Vádat emeltek a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. cégvezetője ellen.

Sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a Szekszárdi Járási Ügyészség a pécsi Porcelánmanufaktúra Zrt. cégvezetője ellen – közölte a Tolna megyei főügyész pénteken az MTI-vel.

Magyar Pál közleményében azt írta: a vádlott 2014. március 7-től látta el a cégvezetői tisztséget, és pozíciójából adódóan a gyár területén ellenőrzés nélkül közlekedhetett.

Ezt kihasználva 2016. április 26-án több mint 11 millió forint értékben porcelán termékeket tulajdonított el a pécsi gyár területéről.

Vádat emeltek a Zsolnay vezetője ellen – 11 millió forintnyi porcelánt vitt haza a gyárból

Fotó: MTI/Sóki Tamás

A porcelánok egy részét a vádlott a gyár különböző részein önkényesen vette magához, majd onnan ellenőrizetlen módon kijuttatta. A termékeket a nyomozó hatóság a vádlott lakóhelyén lefoglalta.

A többi áruhoz úgy jutott hozzá, hogy valótlan tartalmú selejtezési jegyzőkönyveket írt alá, a rajtuk szereplő porcelánokat az üzem egy olyan raktárába vitette, amihez kulcsa volt, majd gépkocsival elszállította.

A férfi emellett valótlan tartalommal adott ki egy minőséget tanúsító nyilatkozatot egy budapesti épület tetőrekonstrukciójához megrendelt mázas tetőcserepekről, illetve más kerámiatermékekről.

A szekszárdi ügyészség a vádlottal szemben halmazati büntetésül börtön-, valamint pénzbüntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától való eltiltást, továbbá a gazdálkodó szervezetek vezetésére kiterjedően a foglalkozástól határozott időre eltiltást és vagyonelkobzást szorgalmaz a Pécsi Járásbíróságnál – írta a főügyész.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Semmi extra,,csak elfelejtkezett az alkotmányos hozzájárulásról,,,,Mi lehet a jó öreg Voldemorttal? :)))
sokanvagyunk
@CsipkeRózsa: Egyszer például több mint száz dolgozót is eltüntettek ebből a manufaktúrából, és nem a cég vezetői tették ezt...
szep napot
Gondolom legalabb 100 millionyit lopott, csak 11 millionyival bukott le.
Yoda69
Nem mintha vedeni akarnam a ficeret, de amikor eltolcsiek hazaviszik a Szepmuveszeti Muzeum festmenyeit akkor az micsoda?
terlasz
Ez sem fideszes lehet, mert náluk nem szokás ilyen keveset lopni és lebukni sem szoktak.
emerencia
@Horizont: A melósok általi lopások általában kisebb értékűek és az elkövető könnyen lebukik. A helyi vezetőségen múlik, hogy keményen példát statuálnak vele vagy az illető puszi-puszi közös megegyezéssel távozik miközben gyanúsítottként rendőrségi eljárás folyik ellene. (Az utóbbira is van példa.) Dolgozó csak akkor tud igazán nagyot lopni, ha segít valamelyik vezető. Később osztoznak, lebukás esetén az alacsony rangú viszi el a balhét. Szerintem a Zsolnay vezetője soha életében nem bukott volna le, ha nem lett volna valamiért bögyében a még nagyobb hatalomnak. A mai magyar rögvalóságot ismerve, igaza lehet @Clavigo: -nak, valami miatt meg akartak szabadulni tőle.
desiro
@Clavigo: Valószínű éli világát, csak most hallgatnak róla mint a flóriról.
papa.49
@terlasz: @emerencia: Mivel ő is nertag, tehát most váltás lesz, és valamiért kihullott a pikszisból !!!
terlasz
@papa.49: Újabb fejlemény!
A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. péntek délután sajtóközleményt adott ki: a Zsolnay szerint hamisak a vádak.

index.hu/gazdasag/2019/04/05/porcelant_lopott_a_zsolnay_cegvezetoje_az_uzembol_bortont_kaphat/
papa.49
@terlasz: Ebből is látszik ,,valakinek,, nagyon kell az a poszt !!!
advocat
Ekkora lopásért ennyi jár. Lopjon többet! Állítólag nincs meg egy darab sem. Lehet, hogy nem is lopott, csak így lehet kitenni? És s tulajdonos, mit szólt?L Mert a gyár a szír Bachar Najarié? (Órapláza) Nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.