Sok élelmiszernek az eredete szinte nyomon követhetetlen.

A lejárt szavatosságú élelmiszerek árusítása a leggyakoribb probléma, amellyel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai az ellenőrzések során találkoznak – mondta Pleva György a hivatal élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az M1-en.

Itthon még mindig nagy divat lejárt szavatosságú termékeket árulni

Az igazgató a gyakori szabálytalanságok közé sorolta

a nyomon követhetetlen élelmiszerek forgalmazását, továbbá a minőséghibák is rendszeresen előfordulnak.

Bár problémák továbbra is vannak, lassú javulás tapasztalható ezen a téren – mondta az igazgató. Ez annak köszönhető, hogy a vállalkozók mind jobban megismerik a szabályokat, illetve számítanak az ellenőrzésre.

A műsorban elhangzott, az idén az országos tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzési sorozat március 25-től a húsvéti ünnepek végéig, április 22-ig tart. Az országos akció során a szakemberek a hagyományosan népszerű árukat,

többek között a sonka, tojás, bor, édesség, valamint szezonális zöldség- és gyümölcstermékeket ellenőrzik.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
A derék hazai bótosok, ja és közben ezerrel rinyálunk, hogy a mocsok multik más ízesítéssel adják nálunk a termékeiket! =))
egeszsegugy
Ausztriában (jó esetben) a lejárat napján teszik rá a boltok az árengedményt az élelmiszertermékekre. Utána simán forgalmazzák, amíg ki nem fogy. De elmondható, hogy ott a lejáratra egy picit kevésbé figyelnek, mint nálunk. Tehát ebben itthon jobb a helyzet.
papa.49
Na például ezért nem vásárolunk a cba. SOHA SEM !!!
advocat
@egeszsegugy: Hol? Mert én eddig ilyennel nem találkoztam. Igaz évente csak 1-szer kétszer járok arra, de ebben benne van Miklósfalvától Bregenzig minden.
papa.49
@Commenter: Én évekkel ezelőtt jártam dolgozni az egyik raktárbázisukra Zalaegerszegre, nekem az ott látottak pont elegek voltak ehhez a véleményemhez !!!
A másik meg mikor fékhiba miatt letiltottam az egyik gép használatát, fogták és használták tovább, pedig az egy un. raktári gép volt ami az emberek között mozgott, a súlya 2.5 tonna !!!
Gondolhatod ha az neki szorít valakit a falnak, vagy a polcnak mi marad belőle !!!
Még az helyi ,,kiskirályhoz,, is be kellett mennem, mikor ,,hidegre szereltem,, a masinát, kivettem a menet logikai egységet, oszt. jónapot !!!
Commenter
@papa.49: nem véletlenül adta el és szállt ki az áruházláncból Baldauf. Egyes áruházak a multik "martalékává" váltak...Lidl, Aldi nyílt a helyükön, már nem is annyira magyar ez a nagyon magyar üzletlánc.
papa.49
@Commenter: Szerintem volt ott személyes ok is a kiszállás mögött, vagy pénzügyi viták ...
Commenter
@papa.49: nem valószínű hogy meg fogjuk tudni a valódi okot, de az tény, hogy a multikhoz képest a cba árai jóval magasabbak!
desiro
És a vető magokkal mikor foglalkoznak ezek a gyökerek?
Tavaly 3x ültettem borsót mire kikelt 3 sor.
És ez nem egyedi.
egeszsegugy
@advocat: InterSpar, DM, Hofer az eddigi tapasztalat. Nagy gond nincs a termékekkel (kivéve egyszer a DM-ben, de ott egy rizsnél - miután megmutattuk, mit forgalmaztak - mindet leszedték a polcról), de érdemes figyelni ott is a lejáratokra.
namihami
Van kishazánkban egy NÉBIH nevű hivatal, ahol az élelmiszerek ellenőrzése az (figyelj!!)
Élelmiszer- és TAKARMÁNYbiztonsági igazgató felügyelete alá tartozik. Akkor most mi melyiket esszük? A sok E-szám alapján van némi kétely bennem.
Tessék mondani, lehet hogy némelyik takarmánnyal jobban járnánk. Elnézve némelyik macskakaját, állítom nektdk, hogy a Zöld-foki Szigeteken a gyerekek karácsonykor is mind a tíz ujjakat megnyalnák urána. Erre jó a közös igszgatóság?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.