A bevándorlás elleni küzdelem támogatását kérte a választóktól a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Cegléden, sajtótájékoztatón.

Gulyás Gergely: nem zárult le a bevándorlás elleni küzdelem
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Gulyás Gergely az európai parlamenti választásra utalva hangsúlyozta: a bevándorlás elleni küzdelem nem zárult le, és az, hogy a Fidesz milyen erővel tud részt venni ebben küzdelemben, attól függ, hogy milyen támogatást kapnak a magyar választópolgároktól május 26-án.

A biztonság rendkívül fontos, de nem magától értetődő, és ha nem sikerült volna a bevándorlási válságot jól kezelni, akkor Magyarországon nem lehetne beszélni kézzelfogható biztonságról a mindennapokban

- mondta a miniszter, aki a májusi választáson való részvételre buzdított.

Hozzátette, az egész országban tapasztalható gazdasági fejlődést Cegléden is jól tükrözik a számok: míg 2014-ben egymilliárd forint körüli volt az iparűzésiadó-bevétel, ma ennek már több mint a duplája.

A gazdasági stabilitás alapja, hogy a kormány 2010 után átvállalta az önkormányzati adósságot – mondta, rámutatva arra: a város több mint 600 millió forint kamat- és tőketartozás megfizetése alól mentesült évente, ezzel Cegléd majdnem kétmilliárd forintot nyert egy évben, ezt az összeget fejlesztésre lehet fordítani.

A miniszter szólt arról, hogy Cegléden új termelői piac nyílt, méltatta a dobmúzeumot, és megemlítette, hogy a városban található az ország egyik legnagyobb református temploma.

Kiemelte, hogy a város vezetőségének világos koncepciója van, fejleszteni tervezik a kerékpárutat, az intézményeket. A Fidesz támogatja a város jelenlegi polgármesterét, Takáts Lászlót

- tette hozzá.

Gulyás Gergely elmondta: az év végéig négysávos lesz a 4-es út, ezzel a város gazdasági lehetőségei jelentősen nőnek.

Kitért arra is, hogy terveznek ebben a ciklusban egy olyan fejlesztési programot indítani, amelynek forrásaira az ötezernél nagyobb lélekszámú, de nem megyei jogú városok – mint amilyen például Cegléd is – pályázhatnak.

Földi László, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: már most érezhető a 4-es út négysávosításának hatása, jelentős az érdeklődés munkahelyteremtő beruházások iránt. A terveik között szerepel a Nagykőrös és Cegléd közötti kerékpárút fejlesztése mintegy 1,5 milliárd forintból, ugyanilyen fontos a Csemő és Cegléd közötti kerékpárút felújítása. Tervezik korszerűsíteni a gimnáziumot és a következő években elindul 12,5 milliárd forintból a ceglédi kórház fejlesztése is az Egészséges Budapest Program keretében.

Kiemelte: az elmúlt mintegy öt évben

mintegy 16-18 milliárd forint érkezett a térségbe.

Takáts László (Fidesz-KDNP), Cegléd polgármestere elmondta: a Modern városok program szépen halad, de a régió, a Ceglédhez hasonló nagyságrendű városok eddig kiestek ezekből a lehetőségekből. Bízik abban, hogy a jövőben infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg a 38 ezres lélekszámú városban: utakat, kerékpárutakat, ipari területeket fejlesztenek, megújul a művelődési központ.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Mivel a rezsicsökkentés után a bevándorlás téma tartja életben a zsugorított agyú Fidesz szavazókat ezt szajkózni kell ezerrel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Mutass egy nem Arogán migráncsot aki itt akarna élni! EGYET!!!
solidedge
Mivel a rezsicsökkentés után a bevándorlás téma tartja életben a zsugorított agyú Fidesz szavazókat ezt szajkózni kell ezerrel.
Nessy
Drága Gulyás NERtárs! A "bevándorlás" a kisebb probléma kis hazánkban! Sokkal komolyabb gondok vannak az egészségügyben, oktatásban, sőt a tudományos életben, amit itt és most kellene megoldani, nem csak szavakkal!
Ja, ez a duma, nem igényel különösebb szakértelmet, a tények ismeretét,
kereső
Év végére meg kell lenni az MTA kutatóhálózat átalakitásának- hiszen indul az Eu új költségvetési ciklusának tárgyalása. Annyi már tudható, hogy a fő nyertes az Eu szándékai szerint- az oktatás,kutatás,innováció. Gyün a lé fijjug. Hogy hasadnátok apróra ezer évig, mint az atommag.
kereső
Na ezért kell "harcolni" a bevándorlás ellen.De,hogy a kivándorlás ellen harcolnak-e?
magyarbakancs
"Gulyás Gergely: nem zárult le a bevándorlás elleni küzdelem"
Hülye agyatokban nem is fog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.