Baráti lapok hasábjain, interjúkban üzenget egymásnak a két esélyes főpolgármester-jelölt az őszi, önkormányzati választás előtt.

Ez már a kampány: keményen beszólt egymásnak Tarlós és Karácsony

"Inkább vitáztam, mint egyezkedtem" Orbánnal, mondta Tarlós István főpolgármester a Magyar Hírlapnak adott interjúban. 

A regnáló főpolgármester leginkább az ellenzékkel foglalkozott: a kampány kemény lesz, nem hasonlítható a Karácsony-Horváth Csaba-féle előválasztási kampányhoz, ami "barátságos meccs" volt.

Elmesélte: Karácsony Gergely bejött az irodájába, és kérte, ne legyen olyan kemény a kampány, mondja Tarlós, mire ő annyit mondott neki:

"övön alul nem fogok ütni".

Ehhez képest gyorsan hozzátette: "a hírek szerint nincs nyelvvizsgája", "nem is beszél angolul". 

A metrópótlás és római-parti mobilgát témája mellett érinti az elektronikus jegyrendszert is Tarlós, ami "nem egy sikerprojekt, szeplő a főváros teljesítményén", és bevallja: "ez az én politikai felelősségem".

Karácsony Gergely a Népszavának beszélt. 

A zuglói polgármester szerint Tarlós szorong, ezért beszél folyamatosan róla, de nem áll ki vele vitatkozni. "Ez egy rosszul vezetett város." Karácsony szerint a zuglói parkolási ügy, aminek mutyi természetét épp ő világította meg, a Fidesz ügye, a vétója nem ért volna semmit.

A tehetetlenséget ugyanakkor Tarlósnak már hibaként rója fel: kilenc éve volt a főpolgármesternek, hogy megvalósítsa az egységes parkolási rendet a fővárosban, nem tudta átvinni. És egyáltalán nem lenne szükség fizetős parkolásra, ha megépítik a tervek szerint a P+R parkolókat a város határában. A fővárosnak 171 milliárdos adóssága lesz Karácsony szerint 2020-ra, azaz Budapest "beleáll a földbe". Tarlós István helytartó lett, Budapest gyámügyi előadója.

Forrás: hvg.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.