A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy nyárlőrinci férfival szemben, aki a tanyájáról barackkal megpakolt autóval távozó tolvajt utolérte és több ökölütéssel életveszélyesen bántalmazta.

Majdnem agyonverte a baracktolvajt egy nyárlőrinci férfi – elítélték
Fotó: Pixabay

A 43 éves nyárlőrinci férfi 10 hektáros külterületi ingatlanán őstermelőként gazdálkodik. Az éjszakai terménylopások miatt tavaly nyáron mozgásérzékelő vadkamerát szerelt fel, amely összeköttetésben állt a mobiltelefonjával és kép küldésével jelezte számára a területen való mozgást.

2018. július 4-én éjjel 1 órakor a kamerarendszer képet küldött egy gépkocsiról, amely barackkal teli ládákkal épp távozott a tanyáról. A vádlott a polgárőrség egyidejű értesítése mellett azonnal autóba ült, hogy a feltételezett tolvajt tetten érje. Az erdőn keresztülhaladó keskeny dűlőúton közelített a helyszínhez, amikor a vele szembejövő gépkocsiban felismerte a képen látott járművet. A barackos ládákkal felpakolt járművet vezető sértett a keskeny úton hátramenetbe kapcsolt és megpróbált elmenekülni, azonban egy villanyoszlopnak ütközött.

Ekkor a lopáson felháborodott, jelentős erőfölényben lévő vádlott az autóhoz rohant, dühében a lehúzott ablakon keresztül a sértett ruháját megragadta és jobb öklével több nagy erejű ütést mért a mellkasára.

A bántalmazás következtében a sértett öt bordája eltört és mellkasa bal oldalán légmell alakult ki, amely közvetlen életveszélyes sérülésnek minősül.

A büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi szabadlábon védekezik, bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

ugyeszseg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ha egy szatyorral vitt volna el a tolvaj ELÍTÉLIK, de mivel egyből autóval lopta nagy tételben ÁLDOZAT lett gratula a gazdának, remélem nem fogják becsukni ezért !!!
Mondjuk a tolvaj magának köszönheti a sérülését, lopni pláne autóval felpakolva nem muszáj !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Aztán a polgárőrök, ha ismerős a tolvaj, megvakargatják a buksíját, hogy ejnye, ejnye, máskor ügyesebb legyen, oszt annyi!
egyember
@papa.49: Érdekelne: elkobozták-e a bűntett(?) autóját, amit a (bűn?)tett elkövetéséhez használt? Valaha ülnök voltam bíróságon. Egy pacák kalapáccsal levert egy lakatot egy sufni ajtajáról, ahonnan csekély értékű dolgot "tulajdonított" el. A kalapácsot -bűnjelként- lefoglalták. Talán még ma is tárolják.
nezelodo
Nem szabad a nagybani tolvajt elítélni, mert precedensnek tekintheti a majdani jogkövető bíróság, ha a most regnálók ülnek majd a vádlottak padján...
papa.49
@egyember: Jó kérdés, de ha ner.s a tolvaj, még el se ítélik, vélhetóen nem veszik zár alá az autót, ami gondolom egy 1500 Lada lehetett, stílszerűen !!!
balos
@Aki Én: Hát az ezer éves úriszéket vissza huzta a fideSSes maffia!Lopni csak sokat,hogy a családjuk a "saját" lábunkon álljon!Remélem eljön az idő,mikor a talpuk alatt fütyül a szél!
sokanvagyunk
A tolvaj máskor lopjon inkább közpénzt, ott sokkal enyhébb az ejnye-bejnye. Sorolhatnám...
24.hu/belfold/2019/04/23/partelnok-fiktiv-szamla-penzbuntetes/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.