Hamarosan aláírhatják a Budapest-Belgrád-vasútvonal korszerűsítésére vonatkozó építési szerződéseket – közölte Orbán Viktor pénteken a Kína-Közép-Kelet-Európa (KKE) együttműködés Dubrovnikban zajló csúcstalálkozóján.

Orbán: hamarosan aláírhatják a Budapest-Belgrád-vasútvonal építési szerződéseit

Orbán Viktor miniszterelnök, Ana Brnabic szerb és Bojko Boriszov bolgár miniszterelnökkel beszélget Dubrovnikban, a Kína-Közép-Kelet-Európa csúcstalálkozón 2019. április 12-én. MTI/Szecsődi Balázs

A kormányfő kifejtette: tekintettel a mély és átfogó világgazdasági és világpolitikai változásokra, meggyőződése, hogy a Kína-Közép-Kelet-Európa (KKE) együttműködési formátum megtartása valódi európai érdeket szolgál.

Hozzátette,

a közép-európai országok politikája a józan észen és a racionalitáson alapul, ezért a "kölcsönös tisztelet" az alapja a nemzetközi kapcsolataiknak, és ez tükröződik a Kínával folytatott sikeres többoldalú együttműködésben is.

Jelezte továbbá, hogy idén ünneplik a Kína és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulóját.

A Belgrád-Budapest közötti vasútvonal korszerűsítésével kapcsolatban Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a régió legerőteljesebb infrastrukturális beruházása kínai pénzügyi és technikai hozzájárulással valósul meg. Ez a "folyosó" kínálja majd a leggyorsabb szállítási útvonalat Kína és Európa nyugati fele között – jelezte, azt is kiemelve, hogy a projekt a szabadkereskedelmet előmozdító Egy övezet, egy út kezdeményezés integrált része.

Reményét fejezte ki, hogy olyan további projektek is megvalósulhatnak, mint például a Budapest és Bukarest közötti, nagy sebességű vasúti összeköttetés.

A miniszterelnök beszédében szólt a közép-európai régióba utazó kínai turisták számának jelentős növekedéséről, valamint a kínai nyelv tanulási lehetőségének bővüléséről.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
K..va jó hír schmidt pali bá is ott lesz??? Ő alá tud írni!!!??
csak úgy....
Hurrá! Kölcsön Paks II. re, kölcsön vasútra, kölcsön mindenre ...,közben Mexikóban templomot tataroztat ,Vietnamba kórházat építtet ,Rómába zarándok házat vesz,...stb. ki érti ezt? Csak nem napkirály lett a volt KISZtitkárból?
csak úgy....
Azon tünödök,hogy mikor megy rájuk az végrehajtó? Nagy szégyen lenne az országra nézve,ha ezt a jeles embört a karmelita zárda küszöbjére tennék.
Eladott Ország
Egyszerű magyarázata van mind az orosz, mind a kínai közeledésnek. Oroszország a nagy Szovjetunió utóda, és mivel Magyarország Kormánya, és annak holdudvara régi kommunista fiatalokból tevődik össze, a vak komondor is láthatná, hogy a nosztalgia, és valamiféle szellemi honvágy vonz minket Vlagyimir Putyin elvtárs karjaiba. Még megvannak a régi KISZ tagkönyvek, ezeket szoktuk böngészni kölcsönös diplomáciai látogatásaink során, és szórakoztató anekdotákat mesélünk csuhásokról, ügynöklistákról (ezeket persze csak hírből ismerjük) és vadászkalandokról. A paksi atomszerződés tulajdonképpen véletlen, valami csekély értelmű tolmács félrefordította, amikor azt mondtam Vlagyimirnak, hogy sugárzom a boldogságtól, amiért ismét tiszteletét teszi nálam. Ami pedig a kínaiakat illeti, a kisvasút az kisvasút, Felcsút vagy Belgrád, egyre megy. Egyébként először osztrák együttműködésre gondoltunk a vasútépítés ügyében, de Ausztria csak Budapest-Graz vasútvonalat finanszírozott volna, tehát kénytelenek voltunk más befektetőt keresni. Mivel a letelepedési kötvény konstrukciója az oroszok után a kínaiak körében a legnépszerűbb, rájuk esett a választásunk. A Gundelben pedig már tanulmányozzák a Nyolc Kincs Mártás és a pekingi kacsa receptjét. Tehát, ismétlem, minden ellenkező híresztelés aljas, liberális hazugság: Magyarország jobban teljesít, punktum. Előre!”
Jozefina
@Eladott Ország: élvezem az írásaidat
Ludas Matyi
@menekült: miert lenne kidobott penz? Itt is lefognak az elvtarsak par milliardot szakitani!
csak úgy....
@Eladott Ország: Fizetésképtelenség esetén kit, kiket tesznek,tehetnek ki az országból,ha Kína és a ruszkik felé totálisan eladósodott az ország? Mint a "devizásokat", úgy fugják csinálni? Remélem a Kósa Lali idös annyánnak,no meg a Lörincnek,sikerül a háztartást átmenteni ,egy ...,Jó Isten tudja hová!
tudode
Miért NEM KOPPINT valaki az ormányára ennek a PIROSPACSIS pacáknak amiatt, hogy a BELFÖLDI vasútvonalak csiga gyorsasággal közlekednek az ALÉPÍTMÉNY, a biztosító berendezés, és a VONTATMÁNYOK elavulása miatt!
.
Helló felcsúti kRÉMeSS:
.
---- Mikor fogunk itthon százhatvannal vonatozni?
.
https://index.hu/belfold/2017/01/31/mikor_fog...
.
RöHEJ, hatalommal való visszaélés, amit ELKÖVETNEK ezek a felelőtlen muftik:
.
---- Ők futották le csigajelmezben a vonatot – Közügyeket intéznek szabadidejükben a mátészalkai gyári munkások
.
https://168ora.hu/itthon/ok-futottak-le-csiga...
.
----Az államtitkár most már egészen magasról tesz a csigalassúságú vonat miatt aggódó mátészalkaiakra
.
https://168ora.hu/itthon/az-allamtitkar-most-...
.
A gyűjteményéből ENNEK már csak egy TENGER hiánycikk ahhoz a TENGERNYI LÓVÉHOZ, amely NARANCSKÖDDÉ vált!
tudode
Röhej a Bp-Belgrád kölcsön izéből a .. s e l y e m ú t j a .. ENNEK a... miCSODÁNAK:
.
--- Csigajelmezben futotta le a vonatot egy aktivista Mátészalkánál
.
https://168ora.hu/itthon/csigajelmezben-futot...
.
A SELYEMÚTBÓL hány peták vándorol majd a hokizsebükbe vajon!
advocat
És Belgrádig hogy jut el az "áru"? És kétvágányú lesz? Milyen sebességgel haladhatnak a vonatok? És ha Kínának ennyire kell a vasút, ÉPÍTSE MEG! De a zsebünkbe ne kotorásszon, mert azért Belgrád nem egy úticél. Szerintem, nekünk magyaroknak. Jó az ami van. Vagy nem?
Sámannus
@steve82: Már alig várom, hogy minden nap egy kínai vagont lássak elhúzni magam előtt.Jó lesz majd törleszteni. Csaxólok
kulabombaafityiszre
Tehát,ha jól értelmezem,kinai hitelből,kinai munkásokkal,kinai áru szállítására épül.ami hitelt a dolgozó magyar állampolgárok fognak visszafizetni.Tessék egy sikertörténet(azoknak akik a nagy lóvét elteszik).
Klubtag
Ez ugyan olyan borzalom, mint a PAKS II...
papa.49
A vége ennek az lesz, hogy az oroszok, meg a kínaiak eldöntik MELYIK ORSZÁG TARTOMÁNYA LESZ HAZÁNK !!!
kereső
@kulabombaafityiszre: és ha magyar árut szállitanak rajta, azért még külön fizetni is fogunk?És kié lesz a vasútvonal? Én úgy értelmezem, hogy Kiná-é.
kereső
@Klubtag: nem.Ez még annál is borzalmasabb.
durbnincs
Kurva sok pénz kifizetése az Orbánt hatalomba tartó primitív geci magyaroknak.

A MAGYAR, PARASZT.
CSAK !!!

A magyar nép azért maradt fent eddig, mert GECI !!!

UNDORODOM TŐLETEK, GECIK !!!
Anyádat zülleszd le a magad szintjére, te rohadék, idült , bunkó magyar faszparaszt !!!

Anyád egyen birkafejet matyóhímzésben (a magyar kultúra), te geci !!!

LESZAROM A MAGYAR BÉNA PÖCS GECI KULTÚRÁT .MATYÓHÍMZÉSBE CSOMAGOLVA ZSOLNAIN TÁLALVA - hányok tőletek mindenestül.
PRIMITÍV ÁLLATOK SZERINT MI A KULTÚRA?

Ti a múlt vagytok, idült, buta bunkó, magyar parasztok.
TI A MÚLT VAGYTOK GECI PRIMITÍV MAGYAR PARASZTOK - kommunista náci gecik!

A sok megbutult öreg kommunista náci geci...
A kurva anyátok.
Haljatok meg most.
Semmi értelme az életeteknek.
Vén gecik, dögöljetek meg most !!!
durbnincs
Tudom, hogy ez szarul hangzik, de csak nézd meg a képet Netanjahuról - a vérgeci zsidóról.
Nem én vagyok a zsidók legnagyobb ellensége, hanem Netanjahu.
Dugig van Izrael mocskos geci hitetlen zsidókkal.

Képzeld, te geci zsidó, a mi fajtánknak (igen, mi egy új
emberi faj vagyunk), levadászunk titeket..

Milyen egy új emberi fajhoz tartozni?
Jó?... Jó.
Imádok jó lenni !!!
CsipkeRózsa
@durbnincs: ma, 13:45

Azt írod, imádsz jó lenni, akkor miért nem vagy jó?
Eladott Ország
Végtelen nagy öröm számunkra, hogy Li Ko-csiang elvtárs és Orbán Viktor elvtárs megállapodott a Budapest-Belgrád vasútvonal megépítésében. Mi, a nagyon barátságos magyar nép örömmel fizetjük ennek költségeit. Sőt, még az unokáink is örömmel fogják majd törleszteni. Főleg, miután Orbán Viktor elvtárs elmesélte nekünk a rádión keresztül, hogy őt személyesen egyáltalán nem érdekli, hogy valaha is megtérül-e a beruházás (nem fog), de ő ezt eldöntötte és ez neki fontos, tehát meg fog épülni a vasút. Annak külön örülök, hogy pályázat nélkül – pocsék lett volna, ha valaki fele ennyiért megcsinálja – és még az erről készült hatástanulmányt is titkosította drága Orbán Viktor elvtárs 10 évre. Mi, barátságos magyar nép ezt így szeretjük. Ehhez vagyunk szokva. Ha lehetne egy kérésem, akkor azt kívánnám Li Ko-csiang elvtárstól, hogy találjon módot arra, hogy a vasútvonalat összekössék a felcsúti vonallal. Ha ez sikerülne, még a jelenleginél is sokkal boldogabb és elégedettebb lennék én, a magyar nép. Fájó szívvel lengetem a távolodó Li Ko-csiang elvtárs után a zsebkendőmet, miközben könnyes sóhajok szakadnak fel a lelkem mélyéről. Bevallom, nagyon bánt, hogy Orbán Viktor elvtárs nem ül most ön mellett a repülőgépen. Pedig olyan jó lenne tudni, hogy ő is nagy sebességgel távolodik tőlem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.