Isten, aki bölcsességében megalkotta az embert, azt akarja, hogy boldogok legyünk – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az M1 aktuális csatornának adott, vasárnap este sugárzott húsvéti interjújában.

Hozzátette: a világi emberek – politikusok, a gazdasági élet szereplői, tudósok, művészek – felelőssége, hogy az evangélium szellemében alakítsák az életet.

Erdő Péter bíboros: Isten azt akarja, hogy boldogok legyünk

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a nagycsütörtöki főpapi olajszentelési szentmisén a budapesti Szent István-bazilikában 2019. április 18-án. A szertartás alkalmával újítja meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye papsága papi ígéretét.

Fotó, címlapi képMTI/Balogh Zoltán

"Isten szeretetét kell közvetítenünk az emberek felé" – hangsúlyozta a bíboros.

Kérdésre válaszolva megjegyezte: szükséges az európai alapdokumentumokban a kereszténység rögzítése, csakúgy, mint a görög-római örökségé.

(MTI)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Kár hogy Isten nem bünteti a hazugságot a papoknál villámcsapással )))))))))))))))))))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
Bizonyára... kár, hogy ezt nem veszem észre...
Sámannus
Jó van ecsém, mehetsz te is a kasszához a trollokkal együtt.
Eriksson
A Biblia szerint Isten valami nagy-nagy merényletre készül az emberiség ellen. Ilyenkor oldogságról beszélni?
papa.49
Kár hogy Isten nem bünteti a hazugságot a papoknál villámcsapással )))))))))))))))))))))))))
iluminati
@papa.49: De büntetni fogja...csak az alkalomra vár...
Desischado
Én akkor lennék boldog, ha végre bukna a rablóbanda a seggnyalóikkal és az oligarcháikal együtt! Vén hazug!
RonaGyuri
Csak a rend kedvéért

ha már húsvét hétfő van

Fontos figyelmeztetés; Ne feledjük, hogy:
A bárányok hallgatnak, a birkák bégetnek!
és
az „agnus dei” az Isten báránya és nem birkája! =))
RonaGyuri
Nekem már megint egy régi vicc ugrott be,

pedig igazából ez a képmutató áhítatoskodás nem igazán vicces

A vicc: a bombázások idején Arisztid látja, hogy a barátja megy az utcán és egy hatalmas gerendát cipel. Kérdi, hogy miért teszi ezt. Mire Tasziló: ha megszólal a sziréna, eldobom és könnyebben tudok futni!

Hogy mitől ugrott be? Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az M1 aktuális csatornának adott, vasárnap este sugárzott húsvéti interjújában arról is hablatyolt, hogy: „Isten azt akarja, hogy boldogok legyünk”! =))
kolnidre
Ennek az Erdő papnak elég gonosz arca van.Undotitó!
görbetükör
Hazugság.
Isten azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön.
Ehhez pedig éppen nem a boldogság az út, hanem a gyarló emberi természet elhagyása.
Jozefina
És Isten földi helytartói is azt akarják???!!!
Eladott Ország
Mert miről van szó? Nos, aki egy kicsit is jártas a magyar történelemben, az jól tudja, hogy az a bizonyos, nagyapáink által átélt régi vágású kereszténydemokrácia, az valójában egy nagyon szegény világ volt, amely milliőt elviselni bizony csak erős Istenhittel lehetett. „Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa” – prédikálta a pap a szentmisén az uradalmi cseléd és szolga híveinek, és ők hitték, hogy a haláluk után végre ők is elégtételt nyernek a megaláztatásukért Istentől a Mennyországban. Olyan világ volt az akkortájt, amelyben voltak előjogokat élvező bárók és grófok, és az ő teljesen jogfosztott cselédeik. Nem volt semmilyen szociális háló, családi pótlék és nyugdíj sem. Egy szoba-konyhás, zsúptetős, földpadlós vályoglakásokban lakott olykor három generáció is, emberhez méltatlan körülmények között. Bizony nem túlzok, ha azt állítom, hogy a gróf úr állatainak istállója egy wellness-lakosztály volt az ő lakásukhoz képest.
Az uradalmi szolga és cseléd, amíg bírt, dolgozott, ám ha már elhagyta az ereje, mert lebetegedett, vagy megöregedett, a jussáért cserébe többnyire a legkisebb fiúgyerek kötelessége volt a szüleiről gondoskodni, s őket életük végéig eltartani. Az uraság egész nap dorbézolt és mulatott, míg a cselédeik a birtokain reggeltől napestig keményen dolgoztak (lásd, Ady Endre A grófi szérűn című versét). Olykor csak egy karéj kenyérért és egy köcsög aludttejért siratta a cseléd a másét. Abból a világból való az a mondás, hogy cseléd volt az apád, fiam, hát cseléd leszel te is! Szép új urambátyám-cselédvilág vár ránk! Erre szavaztunk, s ezt érdemeljük. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
gizineni
Petya már a hazudással is hadilábon állsz?
cikicakk55
Ezt nem a templomban kéne mondani a Bíboros Úrnak,hanem behívni az összes politikust a templomba és nekik elszavalni. A hívők,akik rendszeresen járnak templomba,nem a milliárdosok táborába tartoznak. Nem vagyok vallásos,de annyit tudok,hogy Jézus is szegény szülők gyermeke volt.Egész biztos,hogy Isten sem azért hagyta,hogy legyenek papok,mert azt akarta,hogy a Papok milliós értékű templomokat építtessenek maguknak.Arany kelyhekből vedeljék a misebort. Olyan cifra ruhákba süvegekbe járkáljanak,mint ahogy látjuk is őket. Amennyiben tényleg van Isten,nem értem miért tűri,hogy a papok úgy kihasználják a híveiket és úgy vissza éljenek az emberek hitével,ahogy azt mindegyik teszi. Isten és Jézus is azt szeretné,ha minden ember egyenlő lenne.Minden embernek lenne kenyere,munkája,gyermekeinek jövője. Ma már Dunát lehetne rekeszteni a rengeteg pappal és a rengeteg egyházzal és a rájuk költött milliárdokkal.,miközben a hívek,akik őszintén tisztelik a vallást át vannak vágva. Szerencsétlenek annyira hisznek Isten és Jézus jóságában,hogy nem látják a képmutatást,a hazugságot,az ájtatos tolvaj papok magatartását. Ma már inkább politikus minden pap és nem Istent,hanem a kormányt szolgálja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.