A 24.hu olvasója csak a bankban szembesült azzal, hogy abban a lakásban, amire csok-ot venne fel, 10 évig nem lehet bejelentve vállalkozás székhelye.

Kiderült egy csok-buktató, amit eddig nem nagyon hangoztattak
Fotó: Róka László/MTI

Márpedig ők egyéni vállalkozók és családi ingatlanukban van a vállalkozásuk székhelye, azt mondták, máshova nem is tudják bejelenteni. Ezt az ingatlant szeretnék bővíteni, felújítani, amihez jól jött volna a csok-támogatás.

Meglepődtek, mert nem hallottak még erről a csok-szabályról. A portál által megkeresett illetékesek, a Pénzügyminisztérium és Magyar Államkincstár hosszabb ideig nem reagáltak, ám a bankok – az Erste, az OTP, a CIB, a Raiffeisen és az MKB – megerősítették:

csok és vállalkozási székhely ugyanazon az ingatlanon nem fér össze.

Több kormányrendeletben is szerepel, hogy ha a támogatás alapjául szolgáló lakást vállalkozási tevékenységre használják, oda vállalkozás székhelyét jegyzik be, az lakáscéltól eltérő hasznosításnak minősül, ezért ilyen ingatlan CSOK-támogatással nem finanszírozható.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@namihami: ..hami, itt arról van szó, hogy az állam azt támogassa-e akinek lakásra volna szüksége vagy azt akinek szűk a lakása mert vállalkozást működtet benne.
kereső
CSOK=családok otthonteremtési kedvezménye -leánykori nevén szocpol.

Keressenek más székhelyet a vállalkozásnak.Székhelyszolgáltatást kell igénybe venni, persze ezt követően nem tudják a lakásfenntartás költségeit elszámolni vállalkozási költségként.
papa.49
@namihami: Ez a ,,nesze semmi, fogdmeg jól,, esete !!!
Amíg volt vállalkozásom az is a lakóhelyen volt bejelentve !!!
Persze akinak milliói ,,parkolnak,, a bankszámláin annak ez gondot nem okoz !!!
Eladott Ország
@egyember: tegnap 18:34; A kormányt semmi képen sem kell ajnározni. A kormány CSOK programja a vakulj paraszt esete, mely lényegi változást nem fog eredményezni a lakáshoz jutással kapcsolatban. Akik rászorulnának, azok nagyrészt nem felelnek meg a bankoknak hitelképesség szempontjából ugyanis legalább 20 % saját erő szükséges. A vásárlóerőt tekintve Európa második leggyengébb országa vagyunk. Sokan vásárolnak befektetési céllal köztük külföldiek. Az egész szociális program, csak a fidesz hatalmának konzerválását célozza, de a lufi hamar ki fog durranni és ez már meg is kezdődött, a "puding próbája az evés".
Desischado
Ez már a kezdettől is látszott. Pont mint az ápoásinál, orbánék gyorsan betömték a tüntetők száját, a gyereküket ápolóknak emeltek 100 000-re, a többi kapott nyamvadt 60 000-et, és ott is most jött elő a svindli, jön a pontrendszer, rengetegen ki fognak esni. Ez a szemfényvesztés és az aljasság szinonímája!
tulipan
Hiába, köztudott, hogy a narancsos haramiák, 30 éve, mindig is sumákok volt, mért pont ebben árulnának el, az amúgy is játszva átverhető, saját birkáiknak, minden sötét foltot??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.