Angela Merkel és Emmanuel Macron nemzetállamok elleni nagy tervének nevezte Orbán Viktor az uniós hatervédelmi szervezet, a Frontex megerősítését – amit hétfőn kormánya képviselője is támogatott.

Itthon kígyót-békát kiabált a kormány a tervre, Brüsszelben csendben megszavazta

A magyar kormány brüsszeli állandó képviselője hétfőn jóváhagyta az európai határ- és parti őrség (Frontex) megerősítését. Ekkor szavaztak az uniós kormányokat az EU-ban képviselő nagykövetek a javaslatról, amely szélesebb jogkörrel ruházza fel az EU határőrizeti ügynökségét, a Frontexet.

Erről a tervről tavaly ősszel – és azt követően is – Orbán Viktor azt mondta: ez valójában a nemzetállamok elleni támadás, mivel így akarják kivenni tagállami hatáskörből a határvédelmet. A kormányzati kommunikáció a Frontexet gyakorta vádolta bevándorlásszervezéssel. A kormányhoz ugyancsak közel álló Alapjogokért Központ pedig úgy vélte: "félő, hogy az azonos sztenderdek kialakítására azért törekszik az EU, hogy a nemzeti intézkedéseket ellehetetlenítve megkönnyítse a csatlakozást az ENSZ globális migrációs csomagjához."

Mindezek ellenére a magyar kormány is jóvá hagyta hétfőn a terveket. Ezek szerint a Frontex személyi állományát 2027-ig fokozatosan tízezer főre bővítenék, a költségvetését 2021 és 2027 között közel megháromszoroznák, a szárazföldi határok védelmére járműveket, a Földközi-tengeri határ védelmére hajókat, a kitoloncolt menedékkérők visszaszállítására pedig repülőgépeket szereznének be. A Frontex együttműködne a Európai Unió Menekültügyi Ügynökségével (EASO), amelynek az a feladata, hogy segítse a tagállamokat a menedékkérelmek elbírálásában.

Extrém bevándorlási nyomás esetén a Frontex segítene a nemzeti határőrségeknek a menedékkérők fogadásában, a kérelmek elbírálásában, és a védelemre nem jogosultak visszaküldésében.

Kétségtelen: a kormányzati kommunikáció nem verte nagy dobra, hogy folyamatosan támadott tervre adta áldását.

Forrás: index.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Pávatánc, a szokásos. Hazudunk éjjel nappal, semmi szokatlan ettől a mocsok bandától.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Horizont: Ők is tudják milyen csak ,,nekik jól esik ,, tudod mint a viccben )))))))))))))))
,,szoptatnak anyám, tudom fiam engem is, csak nekem jól esik,,
human
Azt még valahol megértem mikor a fideszesek tapsolnak, ha hazudik a kormány az ellenzéknek. A fideszesek ezt egy legitim eszköznek tekintik. De mikor Orbán a fideszeseknek hazudik azt hogy interpretálják maguknak? Az is legitim eszköz? De kivel szemben? Saját magukkal szemben?
balos
@human: Tudod arról ismerszik meg az 01geci szavazója,hogy nem elég a kalap szar a fején,még a szájába is kéri!
Aki Én
Minden kvótával kapcsolatos szart is aláírt, behozott több ezer migránst, több tízezret kötvénnyel, és állandóan migránsozik a szektájának.
Csak egy buta kretén hisz neki.
kokopelli
@Aki Én: ...az a karzatnak szól,mint a művészeknél!..csak a "demizsonja" miatt nem tud hajlongani)
nevemnick
Érdekes, hogy a MOL a kormány hozzájárulásával háromezer külföldi munkást telepít be, javarészt az unión kívüli országokból, gondolom afgán, szír, afrikai építészmérnökök érkeznek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.