A húsipari szövetség elnöke magyarázta, miért lehet drágább a sertéshús.
Annyival nőnek a húsipari cégek költségei, hogy áremelésre kényszerülnek – nyilatkozta Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke a Világgazdaságnak.
Az MTI szemléje szerint
a bérek 10 százalék fölött emelkednek, az energia drágul, ahogy csomagolóanyaghoz is csak több pénzért lehet már hozzájutni.
Az élő sertés ára eközben 30 százalékkal nőtt. Éder szerint ennek az okát Kínában kell keresni:
az ott pusztító sertéspestis miatt az ország hatalmas igénnyel lép fel a világpiacon.
A lap megfogalmazása szerint az iparági szereplők a túlélésük érdekében kénytelenek lesznek árat emelni, amihez Éder Tamás empátiát kért a kereskedelmi partnerektől és a fogyasztóktól.
Cikk- és címlapkép: Pixabay
(MTI)
13 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Ergo, "nincs infláció" kis hazánkban, csak mi érezzük úgy, azaz kampányfogás, ellenzéki hiszti.
Szakadjon rájuk az égbolt!
Új hozzászólás