Jó ütemben haladnak a Modern városok program keretében megvalósuló fejlesztések, eddig a keretösszeg mintegy harmadát hívták le a megyei jogú városok – mondta a Modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton Sopronban, a megújuló Csik Ferenc Uszoda alapkőletételén, az ideiglenesen kialakított légtartásos strandmedence átadásán.

Modern városok program – Gyopáros Alpár: jó ütemben haladnak a beruházások

Fotó: Gyopáros Alpár / Facebook

Gyopáros Alpár hangsúlyozta, hogy közel 260 projekt indult el az országban, amelyek összértéke 3800 milliárd forint. A keretösszegből eddig mintegy 1400 milliárd forintot használtak fel a megyei jogú városok. A fejlesztések háromnegyede hazai költségvetési forrás.

Emlékeztetett, hogy a program keretében országszerte autópályák, kórházak, kulturális intézmények, ipari parkok és turisztikai beruházások készülnek. A "vidék legnagyobb fejlesztési programját" 2015. március 25-én hirdette meg Orbán Viktor miniszterelnök Sopronban.

A Sopront érintő fejlesztések összege meghaladja a hatvanmilliárd forintot, amelynek mintegy felét hívta már le az önkormányzat. Az uszodafejlesztésen túl egyebek mellett ipari parkot létesítenek, megújultnak a belváros utcái és komplex turisztikai fejlesztést hajtanak végre a Fertő tó hazai partján – mondta.

MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Végre egy hír, amelyik nem alpári.
Jaaa, de mégis...
papa.49
Egy két helyszínt ismerek, és tudom még a 2 évvel ezelőtti cikkhez képest is nagyok a lemaradások, pl Kecskemét, és a 44 főút esetében !!!
2015. ez a csutitetű végig haknizta az országot ígért mindenütt mindent oszt. abból szinte semmi se valósult meg !!!
nusika
...csak ne így kezdjék a városfejlesztést!!!...kegyetlenek...természet rombolok!!!
hvg.hu/itthon/20190406_Gyujtogatas_okozhatta_a_Balatonnal_pusztito_tuzet
papa.49
@nusika: Lehet, hogy valaki valamit akar a nádas helyén építeni !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.