A szokásos reggeli tumultus már kialakulóban van a fővárosba bevezető főbb utakon.

Az Útinform péntek reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon:

- Lajosmizse térségében az M5-ös autópályán a Kecskemét irányába vezető oldalon, egy személyautó a belső korlátnak ütközött. A 65-ös km-nél lezárták a belső sávot.

- Az M0-s autóút déli szektorán az erős teherforgalom, és a reggeli munkába igyekvő tömeg nyomán lelassult a haladás. Mindkét irányba 15-20 perces menetidő többlettel kell számolni.

Útinform: már lassul a Budapest körüli forgalom

Fotó: Illusztráció/police.hu

- Telítettek a sávok és lassú az előrejutás az M3-as autópályán Budapest felé az M0-ás autóúttól befelé, és az M2-es autóúton Gödnél valamint, a fővárosba bevezető, és az M0-ás autóúthoz csatlakozó főbb útvonalakon is araszolnak a járművek. Többek között a 31-es főúton Mendénél, az 51-es főúton Dunaharasztinál, és a II. Rákóczi Ferenc utcán Halászteleknél. A 10-es főúton Solymártól befelé valamint a 11-es főúton Leányfalutól Szentendréig ugyancsak lelassult az előrejutás.

Munkálatok miatti változások

Az M1-es autópályán

- Tatabányánál, az 54-es és a 61-es km között még tart a burkolat felújítás. Sávelhúzással terelik a forgalmat, de mindkét irányban 2-2 forgalmi sáv járható. Tegnap megnyitották az 56-os km-nél lévő Tatabánya-Óváros csomópontot, a le- és a felhajtóág újra járható. Ma délután pedig Hegyeshalom felé lezárták a Tatabánya-Centrum csomópontot. A Budapest felől jövők május végéig itt nem tudnak lehajtani és Hegyeshalom felé sem lehet

- Győr közelében a 130-as km-nél felújítják a Rábca-hidat. A kiépített terelésben irányonként biztosított a 2-2 forgalmi sáv, sebességkorlátozás mellett.

Az M15-ös autóúton,

- a rajkai határ felé vezető oldalon lezárták a 2-es km-nél fekvő, 1-es főútra vezető lehajtóágat, így az M1-es felől érkezők nem tudnak az 1-es főútra Hegyeshalom, illetve Levél település felé kihajtani. A javasolt terelőutat táblák jelzik.

- a 14-es km-nél a rajkai csomópontban is átépítési munkák folynak, ezért Rajka felé lehajtani, illetve Rajka felől az M1-es autópálya irányába felhajtani sem lehet. A javasolt terelőút a 15-ös főút, mely összeköti Rajkát Mosonmagyaróvárral, és melyen keresztül Szlovákia felől elérhető az M1-es autópálya is.

HÍREK 39 találat

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.