Társadalmi vitára bocsátja programját a Jobbik és az LMP támogatását élvező Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt, aki szerint a "régi baloldal" ezzel szemben csak a pozíciókról "seftel".

Puzsér: a régi baloldal seftel programalkotás helyett

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Puzsér Róbert pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón fontosnak nevezte az ellenzéki koordinációt, mivel szerinte az ellenzék csak akkor válthatja le a Fideszt, ha mindenhol, vagyis a Városházán és a kerületekben is csak egyetlen jelöltet indít az őszi önkormányzati választáson.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy

az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum program nélkül egyeztet, ami szerinte tulajdonképpen kizárólag a pozíciók behajtására irányuló "seftelés".

Puzsér Róbert elmondta, arra válaszul indítják be fél évvel a voksolás előtt kampányukat, hogy a másik ellenzéki főpolgármester-jelölt, Karácsony Gergely és támogatói megnevezték kerületi polgármesterjelöltjeiket.

Kiemelte, májusban bemutatni tervezett programjuk "közösségi újratervezést" céloz egy élhető Budapestért, ennek elérése érdekében pedig az interneten, a jövő héttől pedig aktivistáik segítségével az utcán is kikérik az emberek véleményét.

Puzsér Róbert sajátságosnak nevezte, hogy az MSZP-Párbeszéd, amely szerinte számos kérdésben "forradalmi szocialistáknak" mutatkozik, a XIV. kerületben nem hisz abban, hogy az önkormányzat be tudja szedni a parkolási pénzeket, helyette magáncéget bíznak meg, "hogy aztán azok felhajtsanak a zuglói önkormányzatnak egymilliárdos hiányt".

A független főpolgármester-jelölt szólt arról is,

nem igazak azok a vádak, hogy csak a belső kerületeknek kívánnak új jövőt álmodni, hiszen meg akarják szüntetni "Budapest kóros centralizáltságát" és "új, sétáló, zöld, emberléptékű városközpontokat" szeretnének létrehozni a külső kerületekben is.

Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke, országgyűlési képviselője ugyanitt elmondta, Budapesten jelenleg lakhatási válság van, amire válaszul olyan bérlakás-építési programra és lakhatási koncepcióra van szükség, amelyik lakáshoz juttatja a fiatalokat.

Moldován László, az LMP fővárosi elnöke hangsúlyozta, a fővárosban évente több ezer ember hal meg a légszennyezettség miatt, a városvezetés pedig nem tesz semmit, holott a gépkocsiforgalom csökkentése, sétálózónák kialakítása megfelelő válasz lehetne.

Puzsér Róbert kérdésekre válaszolva úgy fogalmazott, a "centrum ellenzék és a régi baloldal" közötti versengés nem zárja ki a koordinált indulást, ugyanakkor az nem jelent együttműködést, "közös kormányzást".

Hozzátette, partnerek a Fidesz leváltásában, készek visszatérni az előválasztás folyamatába, amennyiben korrekt ajánlatot kapnak. Kijelentette azonban,

nem lesz előválasztás, "ha azt fogom látni, hogy Karácsony Gergely Orbán Viktor és Tarlós István kottájából játszik és Budapestet újra a Fidesz kezére akarja játszani".

Puzsér Róbert azt is mondta,

az LMP-t igyekszik kézen fogni és "visszavezetni az elveszejtett zöld identitásához".

További kérdésekre kitért arra is, hogy a Jobbik, legnagyobb ellenzéki pártként nem hagyható ki az ellenzéki koordinálásból. Megjegyezte, a "nemzeti radikalizmusában meghasonlott" Jobbik valóban válságos helyzetben van, küldetése pedig, hogy mérsékelt, konzervatív jobbközép párttá váljon, amelyik pozícióban vákuum van.

Igyekszem zsinórmértéket adni középutasságból, mérsékeltségből és zöld politikából egyaránt

- mondta.

Végül Puzsér Róbertet kérdezték az LMP-s Ungár Péterről is, akivel kapcsolatban ismételten összeférhetetlennek nevezte, hogy valaki egyszerre legyen "ner-oligarcha" és ellenzéki politikus.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ezt nevezik hasznos idiótának; a pasas egy komplett idióta és amit tesz az nagyon hasznos Orbánnak! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ezt nevezik hasznos idiótának; a pasas egy komplett idióta és amit tesz az nagyon hasznos Orbánnak! =))
bencemacska
Hogy valaki ennyire pofátlan legyen!!!
Erre tényleg csak egy ripacs képes:
"Puzsér Róbert pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón fontosnak nevezte az ellenzéki koordinációt, mivel szerinte az ellenzék csak akkor válthatja le a Fideszt, ha mindenhol, vagyis a Városházán és a kerületekben is csak egyetlen jelöltet indít az őszi önkormányzati választáson."
A nála okosabbak, ezt már 2014-ben is tudták, kivéve az LMP-t.
De mit szól ehhez az LMP zuglói önkormányzati képviselője, akit a pártja visszalépésre utasított a 2018-as parlamenti választáskor, de ő azt is lesz..ta!?
tudode
Az a veszte mindenféle ELLENZÉKI ÖSSZEFOGÁSNAK, hogy képtelenek tanulni a NER-től, ott mindenkinek KUSIT, mert ha kipofagol ŐFŐMÉLTÓsegge SISEREHADA rászáll, mint a lódarazsak a húsiKÁKRA!

Mint pl. Simicska, Lázár, és a többiek, akik KIÜZETTEK a paradeszból!
namihami
Puzsér--LMP---Jobbik. És persze a Fidesz a bokorban.
Mit várunk, mire számítunk tőlük?
menekült
És az ellenzéki pártok, akikkel állítólag megegyezést akar a jelöltállításban, mit szólnak ahhoz, hogy ehhez Puzsér akarja adni a zsinórmértéket?
kereső
A Momentum ,mint "régi baloldal"- na erről ennyit. Mit veri a nyálát ez a magamutogató szájhős? Álljon ki az előválasztáson, aztán ha legyőzte a többi indulót, akkor a "régi"baloldal is őt fogja támogatni. Nincs vér a pucájában, csak ahhoz ,hogy keverje a xart-és tolja a szekerét a fidessnek,l a két párttal együtt. Mondjuk az lmp-jobbik tandemtől 2018 után mi más várható?
Nessy
Az LMP-vel egyezkedni? Már megtapasztaltuk tavaly! Biztos hálás is nekik a fidesz a 2/3-ért. A Jobbikkal már van település, ahol megegyeztek, és mögé álltak!
Puzsér, azon kívűl, hogy mindenkinek beszólsz, hogy azt hiszed, nálad van a bölcsek köve, van egyéb ötleted is? Az LMP-vel megérdemlitek egymást! Majd ha valóban megméreted magad, és elnyered a többség bizalmát, akkor jöhet a szöveg! Bár kulturált vitapartner nem ócsárolja a másik felet! Az, hogy rólad néha elég negatív a vélemény, azt te "vívtad ki " magadnak!
menekült
@Eladott Ország: És haszontalan idióta. Meg még ráadásul kártékony idióta is.
Jozefina
Ha ők seftelnek te meg hülye maradsz!!!??
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 13:39
Meg még az is, aki engedett neki abban, hogy ő csak júniusban hajlandó előválasztáson részt venni!
Mert ő csak akkor lesz felkészült? Akkor lesz programja? Vagy akkorra rájön, hogy a sétáló Budapestnek a sétáláson kívül másra is szüksége van?!
Hiába, no! Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítése!
Desischado
puzsér a fidesz favoritja az lmp és a jobbiksl egütt. Bomlasztani remekül megtanultak.
evacica
Ez az elmebeteg akarja Budapestet vezetni?! Inkább kezeltetni kéne, hisz egy komplett örült!Meg az is aki rászavaz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.