Sajtótájékoztatót tartott ma Dobrev Klára. A fő téma a rokkantnyugdíjasok kárpótlása volt, de kérdezték arról a hangfelvételről is, melyen Tóth Bertalan, az MSZP elnöke elsősorban a DK-t okolja a meghiúsult, közös ellenzéki lista miatt.

A Demokratikus Koalíció sürgeti, hogy a kormány kártalanítsa azokat a rokkantnyugdíjasokat, akiknek jogsértő módon változtatták meg a minősítését.

A DK EP-listavezetője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy az Orbán-kormány 2011-ben ezrével taszított lehetetlen helyzetbe embereket. A kabinet olyan szempontrendszert alakított ki, amelynek alapján munkaképtelen vagy alig munkaképes embereket minősítettek át egészségesekké, emiatt sokan elveszítették rokkantnyugdíjukat, közgyógyellátásukat és gyógyszertámogatásukat – hangsúlyozta Dobrev Klára.

Emlékeztetett, hogy azóta már az Alkotmánybíróság (Ab) is alaptörvényellenesnek nyilvánította az intézkedést. A testület idén március 31-ig adott időt a helyzet rendezésére, de a kabinet a "füle botját sem mozdította" – jelentette ki.

A Demokratikus Koalíció ezért olyan törvényjavaslatot nyújtott be, ami megszüntetné az alkotmányellenes állapotot és visszamenőlegesen, kamatostól fizetné ki az elveszített járandóságokat – közölte. Az indítvány azt is tartalmazza, hogy rokkantnyugdíjat később nem lehet elvenni.

Dobrev Klárát kérdezték arról, a Magyar Nemzet által megszerzett hangfelvételről, amelyen Tóth Bertalan, az MSZP elnöke elsősorban a DK-t okolja azért, hogy az EP-választáson nem lesz közös ellenzéki lista.

Az MSZP elnöke a cikk szerint az aktivistáknak, hálózatszervezőknek kijelenti,

Látnotok kell, hogy az ellenzéki pártok sajnos visszatértek az április 8. előtti stratégiájukhoz, hogy az európai parlamenti választást arra akarják felhasználni, hogy újra az ellenzéken belül is saját pozíciójukat javítsák

A DK-val kapcsolatban pedig úgy fogalmaz, hogy „személyesen tárgyaltam Gyurcsány Ferenccel, de sajnos nem a közös érdeket láttam. Mert azért lássuk be, egyáltalán nem lett volna mindegy, hogy az európai parlamenti választás után a Jobbik lesz a legerősebb ellenzéki párt, vagy a baloldal lett volna a legerősebb ellenzéki erő”.

Tóth szerint

megint az a belső indíttatása a Demokratikus Koalíció elnökének, hogy az MSZP-t kell legyőzni. Tehát egész egyszerűen nem tud letenni erről a szándékáról, hogy minket kell legyőzniük, több mandátumot szerezni, nagyobb százalékú támogatást

Dobrev Klára a kérdésre azt felelte, hogy

nem olvasta a Magyar Nemzetben megjelent cikket, de nem miattuk hiúsult meg az összefogás, az LMP és a Momentum már decemberben jelezte, hogy nem akar közös listán indulni.

Forrás: MTI, Blikk, Magyar Nemzet, HírTv

Fotó: Facebook/DK

105 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
@Csizmás Kond: Fidióta azt elfelejtetted hozzá tenni őneki nem írták le az előre, a meg fogalmazott kérdésekre a választ, mint a gazda állatodnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
Talán azon kellett volna elgondolkodni, hogy miért van a lista második (harmadik?) helyén a Szanyi mester? Sőt a választmány az első helyre akarta tenni. Ezt a gordiuszi-csomót vágta át azzal Tóth Bertalan, hogy ő vezeti a listát!
(Mesterházy magyarázta el az ATV-ben!)
CsipkeRózsa
Dobrev Klárától lehet kérdezni, és ő válaszol is a kérdésekre.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...persze hogy felel, mert milyen is lenne ha már az első politikai megjelenésén sem válaszolna...de várd ki a végét ez sokkal gőgösebb mint a táncikáló Ferike...azért nem írtam férjet mer letagadta hogy az lenne.
bencemacska
@Csizmás Kond: Szerinted, aki a saját nevét használja - nem bújik egy férfi neve mögé a -né szócskáért - annak nincs is férje?
Ez a szocializmus divatja volt.
desiro
@Csizmás Kond: Fidióta azt elfelejtetted hozzá tenni őneki nem írták le az előre, a meg fogalmazott kérdésekre a választ, mint a gazda állatodnak.
Csizmás Kond
@bencemacska: ...szerintem ha valaki feleség akkor -né...ha nem akkor nem, akkor csak törvényes társak ami ma ugyan egy elfogadott jelenség de gyakorlatilag csak egy féltestvéreket gyártó ipar, amelynek az együttlakásnál nincs több köze a családhoz.
bencemacska
@Csizmás Kond: Tudod ilyent utoljára a hetvenes években halottam egy "komonista" személyzetistől, de őt is kiröhögtem!
Hogyan is szól a névviselési törvény?
Csizmás Kond
@bencemacska: ...nekem azt tanították hogy a röhögés neveletlenség...
de névviselet...itt nem névviseletről van szó hanem házastársviseletről. Ma az is divat hogy két buzit házastársnak neveznek...de tudom te nem az ilyeneken szoktál röhögni...
bencemacska
@Csizmás Kond: Továbbra is mellébeszélsz. Én viszont a TÖRVÉNYES HÁZASSÁGBAN élő nők névviseléséről beszélek, amit a szocializmus is akceptált! A házasságkötéskor választhatsz. Az okiratba foglalt név megváltoztatása viszont csak névváltoztatási kérelemmel történhet.
Túl vagyok az 50. házassági évfordulómon.
Férjem pedig a 90. születésnapján is túl van, amit még O1G is méltányolt egy oklevéllel.
Csizmás Kond
@bencemacska: ...szerinte te beszélsz mellé. Klára ugyanis azzal érvelt hogy csak Ferenc anyukája lehet Gyurcsányné. Ha mindkettő Ferenc volt, ha mindkét pár hivatalos házas akkor mi a különbség ?
...esetleg ha ismét nem értenéd, ahhoz hogy valaki -né legyen föltétlen fel kell vegye a férje nevét, mert ha nem akkor nem -né ?...mert én nagyonsokat ismerek aki megtartotta az anyakönyvezett nevét de attól még a -né-t is hivatalosan elfogadja pl Balog Jóskáné habár hivatalosan Fodor Eszter...
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 17:20
Hivatalosan annak a névnek a viselésére vagy jogosult, amit okiratba foglaltak, pl. ilyen okirat a Házassági anyakönyvi kivonat. Márpedig M.o-n az mindenkinek kell legyen, aki házasságban él!
Az XY-né, nem szinonimája az XY felesége kifejezésnek! / Tudni illik az első egy HIVATALOS NÉV, a másik meg egy állapot!/
Próbálj meg a postán felvenni egy küldeményt, ami nem a személyidben szereplő névre érkezett!!!

De az is egy érv lehet, hogy valaki nem akarja, hogy összecseréljék az anyósával!-:))))
Csizmás Kond
@bencemacska: ...A-né nem név hanem meghatározás, hogy kinek a mije, ahogy írod egy állapot, illetve annak a rövidítése és ha hiszed ha nem hivatalos...akár úgy, hogy azzal bizonyos közügyeket intézz...sőt ha nem ismerik a más nevű bizonyítania kell a kapcsolatot a -né nem.
A névre szóló akármi az ismét más.
...ja és házassági anyakönyv...abba ma azért nem írják bele a -nét mert olyan rövid időre mint amilyen manapság egy házasságot jelképez nem érdemes, ugyanis a megváltoztatás sokkal többe kerül .
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 17:59
Te olyan vagy, mint az általam idézett személyzeti előadó, aki nem volt képes megérteni, hogy a nevem és a lánykori nevem azonos. És amikor megkérdeztem, miért nem érti, az volt a válasz nem írhatja le kétszer ugyanazt.-:)))
Csizmás Kond
@bencemacska: ...szerintem meg csak próbálod az igazadat védeni...de a jelen esetet véve például ahogy írod, hogy " Az XY-né, nem szinonimája az XY felesége kifejezésnek! / Tudni illik az első egy HIVATALOS NÉV, a másik meg egy állapot!/"
ez nem így van, ugyanis minden házassági anyakönyv kell tartalmazza a keresztnevet ugyanis olyan hogy csak Ferencné nincs de D. K. Gy. F-né már van vagy Gy.K. F-né is tehát a -né csak kifejező rag vagy toldalék..jó magyarosan iniciálé...de hivatalos.
bencemacska
@Csizmás Kond: Abban igazad van, hogy ma már nagyon sok variáció van én nem is ismerem mindet. 50 éve még nem volt, csak a -né toldalék, vagy saját név.
Nekem a Gy-né D.K. variáció a legszimpatikusabb. De ízlések és pofonok különbözőek.
Jozefina
Sok baromarcú!!! Klára asszony sokkal több, mint a férje!!! Bízom benn, hogy sok támogatót fog szrezni a DK-nak. Nincs ma a politikai közéletben hozzá mérhető értelmes, kultúrált nő!!! Egy nagy hiányt fog pótolni!!! (Nem lop kiflit, nem hazudozik a családok kurva jó helyzetét illetően, stb)
kereső
@Csizmás Kond: 16:12, hülye vagy cica-mica. Megesküdtek,gyermekeik vannak,együtt élnek-akkor miért ne lenne család?Azért mert a házaspár hölgy tagja megtartotta a születési nevét?Nem ők az egyetlenek.Egy család nem a "né" toldaléktól lesz család. Ez amit te mondasz egy középkorból ránk maradt "hagyomány"-amikor is a feleség szőröstől bőröstől a férjuram!tulajdona volt. Az a világ már elmúlt, tudomásul kell venni. A nők legtöbbje saját születési nevén csinált /csinál karriert,ért el sikereket, mielőtt családot alapit. Akkor miért ne használhatná továbbra is a saját nevét.Ósdiak vagytok no!
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...ugyan ezt rágtam egész délután...csak nem figyeltél vagy nem értettél.
...egy másik változata a -nének a királyné vagy királynő...ugyanaz, vagyis a -né feleséget jelent tehát az nem szégyen hanem inkább az a szégyen hogy valaki letagadja vagy lehárítja, le próbálja rázni magáról...ez akár válóok is lehet.
Csizmás Kond
@kereső: ..gondolom nem várod el, hogy neked is elölről elmagyarázzam...
kereső
@Csizmás Kond: na ne! A királyné- a király felesége. A királynő- maga az uralkodó! Nem egy és ugyanaz.Akkor a királynő férje kicsoda-micsoda? Milyen toldalékot rakjunk a neve mögé?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: ma, 18:48

Figyeltem a hsz-re, nem velem vitatkoztál hosszan, nem akartam beleszólni, különben is ragaszkodtál a saját elméletedhez. Nem vetted tudomásul, hogy választás kérdése, házasságkötés után kívánság-műsor a névválasztás még a férj is választhat.

Pl.: Deutsch Tamás, Deutsch-Für Tamás , Ő mindkét változatot használta, a-szerint, hogy éppen melyik házasságánál vette fel a feleség nevét is.
Commenter
@kereső: művészek, orvosok, jogászok sem veszik fel a férjük nevét. De, ma már létezik a dolog fordítottja is, hogy a férj veszi fel a feleség vezetéknevét a sajátja mellé. Nincs semmi gond a névhasználattal.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ..abból indultunk ki, hogy Klárának nem tetszett hogy Gy F-nének nevezik...
kereső
@Csizmás Kond: nem törvényszerű! Mert nem mindegyik kap főnemesi rangot, annak okán hogy az uralkodó férje lett. A főherceg egyébként is egy rang, nem toldalék. Én toldalékot kérdeztem. Ami meg a férj nevének teljes felvételét illeti a toldalékkal,olyan mintha a nőnek a saját születési intenditása /szuverenitása teljesen megszünt volna amint férjhez ment.Pedig házasTÁRSAK-ról beszélünk.Na mi legyen a férj neve?
Csizmás Kond
@kereső: A férfi esetében nincs toldalék...vagyis a mai buzi világban lehet de én még nem tudok róla. A királyok esetében pedig a tanultak szerint minden esetben egyenlő rangra emelik a férjet is a királynő mellett.
...és házastárs...ez egy reformszó. Törvényesen ma is minden hivatalosított kapcsolat megkötésénél kimondják, hogy a törvény ezután őket férj és feleségnek illetve házastársank tekinti...szóval ott az a feleség kifejezés ami ráirányít a -nére.
Amúgy a nő szó is a néből alakult át...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: ma, 18:59,,

Tetszett vagy nem tetszett, talán millió feleség nem hordja a férje nevét, joga van hozzá, különféle okok miatt teszik.

Lévai Anikónak tetszik a férje neve?
Commenter
@bencemacska: lehetne: Gyurcsány Ferencné, Gyurcsányné Dobrev Klára, Gyurcsány Klára, Gyurcsány-Dobrev Klára, Gy. Dobrev Klára. Dobrev Gy Klára, de ő a lánykori neve mellet döntött. Nekem az a változat tetszik a legjobban amikor a nő felveszi a férj vezetéknevét és megtartja a saját keresztnevét.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...még most sem arról beszélsz amiért vitáztunk...itt nem arról van szó, hogy valaki megváltoztassa a nevét, hanem arról hogy elismeri hogy ő feleség vagy csak kívülálló társnak mondja magát...mert ha elismeri hogy feleség...habár lehet ennek a szónak sem érted a lényegét...akkor nem replikázik a -né miatt de ha szégyelli vagy tagadja akkor persze hogy nem -né...esetleg folytonos hálótárs vagy hasonló
...és szerinte Anikó nem hisztizne a Orbán Viktornénak szólítanák
bencemacska
@Commenter: ma, 19:22
Nekem nem szimpatikus, mert ezzel teljesen elveszíti a nő a múltját, egyéniségét, stb
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: ma, 19:25

Eddig arról beszéltem, ami a lényeg, minden kérdésedet többször kellett megválaszolnom, mert többször visszatértél ugyanarra a kérdésre, ne engem nézz hülyének a szavaiddal: "habár lehet ennek a szónak sem érted a lényegét.."

Ez a szokásod, kötözködsz, utána a másikat nézed értetlenkedőnek.
arcmás
Kikerült a karaoke.
Again.
Választás körüli bizbasz.
Csak a szokásos.

A magyar, paraszt.
Én sajnálom.
Te sajnálod?
Commenter
@bencemacska: ezért jó hogy ma már ennyiféle lehetőség van. Én nem érzem azt, hogy a nő elvesztené az általam említett variációval a múltját, egyéniségét, hanem azt, hogy a férjéhez tartozik immár, és szereti, tiszteli.De ez persze csak az én véleményem.
Csizmás Kond
@bencemacska: Tulajdonképpen azért megy férjhez egy nő hogy valaki társa, felesége legyen és az csakis úgy tud megvalósulni, ha odaad magából valamit, feláldozza az előző életét...
Az nem család ahol mindenki független.
kulabombaafityiszre
@Csizmás Kond: ma, 19:25
Persze próbálna meg hisztizni,viktátor verné a fogsorát,aztán járhatna napszemüvegbe hetekig.
Ráadásul nem érne rá ezzel foglalkozni,mert mint minden háziasszony számolgatja 999 darab, konyhapénzen összespórolgatott földecskék után járó eu-s támogatást.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...az aki feleségnek érzi, vallja magát azt nem rázza a hideg a -né miatt...a többi, mint a jelen eset is csak politikai kupleráj...felemás gyerekekkel...és azokból is ugyanilyen vagy még ilyense lesz.
relatív
Magyarországban - és számos másik országban IS - a névviselet törvénnyel rendezett, a családi állapot származási kötelék szerint. Mindenki ennek megfelelően szólítható. Érzékenységének függvényében akár peres elégtételt vehet a nem megfelelő használat miatt.

A bejegyzésben megnevezett személy a törvényi előírástól eltérő megnevezése nyilvánvaló politikai indíttatású, és az IS tudható, hogy miért !!!

Jó lenne ha a tévesztők minimum annyi tiszteletet adnának meg másoknak - névhasználat tekintetében IS, de úgy általában -, mint másoktól maguknak elvárnak. A politikai szembenállás intellektus keretében IS kifejezhető. ( ...persze ahhoz politikai érzék, ismeret, tudás IS kellene ...)
bencemacska
@relatív: ma, 20:19
Én 7-8 éves koromban határoztam el, hogy nem hagyom el a nevemet.
levarosbukta
Hiteltelen egy szar bagázs ez a DK is! Miből kárpótolja a kormány a rokkantnyugdijasokat? Miből? Az én meg a többi napi 8-10-12 órákat gürcölő dolgozók adójából?? Ezzel kampányol? Miért nem azzal hogy csökkentsék a képviselők javadalmazását, miért nem azzal hogy állítsuk meg az eszetlen, gigantikus, lopás-csalást lehetővé tevő beruházásokat? Miért nem azzal, hogy szüntesse be a kormány a bárgyú levélküldéseket és azokat rohadt plakátozásokat? Miért? Anyádat Klára asszonyt azt! Ti is csak a saját pecsenyéteket sütögetitek a kisemberek kárára. Kérd a pénzt attól személy szerint aki elvette, de ne az én keservesen megkeresett pénzem rovására.
balos
@levarosbukta: A stadionok építéséből?illetve nem építéséből!A külföldre "menekített" segélyekből és az ilyen emberszerű alakok leépítéséből!
relatív
Dobrev Klára javaslata azokat a regnáló által elkövetett galádságokat tenné igazságosan megoldhatóvá, melyek csak egy része a magyar nép ellen elkövetett igazságtalanságoknak.

Semmiféle, a magyar népnek, egyes konkrét csoportnak kárt okozóan javasolja megoldani azokat.

Természetesen a megoldását a mintegy huszonegymilliárd éves költségvetés megfelelő átalakítása IS szükséges lenne, a jelenlegi parttalan pénzszórás végleges leállítása mellett.

A javaslat megvalósítása senkit - hazánkban élő magyar állampolgárt - nem rövidítene meg semmiféleképpen, még a gyűlölködő polgárokat sem !
bencemacska
@relatív: Sok mindent lehet csinálni a köz érdekében, csak akarni kell és nem lopni!
Veleda
@levarosbukta: Egyre ostobább leszel. Ám lehetőséged van arra, hogy ezeket a felvetett panaszaidat fogalmazd meg és küld el a törvény alkotóknak. Mit gondolsz, hogy válaszolnak rá?? Szarnak a fejedre. Ám ha a Dobrev Klára mondja el, annak nyoma és súlya van. Próbálj meg már reálisan gondolkodni.
Veleda
@Csizmás Kond: Amúgy a felvetett problémához nincs véleményed? vagy csak az ragadja meg a csekély értelmedet, hogy egy nő a születési nevét avagy a férjezett nevét használja? A te középkori nézeteid már régen lejártak. Két lányom van, mindketten a saját nevükön élnek, dolgoznak, karriert csináltak. Nem kell egy férfitől egy toldalék ahhoz hogy boldoguljon. Ettől még kiegyensúlyozott boldog házasságban élnek. Amúgy te mit szólnál a 25 ezres rokkant nyugdíjhoz? Mert erről nem nyilatkoztál. Pedig ez volt a felvetés, nem az asszonynév. Vagy erre már érzéketlen vagy?
levarosbukta
@Veleda: Te nagyon hülye! Minek van súlya? A Dobrevnak annak, de mondanivalója lepkefing. Egy húron pendülnek a férjével. Az is csak a fidesz szekerét tolja.
Veleda
@levarosbukta: Csak megerősítetted a fentebb hozzád írt kommentemet. Nagyon nem ismered a GY:F: programját, ha ez a véleményed róla.
Veleda
@levarosbukta: Segítek értelmezni, ez a téma:

A Demokratikus Koalíció sürgeti, hogy a kormány kártalanítsa azokat a rokkantnyugdíjasokat, akiknek jogsértő módon változtatták meg a minősítését.
levarosbukta
@Veleda: Pontosan értettem hogy mi a téma! Én csak annyit kérdeztem hogy mégis mi a fészkes fenéből kártalanítsa a kormány a rokkantnyugdíjasokat? Mert ugye a kormánynak nincs pénze, a kormány abból gazdálkodik amit te meg én az adómból befizetek! Vágod?
Veleda
@levarosbukta: A kormánynak van pénze, több is, mint kellene!Ha azt írtad volna, hogy szüntessék meg az ukrán nyugdíj kifizetést, meg a mexikói templom építést, és VISSZAMENŐLEG kártalanítsák a rokkant nyugdíjasokat, akkor azt írtam volna, hogy vágod a témát!
levarosbukta
@Veleda: Megmondanád MIBŐL van a kormány pénze?
Akkor szerinted az jól van hogy itthon a sokadik stadion épül, de írhatnám az összes túlárazott beruházást amit a lőrinczbarát építhet! Az ukrán kifizetéseket meg a mexikói templomot is meg az összes határon túlra tolt pénzt is írhattam volna. A lényeg ugyanaz.
Csizmás Kond
@Veleda: Tulajdonképpen nem is nyilatkoztam semmiről csak hozzáfűztem valamit egy más beírásához...és ebből alakult ki a vita.
Azért ha érdekel elmondom. A rokkantsági nyugdíjak és minden nyugdíj kiszámításakor figyelembe veszik az illető ledolgozott éveit, pontosabban az abból származó befizetéseket . Az tökéletesen igaz, hogy kevés és ha kétszer ennyi volna akkor is kevés lenne de ha számításba vesszük, hogy minden rokkantsági megállapítást az orvosi kamara eszközöl, és ott nagyonsokan olyanok is elintézték a járulékot akiknek semmi bajuk nem tudom teljes szívemből a kormányt hibáztatni.
Eriksson
@Csizmás Kond: Sokan voltak akkoriban, akik megvásárolták maguknak a rokkantnyugdíjat. Legtöbben azért, hogy adómentességet élvezzenek a vállalkozásaikkal kapcsolatban. Ezeket a kiskapukat csukta be a kormány. Ha jól emlékszem, jó pár felülvizsgáló orvos is kapott a körmére ezért.
Példának okáért: Biztos volt olyan is, de én személy szerint egyetlen valóban rokkantat sem ismerek se közel, se távol, akitől indokolatlanul vették volna el a járadékát.
Csizmás Kond
@Eriksson: A rokkantnyugdíjat azért folyósítsák mert az illető munkaképtelen. Az csak két okból lehet megszüntetni, ha az orvosi bizottság megállapítja, hogy visszanyerte munkaképességét, vagy ha kiderül, hogy olyan tevékenységet folytat amely
bizonyos nagyságrendű jövedelemhez juttatja és így nem lesz jogosult a nyugdíjra .
Eriksson
@Csizmás Kond: Nyílvánvaló, hogy Dobrev ismét az emberek segélyezésére agitál, szemben a munkaalapú társadalommal. Holott egyételmű, hogy a segélyből élés konzerválja a szegénységet, boldogulást csak a magáért tenni akaró ember érhet el.
Csizmás Kond
@Eriksson: Mindenfajta segélyezés az ingyenélés felé vezet. Az én meglátásom szerint is kéne segíteni a rászorulókat, és volna is pénz rá ha ez a kúrvanagy liberalizmus nem a vállalkozókba, a tőkebefektetőkbe, stb tömetné a rengeteg pénzt.
csak úgy....
@Csizmás Kond: @Eriksson: oszt múlt évben a választások elötti krumpli osztogatást és a bözsi utalványokat,má miért nem nehezményeztétek? jaaa,hogy az a fidesztöl ment...
csak úgy....
@Csizmás Kond: ." Az én meglátásom szerint is kéne segíteni a rászorulókat, és volna is pénz rá ha ez a kúrvanagy liberalizmus nem a vállalkozókba, a tőkebefektetőkbe, stb tömetné a rengeteg pénzt. " cicusom! te,ma valami bolond egeret etté? szerinted ,ki a macska farka kormányozza az országot? csak nem a genya libbsik?
csak úgy....
@durbincs: csöngess a növérnek,megy és tisztába tesz...
csak úgy....
@durbincs: te vagy a példaképem? unlak? fájdalom vagy?
Commenter
@csak úgy...: már nem kell csöngetnie. Katéterezve van. Szegényke kimaxolta a glasgow skálát...
verőce21
Visszamenőleges kárpótlást, a kiváló kommunistáknak!
Commenter
@verőce21: ne lájkolj engem verőce, légyszives.
verőce21
@Commenter: Tetszett a meghatározásod. :)
verőce21
@Commenter: (21:32) De visszaadhatod könnyen, lájkolhatod pl. a 21:27-es beírásomat! :)
Commenter
@verőce21: lehet még fokozni, ha ennyire tetszett. Zombik vagytok. Nincsenek is már kommunisták. Akik még élnek, azok is már szövetkeztek a Fidesszel. Úgyhogy kommunistákból nektek tényleg csak a legalja jutott, kétszeresen is. Hogy is volt a tulipános átverés a kárpótlási jegyekkel? Akkor most nyugodtan kárpótolhatja a DK is a rokkantnyugdíjasokat. Hanyagolj.
verőce21
@Commenter: Sületlenségeket írsz a (21:43) meghatározásodban!
Muszáj szólnom, mert már fentebb is olvastam az értetlenségedet, a névhasználattal kapcsolatban. Nem vagy képben, hogy értelmezd, ők a "dr." titulusukat nem akarják feladni!
Commenter
@verőce21: tőlem azt írsz ide és annyiszor amit csak akarsz.Az avatarod totálisan méltatlan hozzád. Nagyon messze vagy te a petit prince-től. És igen születési jogon pont olyan vagy mint a narancsos gazdáid.
Commenter
@verőce21: nehogy már a dr titulus határozzon meg bárkit is! Én nem kérdezem hogy neked van-e semmi közöm hozzá.
verőce21
@Commenter: (21:56) "nehogy már a dr titulus határozzon meg bárkit" - De a sznoboknak számít a "dr."-i névhasználat amit nem adnak fel szívesen. Nőkről van szó. Ott nincsenek olyan magasztos érzelmek, mint amilyenekről irkálsz, "férj iránti tisztelet", stb. Elvégre nem muszlimok.
(Nem művészekről írok, és nem akik már karriert csináltak saját néven)

Le Petit Prince arról szól, hogy bármerre utazott a világegyetemben, mindenhol csak hülye emberekkel találkozott. Nagyon is ide illik ez a kép.
Abban is tévedsz, hogy "Nincsenek is már kommunisták." Ugyan hogy gondolod? ezek mind 45-50 évesen kis hibával menekültek rokkant nyugdíjba. Közöttünk járnak most is!...Akikért a DK szól.
Commenter
@verőce21: A kisherceg a saját viszont megtalálta mindenben a szépet,ajármennyire hülye emberekkel talállkozott is. Még hó hogy neki volt egy sajét bolygója ahol megtalálta a boldogságot a hülye emberektő elmenekülhetett. Visszavárta őt az elárvult kisvirág. Nem baj, ha tévedek, abban hogy miről szól a DK.Nem csak rokkantnyugdíjasok vannak közöttük. Amúgy mit csináljanak? A járkálás helyett? "Fogjanak egy kötelet és?...de ezt nem a kisherceg mondta.
verőce21
@Commenter: Meg kell állapítsam, eléggé szétszórt tudsz lenni korán reggel. Még jó, hogy nem írtam neked korábban, hogy "mindig olyan okosan, összefogottan tudsz írni." - most a gondolatát is visszavonom. :)

De megelégedéssel tölt el, hogy elhagytad a nők - "dr." témát, mert belátod, hogy abban igazam van. Az olyasfajta nők, csak állandó hálótársat keresnek, nem férjet, családot, stb. - persze egy-két gyerek jöhet.
Nem tudhatod, hogy én is megtalálom mindenben a szépet, sőt humorosat, "ajármennyire hülye emberekkel talállkozott is" és nekem is meglehet a kisvirágom, ahová "elmenekülhetek."

A témához pedig: Több mint sok pártmunkás intézett el magának rokkantnyugdíjat a kommunistaváltás után.
Nos ezeket az álrokkant-nyugdíjasokat szűrte ki a "rokkant-felülvizsgálat" amely kizárta a kiváló párttagokat a rendszerből. Mert a világon semmihez nem értettek és büdös lett volna számukra a munka is, egy kis "gerincsérv" és jöhetett a rokkantnyugdíjazás. (mert ezek nem grófok voltak, akik elmentek éjjeliőrnek, ha úgy hozta a sors, vagy udvarosnak is amikor kárukra változott a rendszer.)
És itt lépett képbe a DK. Ezeknek a kommunistáknak-kiválóknak szeretnének kárpótlást szerezni Dobrevék? - Hát tényleg röhögnöm kell. Szerencsére nem lesz módjuk rá.
kereső
@verőce21: 21:47 mi a fenéért kéne feladniuk a "a dr.titulusukat"- már ez önmagában vérlázitó, hogy ilyet irsz. A dr. nem csak!! egy titulus, hanem egy nagyon komoly felkészültség,tudás eredménye, te bunkó. Másrészt, ki a fene dolgozott meg ezért a "titulusért"? a férj? Nem tudom mit gondoltok, hogy azt a "titulust" csak úgy osztogatják a delikvens két szép szeméért? -mint orbánék a lovagkeresztet a "hűség" jutalmaként.
verőce21
@kereső: Senki sem írt olyat, hogy a "két szép szeméért osztogatják"...stb. Lehetne pl. X-né dr. Lais Emőke (ha már akkora volt a jogász túlképzés Mo.-on az elmúlt 35-40 évben), - de ez ami derogál.
kereső
@verőce21: nagyon nem vagy képben, mert ez a dr. nem a jogi diplomával adott dr. Ez P.h.D-s dr. Tudod mi a különbség? Nem ? Nézz utána. Ahogyan megnyilvánulsz ebben a névkérdésben, csak annyit kérdezek, hogy van otthon "vakkkomondorod"?,és a családod nőtagjai kimehetnek kiséret nélkül az utcára?
verőce21
@kereső: Sötét, tudálékos bunkó vagy a magyarázatoddal együtt!
verőce21
@Commenter: Még az előbbihez: "Amúgy mit csináljanak?" - kérded. Akár tényleg fel is köthetnék magukat! - ezzel tennének a legnagyobb szolgálatot a társadalomnak.
Az eü.-nek, a morálnak, a közéletnek, stb.
kereső
@verőce21: jól van! Felrúgtad a bábukat, odaxartál a tábla közepére, és most kiabálod, hogy győztél! Szóval tényleg van otthon "vakkomondorod".
verőce21
@kereső: Mert neked éppen hiányzik egy otthonról?
kereső
@verőce21: Nem. Nekem kaukázusi juhászom van, és még nem vak!
verőce21
@kereső: Jól van. Azt etetheted.
- Mi a neve?
Commenter
@verőce21: nevess csak, tőlem nyugodtam.
Commenter
@Commenter: @kereső: nekem két jack russelem van, de nem fogom őket ráereszteni a fidesz aktivistákra. Gondolom te sem. És Verőce sem. Az csak Balogh József fideszes képviselő szokása az a vakkomondor nőverés ürügyén.
verőce21
@kereső: (09:52) Nyálazzad csak a sebedet, mint a kutya a harapást.
kereső
@verőce21: miért, mit mondtam? Tán magadra vetted a "kishenceget"? -ja, valamikor régebben igy neveztelek.
Egyébként, nem akarok felvágni, de a kutyám egy korcs- ténylegesen kaukázusi-és német juhász keverék.(igy aztán pedigréje nincs) De enni tényleg eszik, és nem kicsi a lelkem.
verőce21
@kereső: Nagy felelősség egy kutya...lassan keleti fényűzés.
Commenter
@verőce21: Ez itt kelet Európa, és valóban lassan fényűzés a felelős állattartás. De a közel keleten pld az arab kultúrákban a kutya nem az ember legjobb barátja, de nem is a teve az. Szórhatod itt a sivatagi homokot a kisherceggel a szemekbe, de az csak Saint Exupéry utópiája. És ha ennyire hülyének tartod a Földön az embereket hogy szerinted menekülni kell előlük ... És verőce: plus ca change plus ca la meme chose, n'est ce pas? Ez vonatkozik a Fideszre és nem a Demokratikus Koalicióra vagy dr. Dobrev Klárára, aki azok nevében kampányol akik a társadalom egyik legelesettebjei. És nem várok reakciót tőled.
verőce21
@Commenter: Ma lucidité effraye les gens, mais moi elle ne m’effraye jamais. Je m’en amuse…
Commenter
@verőce21: Comme j'ai dit: Amuse toi et tais toi..."petit prince".
verőce21
@Commenter: Si toi aussi! :)
La souffrance est l’oraison de ceux, qui ne pensent (ni ne prient).
csak úgy....
@verőce21: te most franciázol ? Csak nem valami szabadon kömíves diszkrét club? malteros lyány ? ploesti?
Commenter
@verőce21: örülök hogy legalább a szétszórtságomat értékeled! :)
Commenter
@csak úgy...: pfej csak úgy! rossz az, aki rosszra gondol...varázsfuvolázik a szabadkűműves :)
advocat
Nem kellene a szintjükre alacsonyodni.
Klubtag
Szvsz: Gyurcsánynak van egy belső meggyőződése és ehhez kb. 300-400 ezer támogatója. Az, hogy mikor milyen érdekek mentén vázol fel stratégiát és köt taktikai egyezségeket, vagy rúgja fel azokat - az ő dolga, vagy győz, vagy elbukik. Ebben a magyarországi közegben egyik politikai csoportosulás sem rendelkezik akkora erkölcsi munícióval, hogy elsőbbséget követelhetne a porondon magának. Legkevésbé az mszp jogosult erre. Bár nem vagyok Gyurcsány-fan és nem is tartottam jó miniszterelnöknek, de akkor fordult fel igazán a gyomrom, amikor a fidesz-mszp tandem Szili futárszolgálatán keresztül megpróbálták végérvényesen kicsinálni a többi formáció meg kajánul tapsikolt hozzá.
Nem kérhetnek egyedül rajta számon olyan magatartást, ami a meglátása szerint a politikai öngyilkossággal volna egyenlő, hiszen a többi sem mutat fel elegendő rugalmasságot...de még csak megközelítőt sem...alkalomról alkalomra ez a fidesz-kdnp ellenzékének tragédiája és egyben veszte is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.