Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak kedden 13 és 15 óra között a Chinoin dolgozói a cég budapesti, csanyik-völgyi és veresegyházi telephelyén, bérkövetelésük nyomatékosítására – közölte a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) hétfőn az MTI-vel.

30 ezer forintos béremelésért sztrájkolnak kedden a Chinoin dolgozói
Fotó: sanofi.hu

A munkavállalói érdekképviselet tájékoztatása szerint a Sanofi nagytétényi dolgozói szolidaritásukat fejezik ki a figyelmeztető sztrájk ideje alatt.

A szakszervezet minden munkavállalónak egységesen 30 ezer forint béremelést szeretne elérni.

A VDSZ közleményében tájékoztatott arról, hogy hétfőn négy órán keresztül konstruktív tárgyalást folytatott a szakszervezet a Chinoin-Sanofi vezetőivel, de nem sikerült egyezségre jutniuk a bérkövetelésről, ezért megtartják a korábban bejelentett figyelmeztető sztrájkot.

A Chinoin Zrt. a figyelmeztető sztrájkot tudomásul vette, jelezve, hogy a sztrájktörvényt minden tekintetben tiszteletben tartják. A munkaadó az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében megerősítette, hogy a hétfői egyeztető tárgyaláson a felek érdemi tárgyalást folytattak a béremelésről, és megfogalmazták szándékukat a közös megállapodásra.

A vállalat hangsúlyozta: fontos számára a munkavállalók elégedettsége és a dolgozók megtartása,

ennek érdekében február elején lépéseket tettek a vállalatcsoport felső vezetésénél a 2019. évi bérek további emelése érdekében. A vállalat vezetése ráerősít ezekre a lépésekre, és arra törekszik, hogy mielőbb megállapodás szülessen

- közölte a Chinoin Zrt.

A két fél egybehangzó tájékoztatása szerint a figyelmeztető sztrájk ideje alatt, 14 órakor újabb tárgyalási fordulót tartanak.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az alábbi országtérképen pirossal jelöltük azokat a területeket, ahol európai szintű fizetések vannak.
uploads.disquscdn.com/images/f428fdf61fc4ad756b45224fc8245a0c0a8de52809723b853fd67d21ef2026a1.jpg?w=600&h=438
Fehér színnel jelöltük az európai szintű, vagy azt meghaladó árakat. Azon gondolkozom, hogy Kövér mennyi ideig sztrájkolt, hogy megkapta a két és félmilliós bruttót.
RonaGyuri
mindeközben:
Ami sok az sokk

A derék M1 narratívája még a szokásos pofátlanságukat és alulmúlja

Mottó, helyett:
Egyetértek azzal, hogy nincs magánál,
aki az m1-ből tájékozódik, de elrettentő példának
jellemző az amit művelnek

Ma reggel az m1-en arról hablatyolnak, hogy milyen nagyszerű az élet kicsiny hazákban. Ennek során az ílletékes azt találta mondani – s, ha nem fognád fel ki is írták a képernyőre -, hogy: az emberek egyre jobban keresik a drágább élelmiszereket!
Nos egy pillanatra felejtsük el, hogy a keresleti győzelmi jelentések jelentős mértékben abból származnak, hogy a pénzbeli volumen növekedését a hivatalos – a valós piaci árakkal semmiféle kapcsolatban sem lévő – áremelkedésekkel vetik össze. Maradjunk a tényeknél! Az emberek, ha meg akarják venni az élelmiszereiket, akkor egyre többet kell fizetniük értük.
Néhány napja, talán egy hete számoltam be róla, hogy egy 4 fős család hétvégei leveséhez a zöldségért (1 csomag sárgarépa, 1 kis zeller, 1 karalábé és három szál fehérrépa) 2320 forintot fizettem!
verőce21
@RonaGyuri: Mondhatni olcsón megúsztad a zöldséget!
Nálunk a hétvégi leves csak "bezöldségelése" 4000 Ft körül kerül évek óta.
Én már nem is eszem levest. Nem merészelek.
verőce21
Egy pofon a nyugdíjaknak ismét.
Eddig azt mondtam mindig, hogy húst és tortát kell enni, mert az a két legolcsóbb kaja. De már ezek is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.