Egy tavalyi módosításnak köszönhetően a kárpátaljai, a vajdasági vagy a tengerentúli magyar állampolgárok is szavazhatnak a májusi európai parlamenti választáson.

Orbán Viktor levélben emlékezteti külhoni szavazótáborát arra, hogy most is éljenek szavazati jogukkal.

Orbán levélben kéri az EU-n kívüli magyarok szavazatait az ep-választásra
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A levélben a kormányfő azt írja:

az összetartozás új formája nyílik meg előttünk, mivel ezen a sorsfordító voksoláson minden magyar közösen nyilváníthat majd véleményt

- idézi fel a Magyar Nemzet.

A határon túli magyarok jelentős része kettős állampolgár, és így szavazati joguk is van. Nagy részük másik uniós országban (Szlovákia, Románia, Horvátország, Szlovénia, Ausztria) él, így az EP-választáson nekik

dönteniük kell, hogy a hazájukban indult pártok listájára vagy a magyarországi pártok listájára szavaznak.

A módosítás célja az lehetett, hogy az idei EP-választásokra a kárpátaljai és a vajdasági magyarok szavazatait nyerje el a Fidesz – véli az Index.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
gátlástalan gazemberek! a képviselőnő tévedett nem csak eladnák az anyjukat! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@CsipkeRózsa: Azért kérlekszépen, mert átadtuk a gazdaságunkat, a piacainkat a nyugati cégek használatra. Magyarul, ezek az összegek az általuk ide telepített infrastruktúra működésének az elősegítését szolgálják, melynek haszna aztán visszavándorol a befektetőkhöz.
Magyarul, az eu-s pénzek egyfajta befektetés, melyek nem a magyar népnek van szánva. Ha megszüntetnének, azzal a saját gazdasági lehetőségeiket szüntetnék meg.
Úgyhogy ne izgulj, semmiféle büntetés nem lesz, ez csak puszta fenyegetés a tudatlanabbjai felé. Azok felé, akik mindent készpénznek vesznek, ami nyugatról jön.
CsipkeRózsa
@Eriksson: Nem az EU-ba lépés után privatizáltunk. Abban az Antall kormány járt élen.
Eriksson
@CsipkeRózsa: Mit gondolsz, kik privatizáltak és milyen célból? Ugyanazok, akik a későbbi belépéskor már teljes urai voltak az iparnak. S ahhoz kellett az a "várakozási idő", hogy eldöntsék, mikor vagyunk gazdaságilag Eu kompatibilisek.
Eriksson
@CsipkeRózsa: És igen, megérne némi utánajárást, hogy hova lett az Antall kormány által privatizált gazdasági egységek haszna. Mert ugye azt te is tudod, hogy a nép nem látott belőle egy fityinget sem.
CsipkeRózsa
@Eriksson: ma, 15:38

Ez a hozzászólásod úgy tűnik, nagyon egyéni butasága lehetett valakinek.

@Eriksson: ma, 15:42

Nagy része az adósságállomány csökkentésére ment, legalább is az Antall kormány után a szoci kormány törvényt hozott arról, hogy ezeket az összegeket arra kell fordítani. Gondolom, Antall idején is arra fordították.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.