Augusztustól él az éjszakai repülési tilalomt Budapest felett éjfél és hajnali öt óra között, a mélyalvási időszakban tervezetten nem szállhatnak majd fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren.

Bevezetik az éjszakai repülési tilalmat Budapest felett
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Az erről szóló megállapodást Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelentette be kedden sajtótájékoztatón.

A Légiközlekedési és Repülőgépipari Tanács ülése után tartott sajtótájékoztatón Tarlós István azt mondta: a miniszter ígérete szerint

augusztustól "biztosan működik" majd az éjszakai repülési tilalom. Ugyanakkor lehetnek rendkívüli helyzetek, amikor abban az időszakban is leszállási lehetőséget kell majd biztosítani repülőgépeknek

- mutatott rá.

Palkovics László közölte, hogy szankcióként zajvédelmi díjat vezetnek majd be, valamint az érintett lakosság számára újból meghirdetik az ablakszigetelési programot.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A hivatalos bejelentés szerint is kevesebb az évente éjfél és hajnali 5 óra közötti repülés mint 1.000 azaz egyezer eset. Ez éjszakánként 2.7 repülést jelent.
Ez az írtózatos repkedés zárat be egy (és egyetlen) Budapest környéki repülőteret. És építtet a világ másik végén, zöldmezősen, egy újat. Vajon amikor a telket, házat vették a lakók, akkor éppen repülősztrájk volt?
Választás előtt egy újabb taplósi igéret. Ha megválasztják, lesz, ami lesz. Ha nem, akkor lehet hivatkozni, hogy ők megigérték, de a libsik nem őket akarták.
justhpeter
No hát ez egy elég primitív szélhámosság. Da ha mégsem jönne össze az aggódóknak még Igriciben mindig van hely.
egyember
Üvöltő (hangra -is- tuningolt) motort, autót viszont szabad használni. Versenyezni is. Remélem!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.