A magyar általános miniszterelnök-helyettes megmagyarázza.

Semjén Zsolt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában fejtette ki nézeteit a Notre-Dame székesegyház tűzkárja miatt. 

Az általános miniszterelnök-helyettes a műsorban arról magyarázott, hogy a Notre-Dame sorsa nemcsak a francia nemzetet, de az egész egyetemes emberiséget is érinti. 

Semjén: a Notre-Dame leégése apokaliptikus értékvesztése Franciaországnak

Fotó: Facebook/Semjén Zsolt

Semjén ugyanakkor arra is kitért, hogy a székesegyház mostani katasztrófája az a francia szekularista egyházellenes politikának is köszönhető.

Franciaországban államosították a templomokat, ehhez képest Franciaország, ami elvileg egy jóléti, nyugati ország, egy töredékét sem volt hajlandó adni a Notre-Dame tatarozásához

- mondta el a műsorban.

Semjén szerint eleve nem kellett volna hagyni, hogy ilyen leromlott állapotba jusson a műemlék. Ő ebben magánemberként tragikus szimbólumot lát:

Az a Franciaország, amelyik megtagadta – mint az egyház legidősebb leánya, úgy hívták régen Franciaországot – saját történelmét, megtagadta önmagát, megtagadta saját kereszténységét és hitét, ez az égő templom valahogy kifejezi azt az apokaliptikus értékvesztést, aminek a nyugati világban tanúi lehetünk.

Adja Isten, hogy ez a tragédia egy olyan jel legyen, ami felrázza a francia nemzetet és nemcsak a templomnak az újraépítése tekintetében, hanem a saját nemzeti önbecsülésük, a saját történelmük, a saját franciaságuk, a saját kereszténységük tekintetében.

97 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Sónyi én ebben - mármint abban, ahogy és amit zagyválsz - nem csak magánemberként tragikus szimbólumot látok! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@durbincs: @durbincs: @durbincs: Te hülye, narancsos, szaros pofájú seggnyaló Félfarok, mit képzelsz? Hiszen te agybeteg ,vagy és már nagyon szivárog az a magházad, ezért a véleményed sem lehet más, mint beteg ?/bunkó, szerencsétlen /
Továbbra is döngeted még a tesóidat, te mocskos vérfertőző rém!!
tulipan
@durbincs: Te hülye, narancsos, szaros pofájú seggnyaló Félfarok, mit képzelsz? Hiszen te agybeteg ,vagy és már nagyon szivárog az a magházad, ezért a véleményed sem lehet más, mint beteg ?/bunkó, szerencsétlen /
Továbbra is döngeted még a tesóidat, te mocskos vérfertőző rém!!
tulipan
@durbincs: Te hülye, narancsos, szaros pofájú seggnyaló Félfarok, mit képzelsz, ott a Ploesti bányakecód 38 emelet mélyen, állandó deilirumban, a bányalóvizelet-koktail vededelésétől?? Hiszen te agybeteg vagy és már nagyon szivárog az a magházad, ezért a véleményed sem lehet más, mint beteg ?/bunkó, szerencsétlen / Továbbra is döngeted még a tesóidat? te mocskos vérfertőző rém!!
tulipan
@durbincs: @durbincs: Te szerencsétlen sötét narancsos seggnyaló Félfarok, ott abban az éjsötét román Ploesti bányakecódban, a 19. emelet mélyen! Há' hogy ityeg az a minirépád manapság??? Túlélted a nagy húsvéti zabálást, te szétrepedt agyú, szegény kreténke ? de mért nem állsz ki a napra ? most má' süt? azt ne rijá má , hogy neked csak ennyi jutott slusz-passz ? hiszen Te csak egy szerencsétlen bányaköcsög vagy? Tudod a túl sok maszturbálás ártalmas. Naponta maximum 4 egészséges. Te meg ma túl vagy haton! Azt, ne rágjál be túézottan, mert fény derült ,kisded játékodra ? ugyse Te vagy ott a vinkli , szerény 30IQ-dal ?
tulipan
@durbincs: @durbincs: @durbincs: Te szerencsétlen sötét narancsos seggnyaló Félfarok, ott abban az éjsötét román Ploesti bányakecódban, a 19. emelet mélyen! Há' hogy ityeg az a minirépád manapság??? Túlélted a nagy húsvéti zabálást, te szétrepedt agyú, szegény kreténke ? de mért nem állsz ki a napra ? most má' süt? azt ne rijá má , hogy neked csak ennyi jutott slusz-passz ? hiszen Te csak egy szerencsétlen bányaköcsög vagy? Tudod a túl sok maszturbálás ártalmas. Naponta maximum 4 egészséges. Te meg ma túl vagy haton! Azt, ne rágjál be túlzottan, mert fény derült ,kisded játékodra ? ugyse Te vagy ott a vinkli , szerény 30IQ-dal se.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.