Tarlós István főpolgármester szerint Karácsony Gergelynek, az MSZP-Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltjének a zuglói parkolási ügyben folytatott viselkedése még a kerületi vezetői alkalmasságát is megkérdőjelezi.

Tarlós az Echo Tv Jó reggelt! című műsorában pénteken azt mondta:

Karácsony Gergely panaszkodik, duzzog, könnyezik.

Tarlós szerint az ahogy a parkolási kérdést kezeli és jogi útra próbál terelni politikai vitákat, azt a

benyomást kelti az emberben, hogy megkérdőjelezi, nemhogy a főpolgármesteri, de a kerületi polgármesteri alkalmasságát is.

Gyerekes dolognak nevezte és szerinte a félelem és a zavartságvezetett oda, hogy a XIV. kerületi polgármester jogi lépéseket fontolgat, mert – miként azt Karácsony Gergely korábban az ATV-nek nyilatkozta – a zuglói parkolás ügyében mindenféle félinformációkkal traktálja a nyilvánosságot a főpolgármester.

Tarlós István azt mondta, Karácsony Gergely vet fel olyan témákat, amelyeket rutinos politikus nem húzna elő.

Egy rossz szériában van, de lehet, hogy neki ez az állandó formája, és csak a külső megjelenésre apellál a választások tekintetében

– folytatta a főpolgármester.

Kifejtette, Zuglóban szó van egy

erősen vitatható parkolási szerződésről, és most ezt akarják összekeverni azzal a vitával, hogy ki legyen Budapesten a parkolás gazdája, a kerületek vagy egységesen a főváros.

A Zuglói Polgármesteri Hivatal által küldött dokumentumokban szerepelt az, hogy a fizetős parkolásból a kerületnek 2018-ban 793 millió forint vesztesége keletkezett. Éppen Karácsony Gergely előterjesztésére fogadták el azt a 2019-es kerületi költségvetést, amelyben további 300 millió forint veszteséget terveznek a területen – mondta el Tarlós István. Hozzátette: Karácsony Gergely az ügyben a szocialistákat, a saját támogató pártját mutyizással vádolta meg.

A főpolgármester kifejtette, a parkolási szerződéseket a kerületek saját jogon, önálló jogi személyként kötik meg, ezért nem érthetők Karácsony Gergely szavai arról, hogy miért volt kénytelen aláírni a szerződést. A törvény ugyanis jogot ad a polgármesternek ahhoz, hogy felfüggessze a döntést, megvétózhassa, netán ellene szavazzon – emelte ki –, és ne lehajtott fejjel tartózkodjon, majd szó nélkül aláírja a szerződést.

Tarlós ismét nekiment Karácsonynak

Tarlós István megjegyezte azt is, hogy Karácsony Gergely kezdeményezett fizető parkolást Zuglóban.

A főpolgármester arra reagálva, hogy Karácsony Gergely vitára hívta, úgy fogalmazott: "ő lepődne meg a legjobban, ha én felvenném a kesztyűt (...), nyilván biztosan tudja, hogy én ilyen butaságot nem csinálok". Karácsony Gergely saját, a tévében elmondott mondatait akarja tagadni most, pedig több tízezer ember hallotta ezeket. Arról miért vitatkozzon vele, hogy mondott-e ilyet vagy sem – jegyezte meg.

Karácsony nemrég vitára hívta ki Tarlóst, hogy ütköztessék a fővárosi kocepciójukat.

Cikk- és címlapkép: MTI/Illyés Tibor

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A ,,rutinos politikus,, csak nem magadra gondoltál bolondistók , te nem rutinos vagy hanem SEGGNYALÓ a csutitetű seggét nyalod állandóan !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Mi van Pistike csak így tudod magad életben tartani, ha a budapestiek észnél lesznek akkor elküldenek téged a búbánatos fenébe.
papa.49
A ,,rutinos politikus,, csak nem magadra gondoltál bolondistók , te nem rutinos vagy hanem SEGGNYALÓ a csutitetű seggét nyalod állandóan !!!
Commenter
@papa.49: Ez is fél, mert ha nem lesz rendszerszintű csalás akkor nagy valószínűséggel verhető, ezért próbálja úgy beállítani úgy az ellenfelét mintha hozzá képest az csak egy rutintalan, korrupt, nyafogó, hiú, öntelt óvodás lenne.
Dr plágium
Elindult a lejárató kampány. Nem tudom mitől fél ennyire Tarlós. (lehet sok disznóság kiderülne ha átveszik a posztját?
papa.49
@Commenter: A Karácsony Gergely még nem taposta szét senki szemüvegét az önkori ülésen !!!
Commenter
@papa.49: és az ő születésnapi tortájából biztos nem ugrik elő a csuti.
tudode
Se kocsim, se lovam!
.
A fő izének nem kellene arra TÖREKEDNIE, hogy EGYSÉGES PARKOLÁSI RENDSZER legyen Budapesten. Ezzel kiküszöbölhető lehetne a csencsembencsem, és nem fordulna elő, hogy EGY UTCÁBAN kétféle parkolási rendszertelenség lenne/van!
jancsipapa
@Horizont: Lehet ,ha evett valami romlottat . Mert ,hát a lehetséges ellenfelek miatt nemigen kell...
colibri
Szokásos fosch fideszes hozzáállás. Kampányban az a fidesznek a programja, hogy alázza, szarba tapossa az ellenfeleit. Eddig Puzsért alázta, amióta felhomályosították, hogy annak csak 5%-os támogatottsága van, rájött, hogy Karácsony az ellenfél. Ezért kár volt Tarlósnak megöregednie, hogy olyan hülye maradt, mint a s...
Csizmás Kond
...ismét Tarlósnak van igaza...és ez be is fog bizonyosodni...na majd akkor fog fosni valaki.
Jozefina
Tarlós vádaskodik??? Akkor miért nem áll ki vitára Karácsonnyal??? Gyáva féreg!!! Fél, hogy úgy jár mint orbán járt Gyurcsánnyal folytatott vitában??!!
Eladott Ország
Nekünk maradnak a kételyek: hogy legközelebb az etióp életszínvonallal, a szudáni stabilitással, a venezuelai kiszámíthatósággal, vagy a kongói biztonsággal fogunk stratégiailag partneri viszonyra lépni. Kilógó nyelvvel, kétpofára.
egeszsegugy
@Aki Én: Elírt szavakra keresőoptimalizálnak... amit már 2009 óta blokkol a Google :D
namihami
Ja kérem a vér (és a bunkóság) nem válik vízzé!
Születése óta tirpák, most váltson, vénségére? Hiszen, ha akarna se tudna.
emerencia
@namihami: hu.wikipedia.org/wiki/Tirp%C3%A1kok
Neves tirpákok
Petrikovics János, csizmadia; gróf Károlyi Ferenc hívására ő szervezte meg a tirpák telepeket.
Morauszki János, lótenyésztő
Jurányi Lajos (1837–1897) botanikus, a Budapesti Tudományegyetem volt tanára[8]
Vietórisz József (1868–1954), költő, műfordító[8]
Jozef Markuš (1944–) A Matica slovenská volt elnöke (1990–2010)
Farbaky István (1837–1928) tanszékvezető, a selmecbányai Bányászati és Erdészeti Akadémia igazgatója, feltaláló, országgyűlési képviselő

Nem találtam arra semmi utalást, hogy Tarlós tirpák származású lenne. Székely nagyapám 1926-ban költözött Nyíregyházára. A tirpákokat nagyra becsülte, szorgalmas, dolgos embereknek tekintette. Egyetlen negatív megjegyzése volt csak róluk: időnként furcsa, gúnyosnak ható hangnemben beszéltek magyarul. Ennek ellenére jól kijött velük és kölcsönösen tisztelték egymást. Én itt nőttem fel közöttük és bátran állíthatom, hogy nem érdemlik meg, hogy ezzel a Tarlóssal bármiféle kapcsolatba hozzák őket.
jancsipapa
@Horizont: én így gondolom ,bár nem örülök neki
...
Desischado
Úgy látom, tarlósnál tele van a gatyó. Remélem, nemhiába fél!
Eladott Ország
Tarlós gyanúsan jóban van a fidesz egészével, beleértve a felcsúti gecit.Tökéletes taktika, mert a végén az álompolgár mindenkit egyforma bűzlő szarkupacnak vesz és hagyja a fenébe a választásosdit. Ez pedig a fijjúknak kedvez, de nagyon. Mivel a saját szavazónyájuk részvételére bizton számíthatnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.