal kötött tervezési, beszerzési és kivitelezési szerződésben foglalt megvalósítási megállapodások a projekt teljes életciklusát lefedik.

Közzétették az új paksi atomerőművi blokkok fővállalkozói szerződését

Fotó: atomeromu.hu

A magyar kormány a projekt "kulcsrakész" megvalósítását várja el, ideértve a VVER-1200-as típusú reaktorok üzembe helyezését, valamennyi szükséges rendszerkiegészítést, illetve a nukleáris üzemanyag leszállítását az első töltethez és az első újratöltéshez – emelték ki.

A 110 oldalas angol nyelvű dokumentumból kiderül, hogy a szerződésekre a Svájci Államszövetség jogszabályai irányadók, a szerződést érintő esetleges jogvitában svájci választott bíróság jár el.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ennyi idő kellett, hogy a fideszes sarat kikaparjàk belőle. A "" túlmészárosok" nagyja alstrómanok (persze, óvatosan azzal a papírral) kezébe kerüljön.. Persze, az új kivitelezők is olyan "" mészárosi"" tulajdonban vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.