Brüsszel "bevándorláspárti többsége" el akarja tagadni a migrációs nyomás nyilvánvaló adatait az európai parlamenti választás közeledtével, a hetes cikk szerinti eljárással pedig politikai nyomást gyakorol Magyarországra a kormány migrációs politikája miatt – mondta csütörtökön Varga Judit.

A kormány tovább hergel migránshordák tömegeivel

A Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára január óta immár a 16. fővárosban vagy nagyvárosban járt, hogy védelmébe vegye az eljárással szemben a magyar érdekeket. Varga Judit minden tárgyalópartnerének kifejti: Magyarország elkötelezett az európai értékek iránt, és kész nyitott párbeszédre az EU intézményeivel, de tényeken alapuló jogi vita nyilvánvalóan csak a május végi európai parlamenti választások után képzelhető el.

Az államtitkár megjegyezte, hogy azért fontos a magyar érveket a partnerek elé tárni, mert ez az egész eljárás is bizonyítéka annak, hogy Brüsszelben kettős mérce van, a bevándorláspárti brüsszeli politikai többség nem hajlandó Európa valós problémájával foglalkozni, ehelyett pellengérre állítja azokat az országokat, amelyek nem hajlandók migrációellenes politikájukon változtatni.

Szlovéniával egyetértünk abban – folytatta –, hogy minden országnak gondoskodnia kell határai, és ezzel együtt a schengeni határok védelméről. Ljubljana osztja Budapest álláspontját, miszerint Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni önmagát. Teljes az egyetértés abban is, hogy a Nyugat-Balkán biztonsága egyaránt fontos országainknak, és hogy elő kell segíteni a térség országainak csatlakozását az Európai Unióhoz, ami segítené a védekezést a migrációs hullámok ellen.

Varga Judit elfogadhatatlannak nevezte, hogy a "Brüsszel bevándorláspárti többsége az EP-választás közeledtével el akarja altatni a közvéleményt, és el akarja tagadni a migrációs nyomás nyilvánvaló adatait, miközben megpróbálja legalizálni a migránsok Európába hozatalát".

Az EU hatérvédelmi szerve, a Frontex adatai szerint 2015, a migrációs válság csúcséve óta folyamatosan és drasztikusan csökken az Unióba irányuló migráció mértéke. A magyar kormány mindeddig nem fedte fel azokat az adatokat, amelyekre ezzel ellentétes álláspontját alapozza.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Szegény Jézus, ha ezeket a hülyéket meghallja, visszamászik a keresztre...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@bakkancs: azért migrácsoznak folyton, mert ezzel akarnak nyerni és ezzel lehet elhomályosítani sok ezer emberszabású agyát. Arra kell a Soros rigmus és a migrács szájbarágás, hogy közben szabadon tudjanak lopni.

Mert sajnos vannak emberek akik nem fogják fel mekkora embertömegek jönnének Európába ha hagynák őket jönni.

Ezért lehet lovagolni a migrácsokat. Mi, itt Szegeden láttuk mi történik, ha hagyjuk.
desir62
@1magyar: Ha valamivel nem vagy tisztában először olvass utána!
Az ENSZ adta ki a migráns kártyát és csak Görögországban lehetett elkölteni.
350 Eurót. Azért dobálták el mert nem tudták máshol használni.A rémhíresek meg összeszedték.
A fitymaszopos média ezzel mosta ki az agyatokat.
Yoda69
@desir62: A sok agyatlan baromnak ez mar nem jut el a tudataig. Szerintem 99%-a azt sem tudja ki az a Soros Gyorgy, viszont verbol utalja. Tenyleg be kellene vezetni hogy szavazni csak bizonyos szintu IQ felett lehessen, hogy az ilyen felidiota dubrincsok es 1magyarok meg veletlenul se szopathassak a magyar nepet, hogy egy maffia bandat ultetnek a nyakunkba.
Csakhat ahhoz is elobb lekellene valtani O1G-t
kokopelli
@desir62: Hagy azt a setét "kutyalökőt" a francba! Itt javítja fel a nyögdíját,miközben bebizonyítja,
hogy tök hülye! Ilyeneket is az EÚ tart el,mert a Zorbánék elosztják az ország pénzét egymás között!
desir62
@durbincs: Téged a szaros disznó seggéről vakartak le és a nap keltett ki.
human
@1magyar: írod: "500 eurós /fő/havi migrikártyákra ugyan mennyit csal el az unió tőlünk uniós állampolgároktól?"
Na vajon mennyit? Halljuk. Biztos tudsz feljelentésekről, ügyekről. Arról viszont van OLAF jelentés, hogy Orbán vejének cége EU pénzeket lopott. Ez a mi pénzünk is, mert mint EU tagok befizetők is vagyunk. Tehát erről a lopásról van hivatalos jelentés, de téged nem ez érdekel, hanem kitalálsz nem létező ügyeket.
Egyébként azt is leírhatnád, hogy mit tudsz a menekült kártyáról. Például, hogy mekkora összeg milyen esetben jár. Tudsz erről valamit vagy csak a kormánypropagandát tudod visszhangozni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.