Az egykori köztársasági elnökre emlékező intézetre idén különböző címeken összesen 610 millió, a következő évtől évente 850 millió forintot szán a kormány a legújabb rendelet szerint.

Milliárdokat költ az állam egy újabb emlékezetpolitikai intézetre

A 2000 és 2005 közti köztársasági elnök, Mádl Ferenc jogászprofesszor (1931-2011) nevét viselő Összehasonlító Jogi Intézetet hoz létre a kormány egy csütörtökön közzétett kormányrendelet szerint. Az új hivatal az igazságügyi miniszter irányítása alá fog tartozni egy központi hivatalként.

Vezetőjén és helyettesén kívül egy tiszteletbeli elnöke is lesz. Feladata egyebek közt „a hazai jogalkotás színvonalának továbbfejlesztése, nemzetközi megalapozottságának és elismertségének növelése” érdekében nemzetközi összehasonlító jogi kutatásokat, elemzéseket végezni elsősorban Európa országainak jogalkotási tevékenységéről, tapasztalatairól.

Erre a célra idén különböző címeken összesen 610 millió, a következő évtől évente 850 millió forintot szán a kormány.

Ezzel a Magyarságkutató Intézet, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet, a Veritas Történetkutató Intézet, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet után újabb olyan intézmény jön létre június 1-től, amelynek a feladata tudományos kutatás, de szervezetileg nem valamelyik egyetemhez vagy a Magyar Tudományos Akadémiához tartozik, hanem egy kormányszervhez.

Forrás: hvg.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Qqberci: Temessék a ,,mentora,, mellé Oroszországban !!!
desir62
Egy igazi köztársasági elnök volt, Göncz Árpád! A lába nyomába sem léphettek a többiek.
Eladott Ország
Vajon melyik oligarchát gyarapítja ez a kifizetőhely? Mint karamellás cukor a szarra, tejszínhab a fosra, úgy hiányzott ez is.
Összehasonlító LM-zésnek vetem alá hú de alávetném.
uploads.disquscdn.com/images/0b5ba30c7982a38e9090b27fda7e4f4dba9e5b266b754a0b46779cad65e6779c.jpg?w=600&h=230
namihami
Nem az ilyet hívják fideszes Showhivatalnak.
Célja csak néhány haver jó állásba juttatása.
papa.49
A nevezett működéséből a legfontosabb az volt mikor a feleségének nem tetszett a frissen lapozott elnöki palota, és újra csináltatta az egészet !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.