Sajtótájékoztatót tartott ma Dobrev Klára. A fő téma a rokkantnyugdíjasok kárpótlása volt, de kérdezték arról a hangfelvételről is, melyen Tóth Bertalan, az MSZP elnöke elsősorban a DK-t okolja a meghiúsult, közös ellenzéki lista miatt.

A Demokratikus Koalíció sürgeti, hogy a kormány kártalanítsa azokat a rokkantnyugdíjasokat, akiknek jogsértő módon változtatták meg a minősítését.

A DK EP-listavezetője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy az Orbán-kormány 2011-ben ezrével taszított lehetetlen helyzetbe embereket. A kabinet olyan szempontrendszert alakított ki, amelynek alapján munkaképtelen vagy alig munkaképes embereket minősítettek át egészségesekké, emiatt sokan elveszítették rokkantnyugdíjukat, közgyógyellátásukat és gyógyszertámogatásukat – hangsúlyozta Dobrev Klára.

Emlékeztetett, hogy azóta már az Alkotmánybíróság (Ab) is alaptörvényellenesnek nyilvánította az intézkedést. A testület idén március 31-ig adott időt a helyzet rendezésére, de a kabinet a "füle botját sem mozdította" – jelentette ki.

A Demokratikus Koalíció ezért olyan törvényjavaslatot nyújtott be, ami megszüntetné az alkotmányellenes állapotot és visszamenőlegesen, kamatostól fizetné ki az elveszített járandóságokat – közölte. Az indítvány azt is tartalmazza, hogy rokkantnyugdíjat később nem lehet elvenni.

Dobrev Klárát kérdezték arról, a Magyar Nemzet által megszerzett hangfelvételről, amelyen Tóth Bertalan, az MSZP elnöke elsősorban a DK-t okolja azért, hogy az EP-választáson nem lesz közös ellenzéki lista.

Az MSZP elnöke a cikk szerint az aktivistáknak, hálózatszervezőknek kijelenti,

Látnotok kell, hogy az ellenzéki pártok sajnos visszatértek az április 8. előtti stratégiájukhoz, hogy az európai parlamenti választást arra akarják felhasználni, hogy újra az ellenzéken belül is saját pozíciójukat javítsák

A DK-val kapcsolatban pedig úgy fogalmaz, hogy „személyesen tárgyaltam Gyurcsány Ferenccel, de sajnos nem a közös érdeket láttam. Mert azért lássuk be, egyáltalán nem lett volna mindegy, hogy az európai parlamenti választás után a Jobbik lesz a legerősebb ellenzéki párt, vagy a baloldal lett volna a legerősebb ellenzéki erő”.

Tóth szerint

megint az a belső indíttatása a Demokratikus Koalíció elnökének, hogy az MSZP-t kell legyőzni. Tehát egész egyszerűen nem tud letenni erről a szándékáról, hogy minket kell legyőzniük, több mandátumot szerezni, nagyobb százalékú támogatást

Dobrev Klára a kérdésre azt felelte, hogy

nem olvasta a Magyar Nemzetben megjelent cikket, de nem miattuk hiúsult meg az összefogás, az LMP és a Momentum már decemberben jelezte, hogy nem akar közös listán indulni.

Forrás: MTI, Blikk, Magyar Nemzet, HírTv

Fotó: Facebook/DK

105 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
@Csizmás Kond: Fidióta azt elfelejtetted hozzá tenni őneki nem írták le az előre, a meg fogalmazott kérdésekre a választ, mint a gazda állatodnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@csak úgy...: pfej csak úgy! rossz az, aki rosszra gondol...varázsfuvolázik a szabadkűműves :)
advocat
Nem kellene a szintjükre alacsonyodni.
Klubtag
Szvsz: Gyurcsánynak van egy belső meggyőződése és ehhez kb. 300-400 ezer támogatója. Az, hogy mikor milyen érdekek mentén vázol fel stratégiát és köt taktikai egyezségeket, vagy rúgja fel azokat - az ő dolga, vagy győz, vagy elbukik. Ebben a magyarországi közegben egyik politikai csoportosulás sem rendelkezik akkora erkölcsi munícióval, hogy elsőbbséget követelhetne a porondon magának. Legkevésbé az mszp jogosult erre. Bár nem vagyok Gyurcsány-fan és nem is tartottam jó miniszterelnöknek, de akkor fordult fel igazán a gyomrom, amikor a fidesz-mszp tandem Szili futárszolgálatán keresztül megpróbálták végérvényesen kicsinálni a többi formáció meg kajánul tapsikolt hozzá.
Nem kérhetnek egyedül rajta számon olyan magatartást, ami a meglátása szerint a politikai öngyilkossággal volna egyenlő, hiszen a többi sem mutat fel elegendő rugalmasságot...de még csak megközelítőt sem...alkalomról alkalomra ez a fidesz-kdnp ellenzékének tragédiája és egyben veszte is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.