A napokban szavaz a parlament a családvédelmi akciótervről, amely ellenzéki vélemények szerint kifejezetten a tehetősebbeknek kedvez, szakértők pedig úgy látják, ettől nem nő meg a szülési kedv. A pénz önmagában még kevés.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Vegyünk egy igen érdekes példát.
Fogy a lengyel. Egyre kevesebb gyerek születik és ezzel Lengyelország jövője kerül veszélybe.
Kb. 3 éve a bevándorlók közöttt a lengyel nők a szülésszámban megelőzték a pakisztániakat és az első helyre jöttek fel. Egyre több lengyel nő szül. Hol? Nagy-Britanniában.
Körbekérdezték őket. Nem kapnak csokot, nem kapnak a négy gyerek után adókedvezményt, nem kapnak lakáshitelt, elengedést, meg egyebek. Ellenben @1magyar meglátása nagyon is helyénvaló. Van megfelelő jövedelem, orvosi ellátás, óvodai, iskolai program. Van jövőkép a gyermek felneveléséhez.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr bél flóra
Ügyvéd Úr! Megoldás? Migráns csinálon, mint Németországban?! Esetleg ő ott nem kap érte pénzt?! Nem kicsit, nagyon sokat!
herczeg0210
@Shikari: Hát én sem egy fidesz seggnyalótól...
Nessy
Száz szónak is egy a vége! Az ország összes lakosa fizeti a születendő gyermekeket! Szép ez az igéret cunami, csak egy apró kérdésre nincs válasz. MIBŐL? Hiszen már a költségvetés több mint 100 milliárdról mond le TAO-ból. milliárdokat költ határon túli szavazatokra, fizeti az egyházakat, urizál. Miből fog egyáltalán működni az ország? Vagy ez részletkérdés? Csak éppen az ördög a részletekben lakozik!
1magyar
A TAO-t kellene ide átcsoportosítani! Mert kell a pénz, hogy a gyereknek lakhatást, ételt, stb-t vásároljunk, anélkül semmit nem adnak a boltban.
Aki Én
@Shikari: Könnyebb ilyen látszatintézkedéseket hozni, mint megállítani a népességfogyást, az elvándorlást. Érdekes módon a kivándorolt fiatalok arányaiban többet szülnek.
De neked, hazaáruló uszítónak nem érdeked erről beszélni. Te teszed a dolgod, 6-16h ig uszítasz és hazudozol.
lusta
Vegyünk egy igen érdekes példát.
Fogy a lengyel. Egyre kevesebb gyerek születik és ezzel Lengyelország jövője kerül veszélybe.
Kb. 3 éve a bevándorlók közöttt a lengyel nők a szülésszámban megelőzték a pakisztániakat és az első helyre jöttek fel. Egyre több lengyel nő szül. Hol? Nagy-Britanniában.
Körbekérdezték őket. Nem kapnak csokot, nem kapnak a négy gyerek után adókedvezményt, nem kapnak lakáshitelt, elengedést, meg egyebek. Ellenben @1magyar meglátása nagyon is helyénvaló. Van megfelelő jövedelem, orvosi ellátás, óvodai, iskolai program. Van jövőkép a gyermek felneveléséhez.
Eladott Ország
A kormány feladata nem az, hogy gyermeket vásároljanak azoktól, akik valószínűleg nincsenek rászorulva azokra a milliós összegekre, hanem az, hogy olyan keretrendszert hozzon létre, melyben bárki képes boldogulni, ha elég szorgalmas és bárki tud gyermeket vállalni, ha akar. Ha nem akar, akkor az is legyen az ő dolga, ne pedig nemzeti ügy. Elhiszem, hogy vannak, akik úgy gondolják, a most meghirdetett akcióterv hasznos dolog, de nem az. Egy a kormány végtelenül kártékony ostobaságainak sorában. Apropó, tudja valaki, jelenleg mennyi egy gyerek árfolyama Magyarországon? Az attól függ, hogy a Svábhegyre születik, vagy egy borsodi zsákfaluba. És ez nem is fog változni mindaddig, amíg ez a kereszténynek hazudott, antiszociális rablóbanda pöffeszkedik a hatalomban. Sajnálom ami most folyik, abba is sok szerencsétlen, megvezetett család fog belerokkanni. Tegyük fel, megszületnek azok a bevállalt gyerkőcök. Oké. De mi a biztosíték rá, hogy együtt is marad a család? És arra, hogy egyik napról a másikra megszűnik a munkahely? Semmi. Arról nem is beszélve, hogy már az OKJ-s könyvelői képesítéssel rendelkező Misike is azt nyökögte, hogy elképzelhető egy esetleges válság, nem árt felkészülni rá. Akkor, hogyan merészelik a családokat ilyen kétes kimenetelű adósságcsapdába belehajszolni? Csak nem azért, mert választás áll a küszöbön, és egyébként leszarják, hogy utána mi lesz velük? De, azért. Csak azt nem értem a hülye kis agyammal, hogy a π-csába hiheti el még mindig bárki ezeknek egyetlen szavát is, amikor az sem igaz amit kérdeznek? De sokan meg fogják szívni.
nezelodo
Valaki azt mondta, ezek már a kettyintésért is fizetnek! Megint a Tompika jár jól!
vacsi
Lehet, hogy egyetlen gyereket sem fognak megszülni arra hivatkozva, hogy mennyi pénzt kapnak érte, de ez a normális! Viszont sokan megszülhetik a gyereküket, akik eddig azért nem vállalhatták, mert anyagilag nem tudták volna miből és hol felnevelni. Az ilyen embereknek - és a gyerekeiknek - nagyon is sokat segítenek ezek a lehetőségek. És az sem mellékes, hogy a megszülető gyerekeket hogy tudják felnevelni, iskoláztatni, milyenek a lakhatási körülményeik, - és ehhez is nagyon sok segítséget nyújt ez a támogatás.
Hitlert meg nem kell belekeverni! Az ő bűne nem az volt, hogy a gyerekvállalást támogatta, hanem az, hogy népeket írtott ki! A kettő nem ugyanaz.
@Aki Én: Valóban, a kivándorolt fiatalok arányaiban többet szülnek, de ennek oka az, hogy a kinti családtámogatási kedvezményeket igénybe vehessék! Ne mond, hogy nem így van, én is ismerek ilyen fiatalokat, nem is egyet! Nem véletlen, hogy a nyugatiak kezdenek berágni rájuk!
Aki Én
@vacsi: Nem, nem azért. Azért, mert a kinti közhangulat és a megélhetés biztosabb, biztonságosabb.
Nessy
Anno három gyermek után soron kívüli lakás kiutalás járt. Ők voltak a játszótéren, utcán felnövő "kulcsos gyerekek". Előzőleg érdekes mód a 400 forintos kelengye utalványos "támogatás" mellett is szültünk gyermeket, és becsülettel fel neveltük. Nem a félország fedezte a kiadásainkat! Nem is lenne ez ördögtől való, ha nem lenne így legatyásodva az egészségügy, az oktatás, a szociális ellátás.
A növekvő halálozási ráta nem érdekes. Az improduktív lakosokra már nincs szükség. Minél kevesebb, annál költség hatékonyabb.
Aki Én
@Shikari: Mi viszont nem csalódtunk benned.
Eriksson
@Shikari: A sztárügyvéd úr jó pénzért mindig azt teszi, amivel a megbízói megbízzák.
Attól sztárügyvéd.
herczeg0210
@Shikari: Rendesnek tetszik lenni, ittunk mi együtt lábvizet valaha is? Mert akkor tegezném az Urat, de addig nem. Hátsót meg nem én nyalok, hanem Ön Tisztelt Uram, méghozzá fideszest.
dr bél flóra
@Eriksson: ... meg attól, hogy ismeri az ügyészt, a bírót, stb.
Eriksson
@dr bél flóra: ...és jó viszonyban van velük.
herczeg0210
@Shikari: Természetesen amilyen az Adjon Isten olyan a fogadj Isten is! Biztos, hogy ilyen barmot nem fogok "körbe keresve" üldözni, miután ezt sem én kezdtem, ja meg még annyit, hogy ott rohadj meg ahol vagy. Barátilag.
herczeg0210
Hülyékkel sajnos nem lehet vitatkozni, ezt már nálam bölcsebb emberek is megmondták, olyan mintha galambbal sakkoznál. Összevissza rugdossa a bábukat, szarik a sakktáblára és meg van győződve róla, hogy nyert. Nyertél apafej, de nem lettél bölcsebb egy dekát sem. Felejts el egy életre. Barátilag... Ha nem megy kitöröllek egy pillanat alatt, egyébként meg ha van Anyád s miért ne lenne, mert minden marhát anya szül, ne menj vissza a picsájába mert ott jó dolgod volt, menj Apád faszába ,mert ott szűken leszel...
advocat
Kedves Gyuri! Ne izgulj, ez még Ratkónak sem jött be. És a háború utáni baby boomot ennek is vélem és nem Rákosi pajtásnak. (Még úttörő voltam. Akkor.)
advocat
@Shikari: Szép hosszú! Ezért nyilván a pénztár többet fizet.
advocat
@lusta: Ja! Így is lehet? Katika! Figyelsz?
Lepényleső
A reinkarnáció nem kizárt,s nem feledte programját?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.