A sport, az egészség és a honvédelem három önálló terület, mégis rengeteg ponton összefonódik – hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten, a Sport és egészség a honvédelemért című konferencián.

Németh Szilárd: egy jól működő társadalom alapja az egészségügy, a mozgás és a sport
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Németh Szilárd azt mondta:

fizikai és mentális jóllét nélkül az ember nem tud eredményesen működni, s nem lehet eredményes a társadalom sem.

Kifejtette: a mai magyar katona-egészségügynek komoly múltja van, az egy idős a Magyar Honvédség létrejöttével. A terület "motorja" a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK), legnagyobb szervezeti egysége a budapesti Honvédkórház.

Az intézmény a katonai hagyományaira építve és azokat megtartva fejlődött egy modern, az orvostudomány legújabb vívmányait a betegellátásban, a kutatásban és az oktatásban egyaránt hasznosító korszerű kórházzá. Az MH Egészségügyi Központ a polgári lakosság egészségügyi ellátása mellett végrehajtja a katona-egészségügyi feladatokat is – ismertette az államtitkár, hozzátéve: a sokrétű feladatokhoz jó szakemberek is kellenek, az MH EK-ban pedig a legjobbak dolgoznak.

Szólt arról, hogy a katonák a haza biztonságát és az emberek testi épségét is szavatolják. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy a katona képéhez egy sportos, egészséges ember képe társul.

A sport és a katonai tevékenység kéz a kézben jár; a sport népszerűsítése napjainkban is része a Magyar Honvédség stratégiájának

- tette hozzá.

Németh Szilárd külön köszönetet mondott az MH EK egyik orvosának, Sandra Sándornak, aki a konferencia ötletgazdája volt.

A rendezvény célja, hogy a 81 évvel korábbi I. Sportorvosi Kongresszus és Sportegészségügyi Kiállítás emlékét felelevenítve, a jelenlegi kutatások eredményeinek bemutatásával ráirányítsa a figyelmet a sport, az egészség és a honvédelem egymást kölcsönösen támogató területeire az egészség- és biztonságtudatos társadalmi szemléletformálás, valamint a felnövekvő generációk hazafias nevelésének elősegítése érdekében.

Németh Szilárd a hallgatóságot arra kérte, a konferencia végén szóljanak a döntéshozókhoz, szülessen zárónyilatkozat, amely összegzi a rendezvényen elhangzottakat, és kérést is megfogalmaz.

Németh Szilárd az egykori Tiszti Kaszinóban, az MKB Bank Váci utcai épületében rendezett konferencián azt is elmondta,

nem tett le róla, hogy az épület ismét Tiszti Kaszinó legyen.

Simicskó István, a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke előadásában azt emelte ki: köszönet illeti azokat, akik hivatásszerűen vállalják, hogy garantálják az emberek biztonságát.

Előadásában kitért a honvédelmi nevelés fontosságára, ennek kapcsán a Honvédelmi Sportszövetség feladataira is. Szólt a Honvédelmi Sportközpontok fejlesztéséről. Elmondta, valamennyi járásban lesznek sportközpontok. Első ütemben negyven helyen kezdik meg a megvalósítást.

A haza védelme nemzeti ügy, ami képes a legszélesebb társadalmi egységet megteremteni, felette áll a pártpolitikán

- hangoztatta.

Azt mondta: mindig erős ország az, amelyet egészséges, sportos emberek alkotnak. Az erős nemzethez, s az erős Magyar Honvédséghez is elengedhetetlenül fontos a szemlélet, hogy milyen emberek alkotják azt.

A világ hihetetlenül felgyorsult, zajossá vált, ami nem kedvez a nyugodt és bölcs döntéseknek. Időnként meg kell állni, hogy összegyűjtsük az információt, a tudást. Ezt szolgálják az ehhez hasonló konferenciák – értékelt a kormánybiztos.

Kun Szabó István, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka köszöntőjében elmondta: a kétnapos konferenciát a Honvédkórház fennállásának 120. évfordulója alkalmából tartott rendezvénysorozat keretében rendezték meg.

Kiemelte: a sport, az egészségügy és a honvédelem középpontjában egyaránt az ember, a társadalom, a nemzet áll. Egy jól működő társadalom alapja az egészségügy, amelynek elengedhetetlen része a mozgás, a sport is. Mindezek kiemelten fontosak a haza védelme tekintetében, hiszen egészséges emberi erőforrás nélkül nem lehet jól működő honvédséget építeni

- hangsúlyozta a parancsnok.

(MTI)

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Mondja ezt egy társadalmat romboló zsírdisznó...
RonaGyuri
@Dr plágium: @Aki Én: bár csak ez lenne az egyetlen gond vele! =))
Dr plágium
@RonaGyuri: Jó lenne, de akkor se oktassa az éhhalál szélén vegetáló embereket hogy sportoljanak. Előbb adjon 100 kg-ot aztán esetleg mondhatja.
papa.49
Rizsaszarágyú, csak rád kell nézni az ember az UBORKÁS ÜVEG UTÁN NYÚL, TE HÁJAS SZARÁGYÚ !!!
kereső
A Tiszti Kaszinó az tényleg nagyon fontos- hiszen hol is múlathatnák az időt a jövendő/múltba révedő/ dzsentri úrifiúk.
A sport meg köszöni szépen jól van- köszönhetően a 682 milliárd ft-os TAO pénznek /2017-ig/.
Az egészségügyről meg szó se essék- meg az ország egészségi állapotáról se.Hiszen világszinvonalon van mindkettő.
tudode
Vajon hány FEKVŐTÁMASZT képeSS lenyomni, mint a HONVÉDELEM "oszLOPOS" tagja:
.
----- Kiszórják a kövér tiszteket a Magyar Honvédségből
.
www.youtube.com/watch?v=XTAr2xd61u0
.
Megye, vagy nem megye!
könnyű lelki sértés
Miért mindig a külső alapján ítéltek?
A belbecst is nézzétek, ne csak a külcsínt.
Németh Szilárd alapvetően egy áldott jó ember...
Ja, nem.
Oké, akkor nem szóltam.
papa.49
@kereső: Friss tapasztalat, ma kellett mennem a cukorgondozóba, eddig bementünk az sztk. ba fel a gondozóhoz, beadtuk a dátumra szóló előző vizsgálati lapot, kivártuk azt a másfél órát mire sorra kerültem ...
Most bemégy az sztk. ba húzol sorszámot, besorolsz a betegfelvételhez, majd a papírjaid ellenőrzése után felmégy a rendelőhöz, ott beadod a papírjaidatm és vársz mikor szólítanak a sorszámoddal ...
Ma éppen 1 és három negyed óra kellett ehhez, plusz kétszeri teljesen felesleges sorban állás !!!
Ez a mai magyar egészségügy, hiába írja rá az orvos a vizsgálati papírodra a következő vizsgálat időpontját SOHA NEM AKKOR KERÜLSZ SORRA !!!
kokopelli
Ő mondja,aki már évekkel ezelőtt átlépte a "vágósúlyt" ! (a bagoly és a veréb esete!)
@tudode: megmondta a főnöke,hogy nem bírja a kövér tiszteket! (vagy a tiszt..viselőket sem?)
Clavigo
Felriadt a dagonyából,oszt felröffent ez a Sertésfejű Marha...is., ( birkozó akadémikus ) A " felülműveltség" látszik a hombár pofáján,,az tény.:)))
tudode
Abban reménykedve, hogy RÖVID az EMLÉKEZET, aszongya a HONVÉDELEM oszLOPOS tagja, hogy

"""nem tett le róla, hogy az épület ismét Tiszti Kaszinó legyen."""
.
Azzal együtt, hogy a TISZTI KASZINÓ megjárta a "hadak" útját, mivel a VILÁGHÁLÓ szerint
.
--- Az eredendő bűn, a székházügy, amelyből a Fidesz vezetői sokat tanultak
.
hvg.hu/gazdasag/201803__szekhazeladasi_botrany_anno__fideszgazdasag__osbun__partmutyi
.
Részlet a mutyiKÁBÓL:
.
(...) Nem telt bele sok idő, és a Magyar Külkereskedelmi Bank bruttó 1,53 milliárd forintért megvette az épületet, az adásvételről szóló, 1992. szeptemberi előszerződés alapján az összeg 90 százalékát a pénzintézet ki is fizette. A végleges megállapodást azonban csak 1993 januárjában írták alá, a pártok ugyanis kitalálták, hogy még az áfát is lenyelik. A csúszás hátterében az állt, hogy a parlamenttel alig egy hónappal korábban, 1992 decemberében olyan törvényt fogadtattak el, amely szerint ingatlanjuk eladása után a pártoknak nem kell áfát fizetniük. Így az MDF és a Fidesz a saját zsebük megtömésére alkotott törvény adta lehetőséggel élve a teljes vételárat megtarthatta.
.
A Fidesznek jutó pénzt Simicskáék szétterítették, ma sem tudható pontosan, hogy hova került. Az biztos, hogy már az ingatlanok birtokba adása előtt, 1992 tavaszán nyeregben érezték magukat, hiszen 50 millió forint kölcsönt vettek fel a Magyar Hitel Banktól, és a párt cége, a Fico Kft. számára 98 milliót a Budapest Banktól, amelyekre a Lendvay utcai Fidesz-székház volt a fedezet. A párt is utalt a Ficónak még áprilisban 122 millió forintot. A Fico aztán megkapta az egykori tiszti kaszinó vételárának nagy részét is, ebből például luxusautó-kölcsönzőt indított – hogy ezek az összegek végső soron hol landoltak, azt még ma is homály fedi.""" (...)
.
Ebből gazdagodhatott a SZENT CSALÁD IS:
.
g7.hu/kozelet/20180605/harom-ev-alatt-harommilliard-forintot-vett-ki-cegeibol-az-orban-csalad/
.
Azért ehhez VASTAGBŐR kell az orcácsKÁJUKRA!!!

.
papa.49
@Horizont: Szerintem nem az orvosok, az ápolók az okozói ezeknek a gondoknak, hanem a tehetségtelen faszkalap ner tagok által kiagyalt elkúrt rendszer !!!
Egyet tudok mondani aki ma az egészségügyben dolgozik az minden tisztelet megérdemel...
Jozefina
Rádnézve szerencsére nem vagy a társadalom alapja!!!
papa.49
@Aki Én: A csutitetű szenvedélyére AKÁRMENNYIT IS LEHET ADNI !!!
papa.49
@Horizont: Már alig várom mikor a pereputtyával együtt a nem kormánygépen a levegőbe emelkednek, akkor kell őket leszedni az égről !!!
dr. prédikátor
@Horizont: Ne csodálkozz! tegnap elmentem a rendelőbe megkérdezni hogy mikor van fül orr gége szakrendelés.megnyugtattak hogy minden szerdá van de időpontot kell kérni.Kérdeztem hogy mikorra van időpont, a válasz : JUNIUSRA tud időpontot adni. hát ennyit az ellátottságról!!!
kokopelli
@dr. prédikátor: én cca három hónappal ezelőtt egy enyhe panasz miatt a háziorvost felkerestem,
aki (fél órai várás után) különböző szaftokat csapolt le,és egy "mikrósütő" formájú csodagépbe be-
tette t! 15 perc múlva megjőtt egy laborból az eredmény (Net ) amivel elmehetek egy szakorvoshoz-
hoz !A kapott listán 10 cím és telefonszám állt! Hazamentem,és felhívtam a legközelebbit,mire a kis-asszony azt kérdezte,hogy ma délután tudok-e "jönni"!Másnap reggelre kértem időpontot,és kaptam!
(;-))...hogy mik vannak!!
csipetke
Aszongya némethsziszi,hogy egy jól működő társadalom alapja az egészségügy.Ebből látszik,hogy gőze sincs a magyar egészségügyről,ami nyilván abból következik,hogy neki telik a magánorvosra.,mert az állami ellátás pont egy kalap sz@rt ér.
Irgalmatlan hosszú várólisták még mindíg,bár kásler igyekszik mást kommunikálni.Vagy pl a logikátlanság.Ha az ember bizonyos kor után csontsűrűségvizsgálatra menne,bár semmije sem fáj,de azért kíváncsi,hogy nincs-e valami gond.A reumára kell kérni időpontot,amivel jó esetben sorra kerül 3 hónap múlva,majd ott kap beutalót a kért vizsgálatra,amire megint csak időpontkérés,és várakozás újabb 1-2 hónapot.Ez ám a jólműködő egészségügy!Nem csoda,hogy a fél ország elment külföldre migráncsnak...
bencemacska
@kereső: ma, 12:17
Nekem a Tiszti Kaszinó kapcsán az jut eszembe, hogy vissza kellene venni az árát azoktól, akik ingyen megkapták és eladták jó pénzért a banknak, a pénzt meg - mint sajátjukat - saját bánya vásárlásra használták!
Simicska!, gyere elő, te vagy a koronatanú!!!
bencemacska
@papa.49: 12:32
Úgy látszik nem régen hozhattak valamilyen új szabályzatot, mert nekem ma nem akartak egy qurva receptet kiadni a férjem részére, mondván menjen érte személyesen, ha nem fekvőbeteg. Mondtam, hogy máskor is én mentem ilyen esetben - mikor lejárt a háziorvosnál levő engedély - minek menjünk ketten? Három hét múlva van előjegyzése, akkor úgyis menni kell mindkettőnknek, de a gyógyszere nem elég addig.
Az intézetvezető főorvos íratott ki végül receptet, de mondta, hogy máskor már nem teheti meg!
Ha találkoznék a piszkos körművel, isten bizony felpofoznám!
bencemacska
@tudode: ma, 12:48
Ment abból kőbánya vásárlásra is. Simicska volt az éceszgéber.
bencemacska
@kokopelli: ma, 14:38
De ott nem piszkos a miniszter körme a saját, különbejáratú fotósa által készített képen!!!
kokopelli
@bencemacska: ...biztos nem! Sőt azt is állítanám,hogy egy valamire való politikus,
megőrzi a "privát szféráját!" Az én házam az én váram!"...más világ!
papa.49
@bencemacska: Ez szörnyű, valóban azt hiszik hogy mindenki csal, lop, hazudik mint ŐK !!!
Én se szoktam a körzeti orvoshoz bemenni, elviszem a nejem oda és mikor megvannak a receptek megyek érte, mert kurvára nem bírom a várakozást a rendelő előtt !!!
A patikában is ő váltja ki a recepteket, azt nem tudom meddig lehet ezt még megtenni !!!
Azt még hozzáteszem ma volt vitám a ,,cukrásszal,, mivel szinte menetrendszerűen találok olyan ampullákat az inzulinokban amelyek hatástalanok !!!Hozzáteszem nem a megszokott főorvosnő volt ma, azt javasolta a doktor hogy feküdjek be 8-10 napra a diabetológiára, hogy ,,kitalálhassák,, miért nem hat minden ampulla, én meg mondtam NEM FEKSZEM BE !!!Végül kis vitatkozás után felírt másmilyen inzulint amit holnap reggeltől fogok használni !!! Ez a probléma kb. 2 éve van, 2014 január óta használok inzulint, az első két évben nem volt semmi gond, aztán kezdődött, hogy normális étkezés mellett hol normális a cukor, hol meg magas !!! Jeleztem az orvosnak, ő annyit mondott más is jelezte ezt neki !!Egyszer elvittem vagy 20 ampullát amiket félre tettem mert nem voltak hatásosak, nem tudott mit kezdeni velük !!! Viszont a kórházba nem megyek be mert nem kívánom több bajjal tetézni a jelenlegit !!! Na majd kiderül 1 hónap alatt mi lesz az eredmény !!!
dr. prédikátor
@papa.49: A kórház helyett inkább keress egy tisztességes kocsmát, jobban jársz!!!:::::::)))))))
papa.49
@dr. prédikátor: Igazad van ))))))))))
bencemacska
@papa.49: ma: 16:32
A cukorban - hála Isten - még nem vagyok ismerős, de laikusként, és vegyészként annyit tudnék javasolni, hogy a gyártót nézd meg a dobozon, mert a szerint változhat a minőség. (Általában a segédanyagokban van különbség, de ezek esetenként befolyásolhatják a hatóanyagot is.) Ilyen ügyekben az orvosok sem nyilatkoznak szívesen!
A legutóbbi gyógyszer ár megállapításoknál, volt is szó róla, hogy több fajta inzulin van. De nem figyeltem oda, így nem is akarok hülyeséget mondani!
papa.49
@bencemacska A helyzet a következő az inzulin dán gyártmány a ,,Penn pumpa,, is viszont a kiszerelés 3 ml ampullákban 5 db. egy dobozban magyar felirattal !!! Na most ugye annak a valószínűsége igen kicsi, hogy Dániában a gyártó az országok nyelvén címkézi fel az ampullákat, mivel a ,,Penn tollakat is itthon látják el magyar felirattal, gondolom az ampullák töltése is itthon történik ugyanannál a cégnél, innen már csak kis képzelő erő kell a víztiszta gyógyszer ,,helyettesítésére,, !!!Még egy az éjszakai szuszpezios injekcióra rá van írva ,,gondosan fel kell rázni,, de amelyik nem is kristályosodik ki az nem is hat !!!
Dr plágium
@dr. prédikátor: A pálinka leviszi a cukrot sokszor vészesen.
kokopelli
@könnyű lelki sértés:(12:31)
...őnála jobbakat is félhülyére vertek már a rácsok mögött!
kereső
@bencemacska: bizony abból lett az orbán,kövér,schlett,simicska család első piszkos egy milliója. A többit már lehet kérdezni- ezt viszont nem.
bencemacska
@papa.49: ma, 17:07
Minél több kézen megy keresztül, annál többen próbálnak meg lopni belőle!
Ilyenkor van értelme a gyártónál reklamálni, mert ő a vesztese az összes lopásnak. Persze ezt eredményesen csak az orvos tudja megreklamálni!
simmering73
Ha ilyen jól látod te tetű, hogy a jól működő társadalom alapja az egészségügy, akkor miért nem azzal foglalkoztok? Hogy a herkó verje belétek a véreres nemiszervét.
Zeta
a tömegsport, nem a tao milliárdokkal támogatott kiemelt sportágak.
desir62
"egy jól működő társadalom alapja az egészségügy" Jól böfögsz zsírdisznó, de a miénk nem az.
csipetke
Mulatságos,ha egy ilyen bagázs,mint németh sziszi,vagy orbán sportról beszélnek.Tisztán látszik,hogy milyen sokat sportolhatnak.A vágósúlyt már rég elérték.A nemzet zsírosbödönjei...
kokopelli
@csipetke: ..szegény bratyóm mondogatta anno:"Akkora meccs volt,hogy a TV előtt izomlázt kaptam!"
csipetke
@kokopelli: Ha a fedettpályás távolbanézés olimpiai szám lesz,asszem indulok majd én is,abban nagy vagyok,izomlázzal,vagy anélkül...:) ...de nem vagyok dagadt (még)
könnyű lelki sértés
Ja, és azért sem szeretné, ha felismernék, mert jól tudja, hogy számára No Mercy (vagy valami ilyesmi).
kokopelli
@könnyű lelki sértés: A kutya nem venné ki a kolbászt a kezéből!A gyerekei is péklapátról
veszik el tőle a tányérjaikat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.