Az európai pártpolitikai erővonalakat új téma, a migrációhoz hozzáállás határozza meg – mondta Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán.

A politikus felvetette:

mi értelme európai parlamenti választásokról beszélni, ha az Európai Néppárt "egy jelentős része gyakorlatilag balra tolódott", és szocialista, liberális felfogásokat hangoztat.

Aki migrációellenes, szinte kizárólag a nemzetek Európájában gondolkodik, szeretné megerősíteni az európai családokat, miközben a bevándorláspártiak olyan összeurópai, az Amerikai Egyesült Államok mintájára Európai Egyesült Államokat akaró nézetet hangoztatnak, amely teljesen idegen attól, amit az Európai Néppárt tagjai eredetileg vallottak – jegyezte meg.

Szólt arról is, hogy meglátása szerint

ma Európában – főleg Nyugat-Európában – nem szokás a valóságról beszélni, "ehelyett műszavakon, műkifejezéseken, és vetített valóságon keresztül" próbálják az embereknek érthetővé tenni, mit is kellene Európában cselekedni.

Kiemelte:

ezzel szemben a közép-európai országok, köztük Magyarország talált egy "pragmatikus hangot", a valóságról beszélnek, amelyet az európai emberek a saját bőrükön éreznek.

Az államtitkár szerint ez a két "világlátás" csap össze, és véleménye szerint a nyugat-európai országoknak és az Európai Néppárt jelentős részének az a célja, hogy ez a nézőpontokban, álláspontokban megjelenő különbség ne markánsan jelenjen meg, hanem "lehetőleg tűnjön el".

Az európai emberek elégedetlenek azzal, ahogy az Európai Unió működik, az elégedetlenség egyik fő oka pedig az, hogyan kezelte az Európai Bizottság, az európai intézményrendszer a migráció kérdését – jelentette ki Kovács Zoltán.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
Egyszer a mai magyar valóságról is tarthatna egy elöadást,ez a Zoli gyerek!
Szerintük nyugaton az összes politikus hülye és hazug ,mert "balra tolódott" a jobb oldal (csak szerintük ;) )
Ha Orbán politikai "tolódásait" nézem, az utóbbi 30 évben,... az már cigánykerék
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
arcmás
Kovács Zoltán hülyébb, mint Stephen Hawking.
Steophen Hawking hülyébb, mint én.
Én hülyébb vagyok mint hat másik.
Akkor ki a leghülyébb?
Én a magyar, 70 kilométer per órával haladó gyorsvonaton a menetiránnyal szemben 19-el futok az ellenkező irányba akkor ki ér előbb Pécsre, amikor én Szegedre akartam utazni, de rossz vonatra szálltam?
Jozefina
@kokopelli: Nem is értem, hogy Mándoki miért nem költözik vissza Magyarországra?? A várban neki is jutna potom áron lakás! És minden nep elhuzhatná orbán nótáját!!! Inkább szenved a rothadó kapitalizmusban Németországban?? Ember az ilyen??
arcmás
Imádok vonatozni.
Utálom is az új kocsikat - mintha busszal utaznék.
Elveszik a vonatozás élményét.
Ha busszal szeretnék utazni, akkor buszra szállok, és nem vonatra.
Követelem vissza régi vonatozós életérzést !!!

Már egy jót vonatozni sem lehet ebben az országban.
Ez felháborító!
simmering73
Magyarországon se (9 éve), te fidesz barma.
kereső
Ma Magyarországon egyáltalán nem szokás a "valóságról" beszélni- mert amit ti valóságként adtok el, az elhajlitott valóság-ami orbán fejében van.Patyomkin ország szóvivője meg ezt akarja rákenni a demokratikus országokra.
Ez Magyarországon működik, de a demokratikus országok népei nem valószinű,hogy pont az illiberális demokráciátokat tartja követendőnek. Egyébként már ez is egy nagy marhaság. Egy demokrácia nem lehet "il"-mert akkor már nem demokrácia.
A középkori kereszténység ,bocsi inkább vallásosság erőltetése meg megint zsákutca- ezt csak itthon lehet eladni-bár ebben kétségeim vannak-hogy itthon el lehet -e?
papa.49
@Jozefina: Mert annyira azért nem hülye, ő is csak TÁVOLBÓL szereti a fütyiszt, úgy hogy ne érezze a balfaszságaik következményeit !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.