Hosszú útra indult kedden Orbán Viktor.

Orbán Viktor a baráti Kazahsztán felé vette az irányt – videó
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Magyarország miniszterelnöke felszállt az "Ázsia expresszre", és videóban meséli el, hogy olyan baráti országok vezetőivel találkozik, mint például Kazahsztán, vagy Kína. 

Kínában részt vesz a világ legnagyobb gazdasági világtalálkozóján, ahol arról folyik majd az eszmecsere, hogy hogyan kössék össze Ázsiát Európával. Orbán azt szeretné, ha Magyarországon is áthaladnának a fontosabb útvonalak, ettől gazdasági növekedést és új munkahelyeket remél.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Valamit még pofátlanul el lehet adni? Ne má hogy őt a szép szeméért kedveljék. Ha eladhatja a feslett jövőnket azt is megteszi. Má Moszkvába is csak akkor mehet, ha talicskával tolja a pénzt kifelé.
Sámannus
Az ottaniak is alig várják, hogy egy kis mangalica húst egyenek.
Yoda69
@simmering73: Igen, mert a kisvasutat meg nem hosszabbitotta meg Kazahsztanig.
telegdilaci
Elég nagy szégyen hogy ilyen barátaink vannak! miért vonzódik a Miniszterelnökünk,ilyen kétes hírű,alakokhoz!
Eladott Ország
Ezek a drága emberek évente, vagy kétévente megünneplik az állítólagos vérségi-genetikai, rokontudatú kapcsolatukat olyan népekkel, akiket hajlandóak – a propaganda szintjén legalábbis – tisztelni. Meg aztán nem tegnap óta tudjuk a fényességes teliholdunktól, hogy ha otthon akarjuk érezni magunkat, akkor nem Brüsszelbe, hanem Kazahsztánba utazunk, mert nekünk ott vannak a rokonaink. Ehhez képest viszonylag ritkán tartják a pénzüket Kazahsztánba, ritkán járatják a kölykeiket kazah egyetemekre és talán még ennél is ritkábban nyaralnak a kazah Riviérán, de mindegy is.
img2.hvg.hu/image.aspx?id=60e6ae41-9160-4098-a943-cb1bd5f7bf1c&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c
qxy
Na. Onnan is jöhetnek majd bankot alapítani. De rá baszól more. rá megy az összes örökség te csaladó. Viszik a rányit is.
Eladott Ország
Egyszerű magyarázata van mind az orosz, mind a kínai közeledésnek. Oroszország a nagy Szovjetunió utóda, és mivel Magyarország Kormánya, és annak holdudvara régi kommunista fiatalokból tevődik össze, a vak komondoris láthatná, hogy a nosztalgia, és valamiféle szellemi honvágy vonz minket Vlagyimir Putyin elvtárs karjaiba. Még megvannak a régi KISZ tagkönyvek, ezeket szoktuk böngészni kölcsönös diplomáciai látogatásaink során, és szórakoztató anekdotákat mesélünk csuhásokról, ügynöklistákról (ezeket persze csak hírből ismerjük) és vadászkalandokról. A paksi atomszerződés tulajdonképpen véletlen, valami csekély értelmű tolmács félrefordította, amikor azt mondtam Vlagyimirnak, hogy sugárzom a boldogságtól, amiért ismét tiszteletét teszi nálam. Ami pedig a kínaiakat illeti, a kisvasút az kisvasút, Felcsút vagy Belgrád, egyre megy. Egyébként először osztrák együttműködésre gondoltunk a vasútépítés ügyében, de Ausztria csak Budapest-Graz vasútvonalat finanszírozott volna, tehát kénytelenek voltunk más befektetőt keresni. Mivel a letelepedési kötvény konstrukciója az oroszok után a kínaiak körében a legnépszerűbb, rájuk esett a választásunk. A Gundelben pedig már tanulmányozzák a Nyolc Kincs Mártás és a pekingi kacsa receptjét. Tehát, ismétlem, minden ellenkező híresztelés aljas, liberális hazugság: Magyarország jobban teljesít, punktum. Előre!” Orbán Viktor számára fontos a Kína és Oroszország felé közeledés, legyen annak bármi is az ára. Mivel a nyugati országok többsége egyre inkább elhatárolódik a diktatórikus rendszert kiépítő miniszterelnökünktől, addig a keleti diktatúrák vezetői tárt karokkal fogadják az együttműködésre kész magyar kormányt. Az e két diktatúra által okozott kár egyelőre felbecsülhetetlen, azonban Orbánnak nem számít, hisz a saját gazdasági érdekeinél úgysem lát távolabb.
Gauntlet
súlyosan leszedáltnak tűnik ! kivitte odáig a felcsúti busz??
Gauntlet
@Horizont: szerintem egyszerre megy a gyógyszer meg a feles !
CsipkeRózsa
@simmering73: Igen villamossal mentek, végig állva és kapaszkodva Kazahsztánig.
csak úgy....
Viktor, egy tipikus anyós jellem. Köll,hogy legyen a baráti ország és köztünk,minimum 3000km , hogy barátok is maradjunk .
kissé felnőttem
hosszú ut porából köpönyeget veszek ,,,, ja ? eddig nem mondta? ottmarad
cikicakk55
Mi a francért nem marad már ott,ha annyira jól érzi magát és olyan jó barátja a Kazah és a Kínai nép? Magyarországból már nincs mit ellopni,az EU sem fog már sokáig pénzt küldeni,így nyugodtan ott is maradhatna..Gondolom a hatalmas Kínának,pont egy ilyen kis ország, Miniszterelnökére van szüksége. Ők 10 millió embert egy hét alatt megszülnek,vagy eltemetnek.Orbán tényleg mer nagyot álmodni! Itthon még akkor sem szállna villamosra,vagy vonatra,ha külön csak neki indulna el.Itt meg a képen állva,kapaszkodva utazik. Igaz,hogy itthon 10 perc alatt 5 km-t tesz meg a vonat,ott meg 10 perc alatt 100km-t. Nem mindegy,mert a sok dilibogyótól nem mindegy meddig bír kapaszkodni. Szerintem csak addig állt és kapaszkodott,még lefényképezték.
tudode
Ami biztos, az bizti'
.
Van nekije DUGI repülőtere is
.
Feltöltés: 2015. jún. 4.

--- Két éve üzemel a magánrepülõtér Felcsút határában
.
www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=MjuSBZk9Et4
.
nol.hu/video/ket-eve-uzemel-a-maganrepuloter-felcsut-hataraban-1546437
.
Azé nem semmi, ezzel a porhüvellyel TÚLMOZGÁSOSNAK lenni!
Sámannus
Ő tartja majd a köpőcsészét a sarokban.
papa.49
Keletre megy mert nyugaton már nem fogadják !!!
egyember
Villamoson (buszon) ment? És még üllőhelye sem volt?
bencemacska
@simmering73: ma, 15:25
Nekem is ez jutott eszembe: Ha villamossal lehet menni - nyugdíjas kedvezménnyel - és vissza is lehet jönni, én is elmegyek "rokonokat" látogatni!
papa.49
Az a ,,reptéri busz,, volt, de egy érdekesség most is kiderült honvédségi állomány repteti a ,,nem kormányzati repülővel,, !!!
A felcsutkán levő reptér csak kis magán gépeknek jó, nyilván már van az is !!!
lampa laz
Soha ne legyenek jobb barátaid mint ezek b+.
human
Lehet, hogy Orbán dúsgazdagként fog meghalni, de a történelem szemétdombjára kerül. Rákos és Horthy mellé.
advocat
Éljen az örök és megbonthatalan magyar kazah barátság. Sokáig éljen és viruljon ... stb.
human
@Szeparepa2: Ja, elütöttem. Erről jut eszembe egy vicc.
A suszter haragjában az inashoz vágja a kaptafát, de az ajtó nyílik és az inas helyett a suszter anyósát találja telibe a kemény fa.
- Így se rossz. - jegyezte meg bajsza alatt a suszter.
könnyű lelki sértés
Embert barátjáról.
Kik Orbán barátai?
Kiráz a hideg mindegyiktől?
Nem benned van a hiba.
evacica
Egy baj van, hogy visszajön! Pedig közéjük való, csak ezek barátkoznak Orbánnal, aki valamit is ad magára messze elkerüli!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.