A Fidesz adatigényléssel fordul az Európai Bizottsághoz: tegyék világossá, hány féle migránskártya létezik!

Deutsch Tamás: a Fidesz egyenes, tömör választ vár a migránskártyák ügyében – videó

Fotó: YouTube/Fidesz

A Fidesz adatigényléssel fordul az Európai Bizottsághoz az anonim migránskártyák ügyében

- jelentette be Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus megdöbbentőnek nevezte, hogy az az eddig ismerteknél nagyságrendekkel több migránskártyát osztogatott Brüsszel, valamint azt, hogy a legújabb információk szerint nem is egy, hanem többféle migránskártya létezik, amelyet az Európai Unió területén belül – sőt a legújabb információk szerint az EU területén kívül is – osztogatnak a bevándorlóknak.

A Fidesz ezért arra vár egyenes, a tényeket bemutató választ, hogy összesen hányféle anonim migránskártyaprogramot működtet és pénzel az Európai Bizottság vagy más uniós testület, intézmény, és 2015 óta milyen típusú anonim migránskártyákat hoztak forgalomba

- mondta.

Azt is szeretnék tudni, hogy összesen, illetve kártyatípusonként is hány illegális bevándorló jutott migránskártyához.

Arra is kíváncsiak, összesen mennyi uniós pénzt utaltak ezekre az anonim migránskártyákra, és a 2020 végéig tartó hétéves keretköltségvetésből hátralevő bő másfél évben mennyi uniós forrást szánnak még erre a célra.

A fideszes politikus hangsúlyozta: arról is szeretnének adatokat, hogy hány anonim migránskártyát kapó illegális bevándorlónál végeztek bármilyen biztonsági ellenőrzést, azokat kik és hogyan folytatták le, és ezek alapján hány embertől tagadták meg, vagy vonták vissza a már neki juttatott kártyákat, azért, mert biztonsági kockázatot jelentett volna.

Deutsch Tamás szerint az anonim migránskártya intézménye tökéletesen mutatja meg azt az európai polgárok millióinak komoly biztonsági fenyegetést jelentő, valóságtól elrugaszkodott bevándorlási politikát, amelyet az Európai Bizottság folytat. Emlékeztetett: az Európai Unióban szigorú törvényi rendelkezések vannak hatályban, hogy bankkártyát csak a tulajdonosa beazonosítására alkalmas formában lehessen kibocsátani, megakadályozva a pénzmosást és a terrorizmus finanszírozását.

Ehhez képest a töredékesen rendelkezésre álló hivatalos információk alapján tömegesen anonim migránskártyákat bocsát ki az Európai Bizottság, melyek használóiról, felhasználási helyéről és arról sincsen információ, hogy az a sok tízmilliárd forintnyi összeget, amelyet az európai adófizetők pénzéből a migránskártyákra utalt az Európai Bizottság, mire fordították – tette hozzá.

Mindez Deutsch Tamás szerint ez azért is fontos kérdés, mert a Magyarországon terrorizmus gyanúja miatt őrizetbe vett majd letartóztatott Haszan F.-nél is ilyen anonim migránskártyát találtak a hatóságok.

Hozzátette:

mindezek csak megerősítik Orbán Viktor miniszterelnöknek a bevándorlás megállítására javasolt – és már jóval több mint egymillió magyar polgár aláírásával támogatott – hétpontos programját, amelyben szerepel, hogy azonnal fel kell számolni a komoly veszélyeket jelentő anonimmigránskártya-programot.

Újságírói kérdésekre válaszolva Deutsch Tamás úgy fogalmazott: a Fidesz határozottan arra szólítja fel az MSZP vezetését, hogy Bangóné Borbély Ildikót – aki a napokban úgy válaszolt egy a Fidesz támogatottságának növekedéséről szóló kérdésre, hogy sok a patkány Magyarországon – hívják vissza az Országgyűlésből és távolítsák el a magyar közéletből is.

Szerinte az elmúlt évek legsúlyosabb ügyéről van szó, amely nem pártpolitikai ügy, hanem az emberi méltóság ügye.

Arról a Párbeszéd által megosztott videóról, melyben Judith Sargentini zöldpárti európai parlamenti (EP) képviselő Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd EP-képviselőjelöltje mellett kampányol, azt mondta: eddig is egészen világos volt, hogy az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti képviselői és a mögöttük álló politikai szervezetek "mondták tollba" Judith Sargentini jelentését. Emlékeztetett: a Tavares-jelentést is az MSZP képviselői "mondták tollba", ezzel a kampány során maguk dicsekedtek.

Arról pedig, hogy a Demokratikus Koalíció politikusa, Vadai Ágnes a közelmúltban a Jobbik lakossági fórumának vendége volt, Deutsch Tamás úgy vélekedett: "összenő, ami összetartozik".

Forrás: MTI

107 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Hány éve várunk egyenes ,tömör választ a beléptető kapuk ügyében-legalább annyit: elloptuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
@durbincs: uramisten! "Aki Én" is hokizik, mint I. Viktor? (Mert nekem azt mondták, hogy nem tesszük a zsebünkbe a kezünket! Csak én egy 10 IQ-s panelproli vagyok, aki egy fröccsért eladja a lelkét.)
durbincs
@Aki Én: @Aki Én: gondolja bukott-ként , majd itt varázsol ? Csökött-falvi szellemi törpe szörny ?
mint sertéstelepi ágens ?
a rettenet akcentusával ?
De már szépen lerajzolta ide ? miért is bukott ?
durbincs
@Aki Én: @Aki Én: sajnálatos persze hogy maga nem itt nálunk tanult meg írni olvasni ?
Az Angol kisasszonyoknál ?
és az olvasás, szövegértés rettenet nehézség a maga számára ? hát olvasson Cicerót ?
De attól még hogy itt bunkó módon viselkedik, nem itt lakó kéretlen vendégként ?
mért is viseljük el ,magát ? a bunkót ?
durbincs
@advocat: @Aki Én: ne kopizzon már mert uncsi ? csavarjon már-ki valamit sajátból ?
de azt nehogy nekikezdjen , itt hokizzni ? mert a marék szotyi eszére van ám az utalás ?
durbincs
@kokopelli: hola röfje ?köcsön adta a Budaörsi disznofilmes polginak a Wttehoffernek ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. September 30., 06:46
Sok esőre kell számítani
Szórakozás - 2020. September 29., 19:52
Demi Moore lánya meztelenül pózolt
Itthon - 2020. September 29., 20:27
Eltűnt egy 49 éves férfi a fővárosban