Tarlós István főpolgármester szerint az utóbbi egy hónap történései azt bizonyítják, hogy Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje, Zugló polgármestere nem az a politikus, akinek a közvélemény előtt fel akarták tüntetni.

Tarlós megosztott egy nagy titkot Karácsony Gergelyről
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Tarlós István az Inforádió Aréna című műsorában hétfőn elmondta: szerinte ami az utóbbi egy hónapban történt, az azt jelenti, hogy "nagyjából vége van a légvárépítésnek". "Bizonyos körnek" és a követőiknek szembe kell nézniük azzal a ténnyel, hogy

Karácsony Gergely "nem az, akinek a közvélemény előtt fel szerették volna építeni vagy talán nem is az, aminek gondolták"

- fogalmazott.

A főpolgármester szerint Karácsony Gergellyel kapcsolatban

több "elképesztő jelenség" is volt, kezdve a "zsidólistázások megpártolásával", aztán Csepelt akarta elhelyezni Budapest északi szektorában, legújabban pedig a "parkolási probléma".

Karácsony Gergely összekeveri a fővárosi parkolási rendszer és a zuglói fizetős parkolás üzemeltetésének kérdését – mondta Tarlós István, hangsúlyozva: centralizálni szeretné a fővárosi fizetős parkolást, és az ebből befolyó pénz döntően a közösségi közlekedés büdzséjébe kerülne. Közölte, a Fidesz és közte strukturális vita zajlik ebben a kérdésben, és az nem egyenlő azzal, ami Zuglóban történt.

"Az egy vicc", hogy egy polgármester bejelentse, saját jelölő pártjának takargatnivalója van a kerületi parkolási szerződés ügyében, nem élve törvényes jogaival aláírja az általa kétségbevont megállapodást, és a kerület "brutálisan" veszteséges lesz

- mondta Tarlós István.

Arra reagálva, hogy Karácsony Gergely vitára hívta, a főpolgármester közölte: nem érthető mit akar, hiszen a baloldali előválasztás még nem is ért a végéhez. Továbbá miért kellene arról vitatkoznia, hogy Karácsony Gergely mondta-e azt vagy sem, amit több tízezer ember hallott egy tévében. Esetleg vitatkozzunk arról, hogy igazak-e azok a számok, amelyek a zuglói költségvetésből valók – vetette fel Tarlós István.

Szólt arról, Demszky Gábor korábbi szabaddemokrata főpolgármester mindig

azzal piszkálta, hogy nem beszél angolul. "Én ezt sosem tagadtam, más időben szocializálódtam (...), más nyelvet is tanultam"

- fogalmazott, megjegyezve, hogy szerinte Karácsony Gergely esetében ezt a kérdést nem fogják feszegetni.

Tarlós István Puzsér Róbert független főpolgármester-jelöltet érdekes jelenségnek nevezte, aki egyáltalán nem érti "a rendszer működésének dallamát sem".

A bulinegyeddel kapcsolatban Tarlós István elmondta: a Fidesszel "győzködik egymást", hogy a főpolgármester – a budapesti rendőrfőkapitány véleményének kikérésével – bizonyos esetekben akár bezárással szankcionálhassa a botrányt előidéző szórakozóhelyeket. Önmagában már az is "rendkívüli visszatartó erővel bír", ha van egy ilyen jogosítvány – tette hozzá.

Tarlós István beszélt arról is, hogy újbóli főpolgármesterré választása esetén összevonná a főváros vizes cégeit.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Most én is megosztok egy titkot TaplóPifftiről: Ritka nagy sunyi f@sz... Ha még eddig valaki nem tudta volna...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Hogy Karácsony alkalmatlan, még nem jelenti, hogy Tarlós alkalmas.
Hogy Tarlós mire képest, azt már viszont láttuk.
tudode
Pont ott van a gázgéza, hogy MÁS IDŐBEN SZOCIALIZÁLÓDOTT, és amint az ábra mutatja, nem csak koránál fogva NEM TUD HALADNI a kor kihívásaival!
.
Szomorú, hogy átvette a KARAKTER piszkatúrát ahelyett, hogy kiállna .értelmes. V I T Á R A .., mert ha így megy tovább FELCSÚT lesz a főváros is, mindenféle látszat beruházással.
Kookas
@Qqberci: de mekkora! és még fogalmazás gátlót is szed a szenilise!
Kookas
@Cicamama55: az aljassága már akkor kezdődött amikor nagy pofával és jó hangosan ugatta hogy ő független.
Commenter
Rohadt nagy "titkot" osztott, meg mégpedig azt, hogy ő alkalmatlannak tartja KG-t a főpolgármesteri posztra, és ezért mindenhol csak lejáratja ilyen vagy olyan ügyek kapcsán. Hát nyilván, mert ő magát tartja a legalkalmasabbnak továbbra is. Én a helyében nem dicsekednék a mai világban azzal hogy nem beszélek angolul. Lett volna ideje megtanulni, ha lett volna igénye rá, már csak a pozíciójából adódóan is. Nem baj, fideszül remekül ért. Remélem ez lesz a veszte is.
Csizmás Kond
Tarlósról mindenki azt mond amit akar, viszont az biztos az elkövetkező néhány évtízedben nem lesz hozzá hasonló, aki ennyit tegyen a fővárosért...mert az ilyen gergőcskék csak kirakatfigurák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.