Úgy tett mintha aláírná, majd hirtelen áthúzta a Momentum aláírásgyűjtő ívét egy idős ember Pécsen.

Az esetről Nemes Balázs, a párt szóvivője számolt be közösségi oldalán, mint írja,

az aktivisták annyira meglepődtek, hogy nem tudtak rendesen reagálni.

A férfi később egy másik Momentum-standnál is áthúzta az ívet, de itt már nagy kárt nem csinált, ugyanis még egy aláírás sem szerepelt a papíron.

A párt feljelentést tesz.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ez a vonatkozó törvények taxatív megsértése, azonnal rendőrt kellet volna hívni. Bár az igazsághoz tartozik, hogy azok nem intézkedtek volna, Sőt tartok tőle, hogy az illetékes szervek el fogják utasítani a feljelentést azzal, hogy tessék jobban vigyázni az ívekkel. S jóindulatúan nem büntetné meg a gyűjtőket, hogy nem vigyáztak egy okiratra! =))
Persze ha mindez egy Fideszessel történik már a helyszínen felnégyelték volna gaz migráncs-simogató soros-bérencet!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ez a vonatkozó törvények taxatív megsértése, azonnal rendőrt kellet volna hívni. Bár az igazsághoz tartozik, hogy azok nem intézkedtek volna, Sőt tartok tőle, hogy az illetékes szervek el fogják utasítani a feljelentést azzal, hogy tessék jobban vigyázni az ívekkel. S jóindulatúan nem büntetné meg a gyűjtőket, hogy nem vigyáztak egy okiratra! =))
Persze ha mindez egy Fideszessel történik már a helyszínen felnégyelték volna gaz migráncs-simogató soros-bérencet!
namihami
A "" savasbácsi"" országjárásra indult.
Vajon hany ilyen elborult agyú vérnyugdíjast sikerül még aktiválni? Jöhet az "" esernyősmami"" is.
Nessy
A hülyeség állampolgári jog, és sokan élnek is vele! Lehet, hogy szerencsétlen öregnek ettől lett egy jó napja?
papa.49
Egy ötlet az ügyhöz, EGY RUBLIKÁT SZABADON HAGYNI A TÖBBIT LETAKARNI, ha tetszik aláír, ha nem, akkor csak ártani akart !!!
szép új világ
Bácsi??? Ez a szót általában időskorú, mindenki által tisztelhető kedves emberek esetében használjuk. Ez nem bácsi, hanem mások munkáját tönkretevő, erőszakos, agyatlan vén szaralak.
human
Majd a bácsi elmondja a rendőröknek, hogy a "Kormánypárt érdekében cselekedtem." reménykedve abban, hogy így már ok lesz amit csinált.
dr préditákor
bácsi... lehet, hogy egy bácsinak öltözött fideszes volt...
Eladott Ország
Megkapta a fidesztől a 14.havi nyugdíjat a tettéért ! Vagy túl sokat hallgatta a "nemzeti" hír anyagokat ! Függővé vált !
Minek ide demokrácia?!
uploads.disquscdn.com/images/70bfbb4fb3e2335552e5eebc2211f4aa97be9de4330e67cc40072538c4f36a5a.jpg?w=600&h=398
Nessy
Néha nem értem a korosztályomat! Nem lát nyomortól az orra hegyénél tovább. Ott ver át bennünket pártunk és kormányunk ahol csak tud, és sok ezren tapsolnak, és éltetik őket. Lehet, hogy nekem, és pár hasonló, gondolkodó nyugdíjasnak kell felkeresnie a pszichiátriát?
dr. prédikátor
Ne dőljetek be ennek a szemét "PRÉDITÁKORNAK!!! Ez a mocsok ellopta az avataromat!!! Ő a durbincs!!!
kereső
Ezt a "bácsit" már sikeresen be-és megvédte a fidess-gondolkodás ellen.És nap-mint nap kapják az oltást ,hogy ez igy is maradjon.
relatív
Sajnos, ez a regnáló annyira elnyomorította a magyarokat az örökös politikai harcban állásával, hogy sokan tévesztik el a helyes utat.

A magyarkodás lassan, de biztosan genetikai sérülést okoz országszerte - ezért az ellenük törekvő bármilyen tett IS többnyire csak olaj a tűzre - még az idősebb korosztályban IS, ami orvosi anakronizmus.

Ezek az utóbbi évek annyi kárt okoztak Magyarországnak mind érzelmi, mind anyagi körben, melyhez fogható példa történelmünkben még nem volt.
lampa laz
Fizetett fideszes-aktivista-terrorista és mindez ékes bizonyítéka annak, h elvégezte a fideszes aktivista tanfolyamot. Várható, h lesz még több ilyen demens vén szaralak.
Commenter
@papa.49: soha nagyobb öröme ne legyen...
Yoda69
Az ilyen ven szarok akartak a Dunaba dobni Szabo Bencet is amikor kerdezett toluk a bekamenet alatt.
emerencia
@Nessy: 10:32-re A nyugdíjasok leképezik a társadalmat. Van köztük mindenféle beállítottságú. Egy időben pl. a DK-t fikázták sokan mert a gyűléseikre a nyugdíjasok mertek elmenni. Ma hallottam valakitől, hogy az aláírásgyűjtő fidesz siserehad is rengeteg nyugdíjasból áll. Jobban előtérben vannak mint az aktívak mert szabadidőt könnyebben tudnak áldozni a politikai tevékenységre. Nagyon sok nyugdíjas vall hozzád hasonlóan előremutató elveket, nincs veletek semmi baj. Akik pedig idősen imádják az orbáni világot, nagyon nagyot fognak csalódni a többi fidesz hitű korosztállyal együtt.
vacsi
OK, a "bácsi" helytelenül járt el, de a cikkíró meg a nyelvtant nem ismeri!
Dr plágium
@Yoda69: És egy hasonló szar alak ütötte meg és sósavval fenyegette Rózsa Milánt.
Dr plágium
@Nessy: Nincs annyi hely a pszichiátrián hogy beférjenek.
Olvastam egy nagyon szívbemarkoló írást a "normális" (nem agy mosott) betegek sorsáról. Minden szava igaz, és bizony szíven ütött.
Bő 18 éve, hogy először betettem a lábam a pszichiátriára a Merényi kórházban. Addig azt hittem, hogy csak vonzom az őrülteket és a problémás csajokat. Aztán egyre többször hozta a sors, és munkám lett az elmebetegek jogi képviselete. Olyan sokféle megközelítésben, amennyi csak lehetséges. Furcsa módon, ez helyekhez is kötődik. A Szegedi kórházban izgulni más öngyilkossági kísérlete miatt még az élet része volt. A Merényi már egy hosszabb elköteleződés kezdete. A gondnokoltamat látogattam meg. 40 kilós nők, emberi roncsok fogadtak a folyósón. Mintha Auschwitzban jártam volna. Az egyikük elém állt, torzan elmosolyodott és egy pillanat alatt levetkőzött. Volt hálóing, nincs hálóing. Követtem tovább az ápolót, és jobban felzárkóztam. Bevezetett Julianna kórtermébe. Ötvenen túl volt, aránylag jó karban lévő őszes szőke, dús keblekkel. Kicsit magasabb nálam. Volt tartása, és ítélettel korlátozott cselekvőképessége. A csúcson 18 gondnokolt ügyét vittem már jelöltként az ügyvédi irodában. Ehhez jöttek még az eseti gondnoki kirendelések. Julianna nekem az első elmebeteg klienseim közé tartozott. Azért kellett bejönnie a kórházba, mert aktuális volt a gondnoksága felülvizsgálata. Itt kellett rendelkezésre állnia, hogy az elmeorvos szakértő megvizsgálja. Viszont valami baki miatt a szakértő késve tudta meg, hogy ő már itt van, ezért tovább kellett volna maradnia a tervezettnél. Így hát megszökött. Meg sem állt az íróasztalomig. Bejött pénzért és lakáskulcsért. Nem volt bonyolult meglépnie. Lement a kávéautomatához és nem ment vissza. Én tárgyaltam a kórházzal, hogy megvan, él, jól van. Nem kell körözést kiadni ellene. Adnak időpontot a szakértői vizsgálatra és bemegy önként. Így is lett. Julianna rejtélyes is volt. A kilencben lakott egy tanácsi lakásban az ötödiken guberált szeméthegyek és...
Nessy
@Dr plágium: Igen, most egyre katasztrofálisabb a helyzet. Kevés a hely, a szakápoló, az empatikus orvos. Kár volt bezárni az OPNI-t. Bár kitudja, nem hasonló e ott is már a mai helyzet, mint volt régen, mikor gyakorlaton voltunk. Tisztelet a munkádért! Nem könnyű.
Dr plágium
@Nessy: Az írás folytatása: A kilencben lakott egy tanácsi lakásban az ötödiken guberált szeméthegyek és irdatlan mennyiségű függöny között. Rákattant. A függöny, mint a jólét része megelőzte a tiszta konyhát, vagy fürdőszobát. Fizikai munkás volt. A rendszer plakát arca volt bizonyosan. Láttam magam előtt, ahogy izzadtan hidat épít a magasban. Szegecselő volt. Bizarrul nőies volt a kétezres évek elején is. Huszonévesen valószínűleg sorban álltak alatta a szakik, és kéjelegtek miként feszül formás fenekén a kék munkás ruha, és rakoncátlan szőke göndör fürtjeit fújja az állandó dunai szél.
A tömör jelölti véleményem szerint szarban volt a lakhatása. Olyan tanácsi bérlakásban lakott, aminek a szerződésében egy idegen női név volt. L... Alajosné. Hatalmas tartozásai voltak. Úgy hajtottam érte, mintha a nagyanyám lenne, és bűntudatból segítek talán, mert egyik nagymamám már nem volt közöttünk, a másik túl messze lakott. A nyakára jártam a lakásosztálynak, könyörögtem támogatásért egy Alapítványnál. A principálisom nevében levelet írtam az önkormányzati bizottságnak, menthető a helyzet. Vele törődjenek. Túlzottan is bevonódtam, hogy megmenthessem, pedig nem ez volt a feladatom. Nyertem egy évet. Durván hetente jött be Julianna pénzért, vagy csak beszélgetni. Rendszeresen rákérdeztem, hogy hol lehet a bérleti szerződése. Ki az a L... Alajosné. Rosszul kérdeztem. Egy nap váratlan átkötésként megkérdeztem, hogy nagy szemét volt ez a L... Alajos? – Sóhajtott és kimondta - “ Igen nagy. Mikor házasodtak össze? “ Megnyílt és elmesélte szerény szomorú élete történetét a férfiakról, a férjéről a csalódásról. Másnap fél kilenckor rohantam a lakásosztályra, megvan a megoldás, tudom kicsoda Julianna, kicsoda L... Alajosné.
Julianna figurája, sorsa jelképes történet nekem a Merényi kórházra, és pszichiátriai betegeire. A rengeteg nyomorúságos sorsra, amit jogászként a falai közt láttam, ahogy az ápolókra, az orvosokra. A Retro műbőr fotelekre és kanapéra. Reggel milyen sokszor...
Dr plágium
. A Retro műbőr fotelekre és kanapéra. Reggel milyen sokszor bambultam el, hogy az Ecserin a jó buszra szálljak. A forró radiátorra az orvosi szoba mellett, aminek dőltem a reggeli hideg után. Meglepetés, de még egy ilyen lerobbant kórház is élmény marad, emlék. Egyik kliensünk a földszinten abban a pillanatban halt meg amikor beléptünk a szobájába. Máskor egy munkatárs gyereke ült az asztal túloldalán. Hány elveszett beteg életének anekdotái futnak szét a kórház bezárásával. Kórtörténetek és ami mögöttük van. Hányan maradnak majd ellátás nélkül. Bezárt az OPNI, több, mint 500 ágy. Bezárt a Bajcsy, több, mint 100 ágy. Bezárt a Merényi, több, mint 100 ágy. Még az idén bezár a Kútvölgyi is, az is kb. ennyi. Szűken méri a társadalom, vagy az uralkodó osztály, hogy fontos-e az elmebetegek kezelése. A segítségnyújtás. Nekem is nehéz felfogni, hát még azoknak, akik nem alkalmilag jártak ide dolgozni, hanem munkavállalóként. Okkal építették oda a kórházakat, ahol vannak. A környék lakóit kell, hogy szolgálják. Ezen a héten lejárt az utolsó hónap. Ott voltam az utolsó bírósági felülvizsgálati napon, hogy a kötelező gyógykezelést fenntarthassa a kórház négy betegére. Már ők is a Nyírőben vannak, és holnaptól már kezdjük elfelejteni a neveket és a sztorikat. Fakadjon áldás az emlékedből Julianna. Itt kezeltek évtizedekig.
Nem a gyilkosságok és öngyilkosságok az érdekességek a Merényiben, egy bezárt kórházban, vagy az álmennyezetből hulló patkányok. A betegek azok, akik érdekesek. Nem értek egyet a kórház bezárásával. Kellett az ombudsmann vizsgálata. Jót tett a helynek és mindenkinek. Ezért is hanyagság és pazarlás bezárni. Nem hiányzik, hogy odaragadjon a talpam a demencia őrző padlójához, de sok betegnek ez volt az utolsó esélye. Vegetáció és halál. Csekély mértékben, de az emberi méltóság morzsái övezte halál. Ajándék a hozzátartozóknak.
Mispatim hetiszakaszát olvassuk ezen a héten, amikor elhagyta az utolsó pszichiátriai beteg is a Merényit. A legfelső emeleten már múlt...
CsipkeRózsa
@Dr plágium: Írhatnál blogot, alkalmanként egy-egy életet elbeszélve az érdeklődő olvasóknak.
simmering73
Ilyenkor egy azonnali nyakleves a terápia.
dr préditákor
Ne dőljetek be ennek a szemét "prédikátornak!!! Ez a mocsok ellopta az avataromat!!! Ő a durbincs!!!
Dr plágium
@CsipkeRózsa: Az igaz, hogy foglalkozom pszichiátriai betegekkel, de ez az írás nem tőlem származik. A faszabukon bukkantam rá, egy ügyvéd írása aki kivételes ember és törődik az elesettekkel.
Commenter
@Dr plágium: Tisztelet azért amit tettél és köszönet hogy megosztottad a történetet. A magyar társadalom tnem toleráns, a pszichiátriát, a pszichiátria betegeket is rendkívül sok de elsősorban a bolond, vagy az elmebeteg stigma övezi még mindig. Pedig ez is betegség, olyan mint a többi ami nem válogat és amivel együtt kell a betegnek és a környezetének is élni. Rengeteg a tiedhez hasonló történet szerepel különböző érdekvédelmi fórumokon, de pl. a Honvéd Kórházból azonnali hatállyal kirúgott Zacher főorvos úr az egész életét rájuk tette fel, most mégis mentőorvosként dolgozik, holott pszichiáter és addiktológus szakorvos. Ő is könyvet is írt már erről. Az OPNI bezárásával nagyon sok beteg került ki az ellátásból, és került utcára, ami nagyon nagy baj. És persze szakorvosból is egyre nagyobb a hiány, aki pedig járt már ilyen osztályon az tudja hogy nem csak az osztályok állapota katasztrófális, hanem a betegeké is szívszorító, jól eltaláltad a szót.
Commenter
@Dr plágium: A Merényiben a felújítás előtt még voltak radiátorhoz kötözött betegek is, az ombudsman szerint.Aztán felújították, majd bezárták szakorvoshiány miatt:
24.hu/fn/gazdasag/2018/11/20/merenyi-pszichiatria-bezaras/
Borsodi
Ez nem bácsi egy vén hülye fideszes aki szereti a megtorlást,jól pofán kellett volna vágni véletlenül a nyomorultat.
Borsodi
@Pegero: Való színű,hogy eltörném az orrod,csak azért mert így látatlanban pofázol.
szep napot
Mekkora kamu ez mar??!!! Az emberek, hogy beszopjak mar ezt a dumat. Egy idos bacsi? Mi a fas*ert nem keszitettek rola fotot es tettek ki az oldalukra??? Ennel a haromnal a kepen osszesen legalabb negy mobil van. Emberek ne szopjunk mar ne mindent amit ezek a jol fizetett majmok az orrunk ala dorgolnek.
kokopelli
@Eladott Ország: Kinyitotta az "atlaszt" és az asztalra állította!
- "...jó mulatság férfi munka volt! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.