A magyar gazdaság sikeres, és ezt el is kell mondani mindenütt – mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkárságának vezetője Washingtonban az MTI-nek.

Az államtitkár a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank szokásos tavaszi ülésén vesz részt az amerikai fővárosban, közben amerikai pénzintézetek, hitelminősítők és tekintélyes intézmények vezetőivel és képviselőivel, valamint befektetőkkel találkozik.

Helyi idő szerint csütörtök este az Amerikaiak az adóreformért nevű konzervatív szervezet vendége volt, és a magyar családpolitikáról, illetve az ezt segítő adópolitikai intézkedésekről tartott előadást.

"Bemutattam a demográfiai programunkat és általában a magyar gazdaság helyzetét. Részletesen szóltam a magyar kormány még 2010-2011-ben megfogalmazott stratégiai döntéséről, amely a túlzott jövedelemadókat csökkentette és a fogyasztási adókat növelte meg, elérve ezzel a munkanélküliség csökkentését és a befektetések növelését, amely köszönhető az alacsony társasági adóknak is" – mondta el az MTI-nek Gion Gábor.

Az államtitkár szerint nagyon pozitív volt a fogadtatás, és nemcsak az Amerikaiak az adóreformért szervezet kerekasztal-beszélgetésén, hanem mindenütt.

Amerikai partnereink kiemelkedőnek ítélték a magyar gazdaság teljesítményét, sőt, volt, aki felvetette, hogy a magyar tapasztalatokat érdemes megosztani más országokkal is

- hangsúlyozta az államtitkár.

Hozzátette: a különbségek okán korántsem biztos, hogy a magyar tapasztalatok minden országban alkalmazhatók. "De a mi történetünket célszerű megismerni" – szögezte le megjegyezve, hogy ezt amerikai tárgyalópartnereinek is figyelmébe ajánlotta.

Arra a kérdésre, hogy mi az, ami az amerikaiakat a leginkább megfogta, Gion Gábor az egyedi családvédelmi program részleteit és a magyar gazdaság sikerességét említette.

Kiemelte: a magyar családpolitikát az amerikai gazdasági élet szereplői már többé-kevésbé ismerik, hiszen Novák Katalin család-és ifjúságügyekért felelős államtitkár nemrégiben járt Washingtonban. Gion Gábor utalt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) napokban közzétett, Európára érvényes módosított előrejelzésére, amely valamennyi európai ország számára a korábbiaknál jelzettnél alacsonyabb gazdasági növekedést jósol. "Kivéve Magyarországot, ahol az IMF szerint is magasabb lesz a gazdasági növekedés" – fűzte hozzá. Az államtitkár hangsúlyozta: "az amerikai gazdasági élet szereplőiben is egyre inkább tudatosodik, hogy az a kép, amely rólunk élt bennük, valószínűleg a 2010 előtti állapotok miatt, ma már nem tükrözi a valóságot.

Magyarország ma egy sikertörténet

Gion Gábor leszögezte, hogy "e sikertörténetet el is kell mondani, de nemcsak Amerikában, hanem mindenütt, mert bár előbb-utóbb úgyis észreveszik, de nem érdemes vesztegetni az időt".

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Bruzák Noémi

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@colibri: Szerintem nem hülye, mert pontosan tudja mit beszél. Szerintem inkább aljas, hazug.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Ki merem jelenteni: Magyarországon ma minden államtitkár hülye!
Nessy
Lehet, hogy ha itt élve a valóságot tapasztalnák, nem lenne ilyen őrült ötletük a hallgatóknak! Messziről jött ember azt mond, amit akar!
Aki Én
@colibri: Szerintem nem hülye, mert pontosan tudja mit beszél. Szerintem inkább aljas, hazug.
solidedge
A magyar gazdaság a külföldi autógyárak lélegeztetőgépén van.
Macskaszem
Sikertörténet az orbán, mészáros, rogán, habony, lázár, kósa, garancsi szargyártó és egyéb maffiabeli családoknak. A többieknek marad a pusztuló egészségügy, az agymosó oktatás, az is csak alapfokon, mert egyetemre nem futja, migráncsozás, meg stadion dögivel, meg a menekülő útvonal nyugati irányba. Míg le nem zárják, mert ugyi ilyen "demokratikus" diktatúrában bármi megeshet, meg annak az ellenkezője is.
balos
Hát azért "elbeszélgetnék" vele szabolcs egyik sikeres falujában erről a kérdésről!Persze,ha van ideje akkor további 500 ugyancsak sikeres más kiüresedő falut megkeresve!Talán a sokadik pofontól helyre billenne az "ország imázsa"!
tulipan
EGY PROBLÁMA VAN, HA EZ NEM NyILVÁNVALÓN látszik, ezért mondani KELL, akkor az már régen rossz ÉS NEM LEHET IGAZ!!! Egyébként tényeg MINDEN narancsos haramia, bármelyen tisztséget tölt is be, HÜLYE!!!
kokopelli
@colibri: ... hogy manapság egy hülye államtitkár legyen az nem akadály,sőt
nagyon megkönnyítheti a dolgot!" (;-))
namihami
Milyen lehet a nemsiker-történet, ha ez a siker?
Cicamama55
Megteremteni valamit nem egyenlő a "jó matekkal"! Utóbbival így is és úgy is el lehet ferdíteni az igazságot...
Clavigo
Szerintem minden jelenlevőnek könnyes lett a szeme a meghatódottságtól,,,vagy a jól visszatartott röhögéstől..
Peller Anikó
@tulipan: nem, nem, ezek csak mérsékelten hülyék.

Ezek gazemberek. Az viszont teljesen.
justhpeter
@colibri: @Aki Én: Az, hogy Magyarországon ma minden állampolgár hülye az nemcsak tény, hanem egyben követelmény, a poszt betöltésének feltétele. Gondoljatok bele:
- akinek több esze van, mint a miniszterelnöknek és a miniszternek, az hogy lehetne államtitkár ?
- akinek mégis több esze van mint a miniszterelnöknek és a miniszternek, az el sem vállalja, hiszen több esze van mint az említetteknek, ennél fogva tudja, hogy ő csak bűnbak lehet maximum ebben a kormányban.
Jozefina
Idióta mond is el mindenütt, ahol elhiszik és nem fizetett hallgatóság van!!!
kokopelli
Attól félek,hogy a kis nemzetek,mint az NSzK,Franciao.,a Skadinávok le fogják egymást taposni
a "receptért"! ...egyébként mit mond a kezelőorvosa? Van még remény vagy menthetetlen?
simmering73
Gion Gábor előadta a "Magyarország sikertörténete" című stand-up comedy-ét, melyet harsány röhögéssel fogadtak Washingtonban. Bravó Gábor, nagy humorista vagy.
babp1982
Nos tehát a magyar tapasztalatok azért nem alkalmazhatók minden országban mert ott kevesebb birka él és nem bégetnének örömükben ezèrt a szarért ami ebben a,, kurva országbab” zajlik-:((((
csipetke
Ha sikernek lehet nevezni az oktatás,és az egészségügy hazavágását,a jogállamiság megszüntetését,a nyomokban még itt-ott fellelhető demokráciát,a médiumok bedarálását,a fidesz haveri kör mérhetetlen gazdagodását,többszázezer magyar elvándorlását,(és még lehetne sorolni a fidesz "jótéteményeit"),akkor ez valóban teljes siker.
Commenter
Tény: soha nem volt még ilyen magas az államháztartás hiánya mint jelenleg a Fidesz alatt. Ha ez sikertörténet akkor gratulálok!
tulipan
Az ország tönkretétele rendkívül sikeres! Ez bent végre hagyod, Cenzorkra,?
Eladott Ország
Orbán: "Kisebb kiigazítások még szükségesek, de az irány láthatóan jó."
uploads.disquscdn.com/images/88e6da662b7f95dfa594a8c148d5f18890c0320a8ef398672c0fef6602430bbb.jpg?w=600&h=651
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/01/emelkedes.jpg
Mint az az ábrán is jól látszik Romániában és Bulgáriában is jóval nagyobb mértékben emelkedett a minimálbér, mint Magyarországon. Hogy akkor mégis mire véljük a kormány sikerpropagandáját? Az kérem szépen egy ordas nagy hazugság, semmi más. Megpróbálják elhitetni a magyarokkal, hogy Orbán kormányzása óta sokkal jobb Magyarországon élni, miközben az igazság az, hogy két országot kivéve mindenki lekörözött bennünket és ez a két ország sem lesz már mögöttünk sokáig, ha a dolgok így haladnak tovább. Évekkel ezelőtt még sokan lenézték a szlovákokat, mára viszont már csak kullogunk mögöttük. De igaz ez Horvátországra, Lengyelországra és Csehországra is, nem beszélve a tőlünk nyugatra eső országokról. A fél világ elhagyott bennünket, miközben az egyetlen lista, ahol világviszonylatban is igen előkelő helyen szerepelünk, az a korrupció. Ezer milliárdokat loptak el az államkasszából úgy, hogy ehhez mi mindannyian asszisztáltunk. Miközben egy ország szegényedik el, addig egy felcsúti gázszerelő percenként többet keres mint egy átlag nyugdíjas 3 hónap alatt. Miközben egy teljes ország süllyedt a nyomor mély mocsarába. Ma már az országból szinte bármelyik irányba elindulhatunk és jobb körülményeket fogunk találni mint idehaza. A teljes régió lekörözött bennünket, miközben mi egy helyben kapálózunk. A vidéki, vagy épp városi hívők miért nem hisznek inkább a saját szemüknek, esetleg unokáik külföldi beszámolóinak, mint a kormány propagandagépezetének? Ideje lenne szembesülni a valósággal, azzal, hogy Európa régen elhagyott bennünket, ezért pedig nem más, mint a magyar kormány a felelős. Ideje lenne már, hogy elszámoltassuk azokat, akik a nép szolgálatára felesküdve szétlopták az országot.
kereső
Igen, az. Plakátba, hazugságban-a valóság elhajlitásában, az árokparton még épp létezők árokba rugdosásában ,az emberek egymás elleni kijátszásában kiválóan teljesitettünk az emmuttkilenc évben. És nem mellesleg abban, hogy 2019-re sikerült visszaállitani az egypártrendszert,megszüntetni a sajtót/bocsi de a NER lapok nem sajtó/,szétverni az oktatást-butitani az embereket. Mindezekben világbajnokok vagyunk. És abban, hogy 2019-ben szélsőséges neofasiszta kormánya van az országnak- Európa közepén. Köszönjük emese.
kereső
És itt van még egy "sikertörténet"-virágszombat alkalmából semmijen nagy keresztényi interjú.:

168ora.hu/itthon/semjen-zsolt-demokratak-torvenytisztelok-es-korrektek-vagyunk-166534
Eladott Ország
A sikerjelentéseken túl semmi nincs. És Mészáros mester fantasztikus sikerei nem azért problémásak, mert mi egy ilyen irigy népség vagyunk, hanem mert nincs mögötte teljesítmény és mert olyan vállalkozásoktól szívja el a lehetőséget, akik nem az Orbán dinasztia mankókat nem igénylő saját lábát támogatnák, hanem valódi munkahelyeket teremtenének. Ezért aztán a saját munkaerő képzettebb, írni-olvasni, idegen nyelveken beszélni tudó részének tele lett a hócipője ezekkel az üres propagandahörgésekkel, nem igényli a mozgósítást, megoldja magától és a hanyatló Nyugatra mozgósította magát. Akik még nem, azok is igen nagy számban ezt forgatják a fejükben, egyesek már tettek konkrét lépéseket ebbe az irányba, és amint elérkezettnek látják az időt, lelépnek. Mert itt, a nagyfene magyar Magyarországon az a helyzet, hogy a fedezet és nyakló nélküli ígérgetések és válogatott pénzszórások mögött egy uniós támogatások hiányában gazdasági növekedést produkálni képtelen, bezárkozó, kirekesztő, összeráncolt homlokú társadalom húzódik. Ahol lassan minden ötödik gyerek külföldön születik meg, ahol a kivándorlók jelentős része nem akar visszajönni, és ahol a külföldi munkavállalók száma lassan meghaladja a versenyszférában foglalkoztatott, adót fizető állampolgárok számát.
Qqberci
Sikertörténet: még egyetlen kormányfőnek sem sikerült ennyit lopnia...
papa.49
A hallgatóság meg azóta is röhög, és nem győzi törlgetni a nevetéstől könnyes szemeit !!!))))))))))))))))))))))
Nálunk az egy főre eső HÜLYE ÁLLAMTITKÁROK SZÁMA LEGALÁBB 10 !!!)))))))))))))))))))))))))))))))))
Commenter
@papa.49: kihagytad a megszámlálhatatlan biztost. Révész Máriusz bicikliút biztost!
advocat
És 1950-ben Rákosi elvtársék is ezt mondták. Eredménye ismert.
papa.49
@Eladott Ország: A második kép igen tanulságos )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
papa.49
@Commenter: Az ám a ,,hatalmas,, 10 méteres oszlop kerülő bicikli utat !!!
Commenter
@papa.49: hát, messze van a dán vagy a holland bicikliutaktól az biztos!
papa.49
@Commenter: Azt a ,,bicikli utat,, láttad- e már ami Hatvan városát kötné össze Boldog községgel, az is igen tanulságos, hogy a búzavetés ott zölddel az út közepén !!!
Commenter
@papa.49: És még mi kritizáljuk a hollandokat? Az élet örökös átkelés.Majd csak eljutunk valahogy Európába.De hidd el papa, "nincs erősebb, mint ez a két harcos: az idő és a türelem: ezek mindenre képesek."
durbnincs
Ki a faszom az Gion Gábor?
Egy hitetlen zsidó geci?
Hát, te Gion, nem vagy egy Gedeon, az már biztos.
Te tényleg nem érted, hogy milyen primitíven lesz véged mindig, ugye?
Nem baj...
Legalábbis nekem ez nem baj, de neked keményen baj lesz neked, Gion milyen egy elbaszott egy név már ez, Gion?)
Commenter
@papa.49: Az idő orbán ellen dolgozik, ez a rendszer nem tarthat a végtelenségig. A NER nem örök.
durbnincs
Gion, az elpusztítottak vére a lovak szügyéig ér 90 stadionnyira.
Ez nagyon rosszul hangzik, Gion.
Úgy tűnik a faszparasztok az egész világon faszparasztok maradnak MINDIG.
Commenter
@durbnincs: hé, ex anima, ex arcmás, durbincs/durbnincs modorkázzon már egy kicsit. :)
durbnincs
Cigányok, zsidók, arabok, fehérek, négerek, sárgák, indiánok...
Úgy tűnik mindenkivel csak a baj van.
Mág szerencse, hogy meghal az ember.
Most gondold el, hogy Orbán örökké él, és örökre tönkre tesz mindent...
Ezt elgondolni sem bírom !!!
Olyan jó, hogy meghal az ember.
Commenter
@durbnincs: Teljesen megzakkantál? Mi az hogy örökké él? A dakota lova már kidöglött alóla, csak kidöglik a NER is.
kokopelli
@Commenter: (12:42) A '80-as évek elején hónapokig jártam be a 'Siemens' egyik központjába
(Erlangen),ahol a mélygarázs két szinje csak a brigásoknak volt engedélyezve!Százával álltak az
öltönyös-nyakkendős alkalmazottak kerékpárjai egymás mellett "glédában"! Azt hittem az első na-
pokon,hogy az "elrejtett kamera" adása megy!Az akkori cca. 90 000-es város reggelenként bringá-
ra ült és taposott a "dolgára"! (;-))
tulipan
@Commenter: Ez a félfarok tényleg megzakkant? Elfelejtee volna, eddigi stílusát???
Commenter
@tulipan: Abban tök igaza van, hogy a halottnak már nem fáj semmi.Meghalni nem nehéz, és nem is fáj. Lepereg előtted az életed és kész. Én tudom hogy igaza van, mert jártam "odaát". Kétszer is, csak megmentettek.És nem, nem igaz az a kedves közhiedelem se, hogy aki hülye haljon meg.
tulipan
@Commenter: Pont azok nem halnak meg!!!
Commenter
@tulipan: maradjunk annyiban, mások ekézése nélkül, hogy mindenki meghal egyszer,
Lepényleső
...amennyire sikeres a Forintunk valamire való valutákhoz képest?
Képet az fest? Az Euro árfolyamot nézve,amikor átvették a hatalmat 2010-ben - 275,48 Ft.
Most 2019-ben a jól működő bániában az Euro árfolyama ~ 328 Ft.
Ezek a tények,a többi mind hazugság. Ahogy igaz a 2/3 valóság?
Eladott Ország
Gion Gabika ezt a sikerjelentést a pszichiátriai szakrendelésen meséld el és garantáltan soron kívül kapsz majd beutalót a zárt osztályra.
Commenter
@Eladott Ország: beutaló nélkül? Sehova! De maguktól is elhúzhatnának már mondjuk Boliviába végleg.
kokopelli
..."rendesen" csak az tud hazudni,aki ismeri az igazságot"...(Nedudki)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.