A béremelést azzal indokolták, hogy már régóta nem növekedett a fizetésük.

70 százalékkal nőtt a parlamenti képviselők fizetése, negyedük még semmit sem csinált idén
Fotó: Illyés Tibor/MTI

Annyira jól sikerült a képviselők béremelése, hogy

miközben az országos átlagos bruttó bér 2014-től mostanáig 54,9 százalékkal emelkedett, több képviselő fizetése ugyanezen időszak alatt, a mostani emelést is figyelembe véve 70-77 százalékkal nőtt

- írja az mfor.hu.

Ilyen nagyarányú bérrobbanás nagyjából 30 képviselőt érint a parlamenti adatlapok alapján.

A legjobban Kövér László keres, fizetése 2,4 millió forintról 2,67 millióra emelkedett, ami majdnem nyolcszor több az országos átlagnál. A frakcióvezetők fizetése is megközelíti a havi bruttó 2 millió forintot: a februári 1,78 millió után 1,979 szerepel a bérlapon. A mostani emelésnek köszönhetően a legkevesebbet kereső országgyűlési képviselők bére súrolja az 1 millió forintot, 891 ezer forintos bruttójuk 989 700 forintra emelkedett – de ez nem tartalmazza az egyéb tisztségekért járó plusz juttatásokat.

Ami a leginkább felháborító, hogy

a képviselők negyede még semmit sem csinált idén a parlamentben. 

47 képviselő neve mellett szerepel a nulla érték a felszólalásoknál és az önálló indítványoknál egyaránt. Közülük 2 jobbikos, 2 KDNP-s és 43 fideszes honatyát találni. 

Négy fideszes képviselő már 2014 óta tartja rendületlenül hallgatási fogadalmát. Név szerint: Kubatov Gábor, Bíró Márk, Farkas Flórián és Simonka György.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Ez a hazonelvü illiberális kersztényi értékrend.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kulabombaafityiszre
Ez a hazonelvü illiberális kersztényi értékrend.
namihami
Ne itéljetek el, de az esetek többségében még úgy járunk a legjobban, ha nem csinálnak semmit. Még ezesetben is sorra hozzák a fidesz-szintű törvényeiket.
Az Isten mentse meg ezt az országot az ilyen szellemi nívón álló 133 (dicsőséges, mint a Tanácsköztársaság) Fideszmarhától.
Mobil123
Azért az a pár név is sokat tett ... igaz hogy nem a választóikért hanem a famíliáért . A többi meg lehet süket-néma na és csak a fizetési cetlit tudja aláikszelni.
tudode
Vizsgáljuk meg a zusammen a MEGÉLHETÉSI parlamenti képviselők tiszteletdíját, amely 1990-ben még 30.250 Ft volt, azaz az átlagbér .. h á r o m s z o r o s a:
.
----- Képviselők tiszteletdíja 1990-1993-ig
.
www.parlament.hu/pairhelp/alap_potdij.htm
.
------ Képviselők tiszteletdíja 3014 második felétől
.
www.parlament.hu/documents/10181/1346723/kepviseloktiszteletdija+2017.pdf/d1888628-1c82-4a0c-a15e-22b353382897
.
Nem azért, csak AMIATT!
.
Van ennek is tanulsága, mégpedig az, hogy HAGYJÁK MAGUKAT az ELLENZÉKI KÉPVISELŐKET is .. m e g.. l e h e t ..venni egy KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELENŰL bagázzsal képeSSek egy levegőt szívni, olyan megaláztatások közepette, amelyet TISZTESSÉGES FEHÉR ember nem viselne el.
.
Az ELLENZÉK csupán a NER-katonák bió díszlete, miközben haladnak mindannyian a HAZAÁRULÁS felé!
papa.49
Rohadjon meg a sok ingyenélő aki a tébolydában lógatja a taknyát 1-2 milláért havonta, az átlag nyugdíj meg évente alig 1-1.5 millió !!!
Aki Én
Miért is akarna az ellenzéknek nevezett fidesz-szakkör kormányváltást?
Felelősség és munka nélkül is elég jól elvannak.
papa.49
@Aki Én: A mostani ,,operett ellenzék,, megérett arra hogy seggbe legyenek rugdosva !!!
papa.49
Még egy hazugság ,,régen nem emelkedett a fizetésük,, EZ IS HAZUGSÁG 2018. a választások után az első törvény a saját pénzük felemeléséről szólt !!!
qxy
Egy fillért nem ér még az életük sem. Akasztani való hazaáruló csőcselék. Rájuk kellene gyújtani a parlamentet. Bezzeg a nép meg dolgozzon, még többet, és amit levontak nyugdijjat ellopták és ők keveslik a pénzüket? Nem tudom milyen faszból csöppentek ezek ki dehogy most is ondó az egész bagázs az tuti. Gyalázat és gyalázat
Commenter
@papa.49: ez így igaz. Megszavazták maguknak is a fizetésemelést. Mit sem ért az összeskü a rendszer ellen akár a köztársaság alapkövénél, akár a parlament lépcsőjénél. Ha a zsebük, érdekük úgy kívánja akkor "elfogadható" az, amit a rendszer ajánl. Még hogy addig ütik a rendszert amíg lélegzik! Igazuk volt azoknak akik a választások után teljes bojkottot követeltek az ellenzéktől.
qxy
@Commenter: na majd arra leszek kíváncsi amikor a Putyin emberei bejönnek és nem igen akad amit még el lehetne happolni. és vérszemet kapnak a Lőrinc vagyonra. Orbán meg szopni fog mint a torkos borz. Mert Putyinnak ellent mondani? Ott hajt Putyin pinát Orbánon ahol akar és meg is kúrja.Csak ő még ezzel nincs tisztába. Hogy így lesz e ? Kurvára.
Commenter
@qxy: semmi sem tart örökké, ez a rendszer sem fog. De sokkal nagyobb kérdés hogy tényleg mi jön Orbán után és mennyire leszünk még ismét és jobban barakk. Biztosan nem a legvidámabb már most sem vagyunk azok.
qxy
@Commenter: Csak az lenne a jobb, ha drasztikus váltás lenne. Minden vagyon el, és mehetnek a picsába bérlakásba és minimálbérre dolgoztatni őket. Kibaszni mindet.
Ha nem ezt teszi az ellenzék, akkor azért nem, mert ő is ezt akarja folytatni. Vagyis, A mostani ellenzék is egy rakás szar. Mert ha igenis jót akarnának akkor nehogy már ez nem jutna eszükbe? Vagyis, a cél, az ellenzéknek, hogy ők legyenek fent és ami maradt mind ellopni.
Commenter
@qxy: Nem sikerült a beigért közös lista felállítása sem, így saját maguk ellenségei is az EP választáson a töredékszavaztok mind a fideszt szolgálják.Egy megosztott ellenzéknek ott, ahol a rendszerszintű csalás is virágzik a választásokon esélye sincs...
qxy
@Commenter: Ezért írtam hogy ez az ellenzék, egy nagy rakás szar. Csenevész banda aki utánozni akarja Orbánékat. Lopni, csalni , törvényesen
Commenter
@qxy: sajnos. Ez az ellenzék nem fogja leváltani ov-t...egyes megnyilvánulásaik mint a rabszolgatörvény megszavazásánál való tüntetés, az o1g tüntetések látványosak voltak ugyan de hamar kifulladtak. Ezt így nem lehet, Belgrádban jóval kitartóbb az ellenzék.
vacsi
Ehhez képest a rendőrök fizetése 5 %-kal nőtt - ha jól emlékszem a cikkre!
qxy
Sajnos a Magyar az már ilyen. Hála Istennek azért nem mind. Tapasztaltam sajnos amikor ebben voltam benne. Tudod ez olyan mint amikor Magyarországon lett volna egy Olasz Mortadella üzem.
Terv, ,.- két ember ki megy Milánóba, egy évig, és meg tanulja minden csinnyát binnyát a mortadella gyártásnak. voltunk is ketten. De??? 47 ember jött volna ki velünk, " Mert nekik is ki kell jönniük. "Mit csináltak volna? Az ég világon semmit, de a kiküldetési pénzből és a vezetőnek járó juttatások fedezték volna a kurva nagy lábon élek fogalmát. Na ebből nem kért Milánó. Minek jönne a többi? Vagyis, kurva sok okos ember lett volna és a szarhoz nem tudtak volna érteni, de az észt azt tudták volna osztani. Itt is. Kurva sok a politikus és az ellenzék, meg elemző meg kutya fasza. De ha , Na tessék. állj ide és tedd a dolgod? Köpni nyelni nem tudnak.
desiro
Nem növekedett a fizetésük, de a munkájuk sem, sokszor üres az ülésterem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.