Bár egyvalaki most biztosan nagyon-nagyon boldog, egyáltalán nem biztos, hogy a hirtelen jött milliárdos létet mindenki jól tudná kezelni. Könnyen kicsúszhat az ember kezéből az irányítás, és a lottónyertesből könnyen földönfutóvá válhat. Bár nem tudni, ki nyert, de adunk neki pár tippet, hogyan ne kerüljön rövid idő alatt a padlóra. A "14; 21; 53; 60; 90" számsorozattal feladott szelvény birtokosa tegnap 4 milliárd 127 millió forintot kaszált az Ötöslottón. Hagyományosan sok nullával kevesebbről gondolkodunk a hétköznapokban, így bizonyos összeghatár felett komoly tudatos átgondolást igényel mekkora pénzösszegről van szó, és az mire lehet elég. Azok az emberek kifejezetten veszélyeztetettek lehetnek és összeomolhatnak ekkora összeg súlya alatt, akiknek az életéből hiányzott az álmodozás nagyobb összegű tárgyak megvétele, vagy nagy befektetéssel járó célok megvalósítása. Ki kell emelni a témakörben, a meglepődésen túl, az információ feldolgozásának menetét és ebben a kontextusban...

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@emerencia: Mennyi pénzt szerettél volna kapni tőle?
emerencia
@Eriksson: Nem kértem tőle semmit. Ő mondta el magától a szüleim és az én jelenlétemben mikor arról értekezett egy alkalommal, hogy mi lesz a halála után. Azt is közölte ugyanakkor, hogy nincs szándékában végrendeletet írni. (Hármónk közül egyedül anyukám vette komolyan.) A konkrét összeget nem írom le mert nem szeretnék arról vitát nyitni, hogy sok vagy kevés. Nekem nagy segítség lett volna de teljes egészében nem változtatta volna meg az életem.
Eriksson
@emerencia: Nem a pontos összeget akartam volna tudni, csak annyit, ha egy bizonyos összegre igényt tart egy rokon, akkor a többinek is jutna annyi?
Amúgy pedig csúf dolog egy nagy vagyonnal rendelkező embertől, hogy nem ír végrendeletet. Borítékolva van a családi viszály. Mondjuk akkor is ha végrendelkezik, de az legalább egyértelmű.
emerencia
@Eriksson: Módos emberről van szó, az összeg az ő köreikben nem túl soknak számít, senki nem szenvedett volna hiányt miatta. Igen, egyetértek, az lett volna korrekt, ha ír egy végrendeletet.
advocat
Van gyereke? Akkor minek? Feleség? Ha meg nincs, akkor majd örökölnek azok akik a legközelebbi rokonok. Testvérek vagy esetleg unokatestvérek. Mert feltehetően szülő már nem él.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.