A közelgő európai parlamenti választás a migráció támogatóinak és ellenzőinek küzdelme, valamint annak megmérettetése lesz, hogy az európai egyesült államok vagy a nemzetek Európájának támogatói kerülnek-e többségbe – jelentette ki Szili Katalin, miniszterelnöki megbízott Pozsonyban, miután az európai parlamenti választásokról egyeztetett a felvidéki Magyar Közösség Pártjának (MKP) vezető politikusaival szerdán.

Szili Katalin szerint az EP-választás a migráció támogatóinak és ellenzőinek küzdelme lesz
Fotó: Youtube

A miniszterelnöki megbízott az MKP politikusaival folytatott egyeztetést követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: sorsdöntő lesz a májusi európai parlamenti választás, mert több az Európai Unió (EU) jövőjét érintő kulcsfontosságú kérdésről is döntés születik. Kifejtette: ilyen kérdés, hogy az EU képes lesz-e újradefiniálni magát a globális világban, valamint az is, hogy

lesz-e ereje arra, hogy ne csak a nagy többségükben illegálisan a kontinensre kerülő bevándorlókkal foglalkozzon, hanem a több, mint ötven milliós csoportot alkotó őshonos kisebbségek problémáival is.

Szili Katalin leszögezte: a magyarság számára rendkívül fontos, hogy képviselői tovább tudják vinni azokat az őshonos kisebbségeket érintő témákat, amelyeket sikerült az elmúlt években az EP asztalára tenni. A miniszterelnöki megbízott a májusi voksoláson való részvételre buzdítva leszögezte:

lehetővé kell tenni, hogy a Kárpát-medencéből minél több magyar képviselő jusson az EP-be, s ezért azoknak a magyar választóknak kell tenniük, akik fontosnak tartják saját biztonságuk illetve Európa keresztény gyökereinek megőrzését és a nemzeti témák napirenden tartását.

Menyhárt József, az MKP elnöke ugyancsak az EP választások eredményeinek várható következményeit hangsúlyozta, rámutatva: az EU-nak orvosolnia kell az őshonos kisebbségekkel szembeni súlyos adósságát, annál is inkább, mert ez az unió lakosságának több, mint tíz százalékát érinti.

"Bár a kulturális identitás nagyon meghatározó mind az egyén, mind a közösségek életében, ez az EU politikáiban és jogszabályaiban ez nem köszön vissza"

- mondta a felvidéki magyar párt elnöke, példaként hozva a Minority Safepack kisebbségvédelmi kezdeményezést, amelyet az Európai Bizottság 2013-ban először elutasított, majd a luxemburgi uniós törvényszék döntése után kénytelen volt mégis bejegyezni.

Csáky Pál, az MKP európai parlamenti képviselője és képviselőjelöltje a téma kapcsán leszögezte: a magyarok nem 2004-ben léptek be Európába, hanem ezer évvel ezelőtt, de látni kell, hogy a mostani Európában problémák is vannak, s eurorealistaként a felvidéki magyar párt ezeknek a problémáknak a megoldását nem pedig szőnyegalásöprését tűzte ki célul.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
van egy nagyon jó magyar szó erre a nőre is és Orbánra is: együgyű
A Sargentini jelentés 12 pontba szedhető. Ebből egyetlen pont szól a migrációról. Orbánék a többi 11 bűnt próbálják elfedni ezzel az egy témával

(1) az alkotmányos és a választási rendszer működése;
(2) az igazságszolgáltatás és más intézmények függetlensége, valamint a bírák jogai;
(3) a korrupció és az összeférhetetlenség;
(4) a magánélet védelme és az adatvédelem;
(5) a véleménynyilvánítás szabadsága;
(6) a tudományos élet szabadsága;
(7) a vallásszabadság;
(8) az egyesülési szabadság;
(9) az egyenlő bánásmódhoz való jog;
(10) a kisebbségekhez tartozó személyek – köztük a romák és a zsidók – jogai, valamint a kisebbségekkel szembeni gyűlölködő kijelentésekkel szembeni védelem;
(11) a migránsok, menedékkérők és menekültek alapvető jogai;
(12) a gazdasági és szociális jogok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Na, lassan ezt a szélkakast is csapágyazni kell mert már beszorult a pörgője, pedig ahogy elnézem, még van pörögni valója, (ha tovább követi a vezért), ennek az exkommunista mozgalmárnak!
Eladott Ország
A pénz, főleg ha munka nélkül szerezhető, megszépíti az életet. Esetenként nem kell hozzá semmi. Gerinc se! Ez politikai kurva, ráadásul eszetlen, kezetlen és tán még [email protected] is! Életében a seggnyaláson kívül még egy kapavágást nem csinált.
szaboria1
Már nem kellene megszólalni mert már csak az a bizonyos jön ki a száján.
menekült
Nagyon szomorú, hogy a Fidesznek ezt a mocskos hazugságát már az összes kormánypárti úton-útfélen sulykolja az ostobáknak, akik be is veszik. Ha a birkanépnek egy picivel több esze lenne, magától belátná, hogy az, aki szemben áll a Fidesszel, ettől még nem a migráció támogatója, hanem a migráció kezelésének és megoldásának a támogatója.
Jozefina
Bugyuta perszona!!! A magyarok nem hülyék, átlátnak a sok ostoba hazugságaitokon és a folyamatos ellenségeskedésen. Erre csak ti vagytok vevők!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2020. September 24., 20:35
Tizenöt másodperc után lecserélték egy labdarugót
Szórakozás - 2020. September 24., 20:12
Elképesztő dolgot csinált egy magyar sminkes a postán
Itthon - 2020. September 24., 18:58
Csonka András is elkapta a Covidot