A rendőrök 5686 sebességtúllépést mértek a Speedmarathon elnevezésű, huszonnégy órás, országos sebességellenőrző akcióban – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Ennyi gyorshajtót fogtak egyeten nap alatt a rendőrök

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a Tispol kezdeményezéséhez csatlakozva szerdán 6 órától 24 órás sebességellenőrzést hajtott végre a rendőrség.

A 850 rendőr részvételével megtartott akció ideje alatt 1305 helyszínen 1 569 262 járművet ellenőriztek és 5686 sebességtúllépést mértek. Az ellenőrzés ideje alatt nem történt halálos baleset.

A rendőrség tavaly a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó rendelkezések megsértése miatt 623 142 esetben szabott ki bírságot, több mint 21 milliárd forint értékben.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Remélem, óvatosabbak már az egyre fogyatkozó, a végeken szolgáló utcai rendőrök, és egyetlen politikus csimota gyorshajtását sem kapták lencsevégre, nehogy repüljön a vétség miatt a rendőrkapitányuk!
KisGenyo2
Azaz 850 rendőrrel 3,33-szor több gyorshajtó (és bírság) jött össze, mint egy átlagos napon.
Ha állandóan így mérnének, az évente kb. 48 milliárdnyi bírsággal többet jelenthetne a mostaninnál. 4 műszakban számolva ehhez (850x4=)3400 rendőr kellene. A plusz bírság fele menjen el a technikára, a másik feléből (24 milliárd) a 3400 rendőr átlag havi 588.000-es bruttó bért kaphatna. Miért kevés ez? Kinek nem éri meg? Miért nem csinálják???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.