Magyarország megmutatta, hogy a családnak kell a kormányok politikai és gazdasági döntései középpontjában állnia – mondta Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes szombaton, a 13. Családok Világkongresszusa (WFC) záró szekciójában az olaszországi Veronában.

Salvini: tanulni kell a magyar kormány családpolitikájából

Fotó: Emanuele Cremaschi/Getty Images

Matteo Salvini hozzátette, tanulni kell Magyarország családügyi politikájából. Az az ország, ahol nem születnek gyerekek, halálra van ítélve – jelentette ki.

A kormányzó Liga vezetője az előtte felszólaló Novák Katalin államtitkár felé fordulva elismerte, hogy Olaszországban jelentősen visszaesett a gyerekvállalási kedv. Matteo Salvini magyarázata szerint az olasz fiatalok főleg attól félnek, hogy nem találnak állandó munkát. Elmondta, hogy Olaszországban tavaly az 1965-ös születési ráta felénél kisebb volt a születési arány.

A belügyminiszter hozzátette, ezzel egy időben mások az európai demográfiai csökkenést "hajókkal érkező húszévesekkel" akarják megoldani. Matteo Salvini kijelentette, hogy ezek a migráns fiatalok kultúra, identitás és gyökerek nélküliek, nincsen se múltjuk, se jövőjük.

"Ha ghánai fiatal vagy, akkor segítelek igazán, ha nem menekülnöd kell, hanem ha saját hazádban becsületes jövőd lehet" – hangoztatta Salvini. Megjegyezte, hogy a hagyományos család ellen tiltakozóknak észre kellene venniük, hogy a nőkre a legnagyobb veszélyt az iszlám radikalizmus és az ebből táplálkozó szubkultúra jelenti, amely isteni tanításként hirdeti a nő férfinak való alárendelését.

Matteo Salvini kijelentette, hogy a WFC nézeteit valló európaiakra számít az EP-választásokon is: "gyerünk és változtassuk meg a mostanáig pénzügyi érdekeknek és a bürokráciának engedelmeskedő Európát, amely megfosztott szabadságunktól!" – jelentette ki. Az általa képviselt politikát gúnyoló baloldali értelmiségieknek azt üzente: lehet, hogy nem olvas el naponta három könyvet, hanem csak egyet, de legalább érti, amit olvas.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a WFC keretében megbeszélést folytatott Giorgia Melonival, a Liga vezette jobbközép koalícióhoz tartozó, jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnökével.

Meloni az olasz hírügynökségeknek úgy nyilatkozott, hogy az FdI Magyarország családmodelljét akarja követni és "Olaszországba importálni".

"Orbán Viktor Magyarországa annak a család- és születéspárti szövetségnek az egyik főszereplője, amely születendőben van Európában és amelynek az FdI is a tagja" – jegyezte meg Giorgia Meloni. Az olasz politikus hozzátette: a május 26-i európai parlamenti választás vízválasztó lesz egy olyan Európa megépítésére, amely a középpontba az élet védelmét, a születések ösztönzését és az oktatási szabadságot helyezi.

MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
A diktátor Salvíni amit mond egy rakás szar,Orbán ugyan annyit ér .Megtalálta a zsák a foltját.
Ha Magyarországon ez a jó család politika,akkor meneküljetek innen fiatalok minél előbb.Itt nincs jövőtök.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Igen. A családok megnyomorítójától csak tanulni lehet.
nevemnick
@Donáld Tramp: kisbarátom, nektek van szükségetek arra, hogy széttrollkodjátok bármelyik fórumot, mert ez élteti az egyharmados dakotát. Nem véletlenül szaladgál az egész vezérkar az általatok-általuk terroristáknak tartott afrikai és arab országokba, viszik ki az EU és az adófizetők pénzét, annak a reményében, hogy ők annyira hülyék, hogy elfelejtik minden eddigi megnyilvánulásotokat a jövőben. A nemzetközi politikában kivételt képez az annyira utált Oroszország vezére, aki tudja, hogy Magyarországot jelenleg is egy ugyanaz a '90-es évek előtti kis pénzéhes társaság uralja, aki mindent megtesz a pénzért, de amikor már nem lesz szüksége rá, ő lesz az első aki hátat fordít nekik. (Ugyanez a helyzet a szomszédos országok ,,magyar" lakosaival is.)
Tudod, a barátságot, a másik melletti kiállást pénzért nem lehet megvenni... mert veletek ellentétben ők nem hülyék, és mi sem, de ne felejtsétek el, hogy hamarosan így vagy úgy bukni fogtok.
namihami
@Donáld Tramp: Ahhoz, hogy utáljak/utáljunk valakit, ahhoz egyáltalán ha a lehető legkevesebbet is, de figyelembe kell venni.
És ez az, ami nincs.
kokopelli
@Eladott Ország: Ez a "Szarvini" csak mondott egyet olyasmiről,amit maga nem is ismer!
Eladott Ország
@kokopelli: Csak azt nem tudja "Szarvini", hogy ezzel a magyar vásárlóerővel a bankok nem tudnak mit kezdeni. A bűnöző cigány csak a túlélésre játszik.
menekült
Mit kell ezeknek tanulni? Már Magyarországon se jött be. Semmivel nem születik több gyerek, csak az egyébként sem rászorulók kapnak ajándék tízmilliókat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.