Egy tavalyi módosításnak köszönhetően a kárpátaljai, a vajdasági vagy a tengerentúli magyar állampolgárok is szavazhatnak a májusi európai parlamenti választáson.

Orbán Viktor levélben emlékezteti külhoni szavazótáborát arra, hogy most is éljenek szavazati jogukkal.

Orbán levélben kéri az EU-n kívüli magyarok szavazatait az ep-választásra
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A levélben a kormányfő azt írja:

az összetartozás új formája nyílik meg előttünk, mivel ezen a sorsfordító voksoláson minden magyar közösen nyilváníthat majd véleményt

- idézi fel a Magyar Nemzet.

A határon túli magyarok jelentős része kettős állampolgár, és így szavazati joguk is van. Nagy részük másik uniós országban (Szlovákia, Románia, Horvátország, Szlovénia, Ausztria) él, így az EP-választáson nekik

dönteniük kell, hogy a hazájukban indult pártok listájára vagy a magyarországi pártok listájára szavaznak.

A módosítás célja az lehetett, hogy az idei EP-választásokra a kárpátaljai és a vajdasági magyarok szavazatait nyerje el a Fidesz – véli az Index.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
gátlástalan gazemberek! a képviselőnő tévedett nem csak eladnák az anyjukat! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Ez az, amit nem kellett volna megengedni!
tudode
Pofátlanság!
.
Aztán a BENNSZÜLÖTTEK szagolgassák ezt a MÁKVIRÁGOT, akinek van képe dicsekedni, hogy HÁNYszor csalatta el VELÜK a választást 2/3-ot fabriKÁZVA!
RonaGyuri
gátlástalan gazemberek! a képviselőnő tévedett nem csak eladnák az anyjukat! =))
kereső
@RonaGyuri: Engem őszintén szólva nem érdekel, ha bármelyik is eladja a saját anyját. Engem az érdekel, hogy a hazámat adják -és árulják el ezek a gátlástalan gazemberek,olyan emberek szavazatival- akiket csak jog illet,és kötelesség nem!-és amiért még pénzt is kapnak.
RonaGyuri
@kereső: én nem éppen eladásról beszéltem! =))
Commenter
@kereső: a te és a többi itt élő adófizető pénzét. Az itthoni szavazóbázist elintézik egyszeri gázszámla csökkentéssel, tűzifával, utalvánnyal, egy vasárnapi ebéd árával...
Nessy
Remélem a marslakóknak is küld levelet O.V. Mert tényleg már csak az hiányzik! Kibicnek meg semmi sem drága.
Ez nem más ország belügyeibe való beavatkozás?
Ök jó pénzért visszaküldik a már beikszelt szavazó levelet, és tartják a markukat!
advocat
Ukrajnában tiltott a kettős állampolgárság. Vagy itt szavaznak? A hazatérőket meg listázzák. Tőlük kitelik. Aztán majd jön a visongás, hogy a magyarokat...
Eriksson
Mire ez a vernyogás? Azt mondjátok, hogy a külföldre vándorolt emberek az Orbán rezsim ellen menekültek el, egy jobb élet reményében.
Namármost. Ha ez igaz, akkor azok akik odakinn élnek és dolgoznak, azok mind Fidesz-ellenesek, s mint ilyenek, nem fognak a rájuk szavazni. Gondolom ez így logikus.
Akkor miért ez a nagy felháborodás?
csak úgy....
@Eriksson: ha a fiatalokra gondolsz kik nem akartak úgy járni mint a szüleik?
szerinted orbánban a focin és a megvédünk szövegen kívül,van valami értelmes?
van még egy politikus európában,ki annyit áldozott a közpénzekböl a nimbuszára és annak a fönttartására?
szerinted,ha a plakátok és a nevetséges leveleire gondolsz ? mi lett volna,ha azt a pénzt magyarországba fekteti és nem a haverokba,azok vállalkozásaikba,közben a multikat köpködi DE! hihetetlen összegben adókedvezményt ad nekik! ?
Orbán hihetetlenül szereti a rivalda fényt és a csinnadrattát maga körül ...,nem akarok jósolni,de magyarországnak orbán lesz a veszte...
nevemnick
@csak úgy...: az utolsó mondat, utolsó szakasza - fordítva.
Hamarosan.
Kookas
@Eriksson: nem a külföldön dolgozó magyarországon születettekről szól ez a szavazás de ezt te is tudod .de azért hajrá SS!!!
csak úgy....
@csak úgy...: ...na nem akarlak tovább "izélgatni" de szerinted van még valahol egy ország európában,hol egy bárgyú gázszerrelö 8 éven belül milliárdos lesz? nyugaton már vezetöszáron vitték vóna a miniszterelnököt,ha ...csak a gyanú merül föl! téged miért nem zavar,hogy korrupt és hazúg rendszerben élsz!? csak nem,valami csurran-csöppen a kommentekér? ;)
Eriksson
@csak úgy...: Miért? A szüleik, hogy jártak?
Eriksson
@Kookas: Azok meg nem sokat vergődnek az uniós választásokkal.
Eriksson
@Horizont: Szavazhatnának, ha akarnának. Neked is csak azt tudom mondani, mint kukásnak. Kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy az Eu választásokkal vergődjenek. Érdemben nem számít nekik, hogy a Fidesz Néppárti tag marad-e, vagy sem. Valójában nekünk se túlzásban.
CsipkeRózsa
@Eriksson: ma, 18:44

Nem az a lényeg, hogy a Néppárt tagjai lesznek-e, az összes szavazatba beszámít a fidesznek, ami alapján az itthoni értékelés után kiderül, melyik párt (itthoni) hány személyt küldhet az EP-be.
CsipkeRózsa
Azért, ami biztos, biztos, odarakták a képét a levélre, hogy lássák, kiről van szó.
csak úgy....
ugye te értteted, @Eriksson: ...,minden a leg nagyobb rendben magyarországon, szerintem egy uszoda is köllene felcsutra...
nem veszed észre,hogy azokat kritizálod,akik adták a világ eszének a pénzt az önzö dolgaihoz? ha szerinted Ok,akkor ...trallala.
papa.49
Ezzel az erővel bárki a világon ha kettős állampolgár szavazhatna a fütyiszre de azért ezt én még nem láttam, hogy az Unió erre mit lép !!!
Ez végül is CSALÁS, OLYANOK SZAVAZNAK AKIK NEM ÉLNEK AZ UNIÓ TERÜLETÉN EZ MEGINT A CSUTITETŰ ,,FÁBÓL VASKARIKA,, ELMÉLETE !!!
Eriksson
@CsipkeRózsa: Oszt nekünk igazán mindegy, hogy 5, 15, vagy 42 a delegáltak száma. Így se, úgyse számít, hogy mit akar Magyarország, mert csak egy kívülről irányítandó gyarmat.
Eriksson
@csak úgy...: Miért? A szüleik, hogy jártak?
Nessy
@CsipkeRózsa: Ha már a szöveget nem értik, talán a képet felismerik. legalább is ez a cél!
Szerintem a levél mellett már ott a kitöltött szavazó levél is!
Hány milliárdba is került nekünk ez a cili - buli?
Commenter
@papa.49: közép kelet Európa zsebcaligulája...aki nyomul nyomul mindenen és mindenkin át...az Unió mit lép? Talán a bayer által "lenyomorultozott" Manfred Webernek is lesz még szava Juncker utódaként...
papa.49
Ezt a lehetőséget ki kell zárni a szavazáskor !!!
CsipkeRózsa
@csak úgy...: ma, 17:41

Eriksson-nak szól?
csak úgy....
@Eriksson: a kádárék alatt vagy mostanság? tudod,a magyar a trabantra is tudott várni 5 évet,most minek erölködjek veled,ha leesett szólsz...
CsipkeRózsa
@Eriksson: ma, 19:08

Szerintem nem, egyenrangú tagok vagyunk, önként léptünk be.
csak úgy....
@CsipkeRózsa: bizony-bizony ... a (17:41) ,mert? nem passzol hozzá? ;) ö is ploiesti?
Eriksson
@csak úgy...: Nem kell erőlködni, sőt lehet hanyagolni az unalomig ismételt panelszövegeddel.
namihami
Na ugye, hogy milyen jól jöhet még az a szavazat is, amit Patakyelraboltattilánk fog hozni. És ti csak röhögtetek Attikán. Íme, a Viktorunk a Nagy Jós és Látnok milyen jól megérezte az idők szavát.
Eriksson
@CsipkeRózsa: Egészen más feltételekkel és kitételekkel.
CsipkeRózsa
@Eriksson: Igen, mi kapjuk a pénzt, ők pedig adják nekünk.
csak úgy....
@Eriksson: jöhetek más dumával is neked,mondjuk...,éljen a fidesz? és mindenki úgy ,ahogy a viktor kigondolta ,mert a napra lehet nézni..., mit tehetek érted @Eriksson: ?
Borsodi
Lehessen csalni! Aki kicsit is szívén viseli a Magyarok jövőjét az nem fog Orbánékra szavazni az biztos.Mert a külföldön élők tudják mi is a különbség egyes Országok között.Románia már rég lekörözte a mi országunkat.A Szlovákok is jobban élnek, és egyre rosszabb lesz a mi helyzetünk ha nem kapunk észbe.
adrenalink
Na, úgy látom már megint egy agyon photoshopolt fotót sikerült felbiggyeszteni az írományra.
Nem tudom, hogy ez, vagy a Kiszel Tünde naptári photosopjai a szánalmasabbak...
Eriksson
@CsipkeRózsa: Azt tudod, hogy miért adják? És miért nem vonhatják el?
tudode
Már a VOKS kolduló LEVÉLEN Őszemtelensége fényképe sem a JELENLEGI, divatból kiment POLITIKAI szélhámosKÁT ábrázolja!
.
Már saját magát sem vállalja:
.
uploads.disquscdn.com/images/7b71275cd118aa489fd4c0565d7a7b2359945ae74d4ba2ff4e615626f3375ffe.gif
.
Szégyenérzetért EZEK nem álltak sorba egyszer sem!
.
SystemError
4 színes nyomás, vastag papíron. Van erre pénz, csak ha haza bejelenett lakcím van arra nincs..:)
csak úgy....
@Eriksson: /pillanat nincs olyan ország európában,hol a bérek és a multiknak adott kedvezmények + pénzek jobban vonzaná a tökét mint most! az EU pénzeket ...magaslesekre,stadionokra, meg a kósa lali gyesznófarmjára adják ,na meg a vöööö és a rogán cili mitt tudom én milye...,de mind ezt a haza és a nép érdekében...
kereső
Osztán miért kell erre a levélre QR kód? Hamisitás ellen?
csak úgy....
@Eriksson: kössz,igazad van,mije ...látod ,én tudok neked azt adni,mit te soha senkinek...igazat!
justhpeter
A már bevált választási csalással fognak élni, csak egy kicsit nagyobb tételben, mert be kell hozni a külföldi Unión kívüli magyarokon azt a szavazatot amit a belföldieken és a külföldön dolgozó hazai lakosokon elvesztenek.
Eriksson
@justhpeter: Ez kétélű, mert közel sem biztos. Én ismerek több olyan külföldi magyar kettős állampolgárt, akiknél biztosabb kormányellenes nem létezik talán még itthon sem.
balos
Amíg a fideSS bérencek "számolják" a szavazatókat:borítékolható,hogy meg lesz a 2/3!
Gauntlet
Megint levelezni akar?!? Ez egy grafomán őrült !!! Hány milliárdba van ez a kukaszármazék???!?
Sámannus
A Galaxis szavazóit is fel kéne ébreszteni csücsörikém!
papa.49
Ez kimeríti a VÁLASZTÁSI CSALÁS fogalmát olyanokat von be a szavazásba akik nem laknak az Unió területén , még az Unió nem eszmélt fel ÉBRESZTŐ !!!
csipetke
@papa.49: 6:28 Egyetértek.A fidesz nyilván utánajárt minden kiskapunak,amit ki tudnak játszani.Az EU mire felébred,ez a gané banda megint aratni fog.Azt se értem,hogy a kettős állampolgár külhoniak miért szavazhatnak 2 X. Kellene valami jogszabály,hogy vagy oda szavaz,ahol él,vagy ide.Nyilván az lenne nekik az elsődleges,ahol élnek.De hogy ide is,oda is,ez már genyóság.Remélem,a külhoniak átérzik a gondunkat,és nem pofáznak bele az életünkbe
papa.49
@csipetke: Egy részük igen, de azok akik pénzt is kapnak ezért legyél nyugodt lelkiismeret furdalás nélkül teszik amit a csutitetű kért tőlük !!!
Kookas
@csak úgy...: írod hogy a Magyar ember 5évet is tudott várni a trabantra de a eriksson az csak neres hívő szóval nem Magyar.
Sámannus
@papa.49: Minyimum 20000 galaxisbéli kötvény tulajdonos fogja erősíteni a táborát, akik meg is védik ellenünk. Ha véletlenül megbukna, az utcára is viszi majd őket , mint 2006-ban tette.
Zeta
ez már piszkos játék.
ez Magyarország!
A mi hibánk!
kereső
Ámerikából, meg Afrikából is szavaznak magyarok az Eu parlamentjére.Nem tudom, hogy most is lehet levélben szavazni? Mert akkor az erdélyiekért nem tenném tűzbe a kezem- levélben a fidessre, otthon személyesen meg a helyu képviselőjelöltre.Ki tudja ellenőrizni? Senki!
CsipkeRózsa
@Eriksson: tegnap, 19:26

Azt kérdezed, hogy "Azt tudod, hogy miért adják? És miért nem vonhatják el?"

Azért adják, mert M.o. a szegényebbek közé tartozik, és azért nem tudják elvonni, mert az egészet nem szokták elvonni. Gondolom, kisebb elvonás előfordulhat, ha "kivívjuk" a büntetést és megszavazzák.
Eriksson
@CsipkeRózsa: Azért kérlekszépen, mert átadtuk a gazdaságunkat, a piacainkat a nyugati cégek használatra. Magyarul, ezek az összegek az általuk ide telepített infrastruktúra működésének az elősegítését szolgálják, melynek haszna aztán visszavándorol a befektetőkhöz.
Magyarul, az eu-s pénzek egyfajta befektetés, melyek nem a magyar népnek van szánva. Ha megszüntetnének, azzal a saját gazdasági lehetőségeiket szüntetnék meg.
Úgyhogy ne izgulj, semmiféle büntetés nem lesz, ez csak puszta fenyegetés a tudatlanabbjai felé. Azok felé, akik mindent készpénznek vesznek, ami nyugatról jön.
CsipkeRózsa
@Eriksson: Nem az EU-ba lépés után privatizáltunk. Abban az Antall kormány járt élen.
Eriksson
@CsipkeRózsa: Mit gondolsz, kik privatizáltak és milyen célból? Ugyanazok, akik a későbbi belépéskor már teljes urai voltak az iparnak. S ahhoz kellett az a "várakozási idő", hogy eldöntsék, mikor vagyunk gazdaságilag Eu kompatibilisek.
Eriksson
@CsipkeRózsa: És igen, megérne némi utánajárást, hogy hova lett az Antall kormány által privatizált gazdasági egységek haszna. Mert ugye azt te is tudod, hogy a nép nem látott belőle egy fityinget sem.
CsipkeRózsa
@Eriksson: ma, 15:38

Ez a hozzászólásod úgy tűnik, nagyon egyéni butasága lehetett valakinek.

@Eriksson: ma, 15:42

Nagy része az adósságállomány csökkentésére ment, legalább is az Antall kormány után a szoci kormány törvényt hozott arról, hogy ezeket az összegeket arra kell fordítani. Gondolom, Antall idején is arra fordították.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.