"Patkánykormányzás zajlik Magyarországon" – jelentette ki Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti (EP-) képviselő, EP-választási kampányfőnök hétfőn Budapesten.

MSZP: amit a Fidesz csinál, az patkánykormányzás

Az EP-képviselő és Tóth Bertalan MSZP-elnök is kiállt párttársuk, Bangóné Borbély Ildikó mellett, aki a napokban úgy válaszolt a Fidesz támogatottságának növekedéséről szóló kérdésre, hogy sok a patkány Magyarországon.

Tóth Bertalan szavai szerint Bangóné Borbély Ildikó kiforgatott és félreértelmezett mondataiból a kormányzat hazugságkampányt indított az MSZP egész közössége ellen.

Tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy az ellopott közpénzből egy olyan gyűlöletkampányt építenek fel, amely semmi másról nem szól, mint hogy eltereljék a figyelmet a valós problémákról, az egészségügy helyzetéről, az uniós pénzek eltűntetéséről, arról, hogy ma már sajtószabadságról alig lehet beszélni – mondta az ellenzéki politikus, hangsúlyozva: "a közösségünket, a pártunkat ért támadással szemben fellépünk", és ez a közösség megvédi minden tagját.

Közölte, Bangóné Borbély Ildikó az MSZP tagja, a párt parlamenti frakciójának helyettes vezetője és az is marad. Hozzátette ugyanakkor: elutasítanak minden gyűlöletkeltő kampányt, vonatkozzon az bárkire.

Arra a kérdésre, hogy a pártelnök hogyan értelmezi Bangóné Borbély Ildikó azon mondatát, hogy sok patkány van Magyarországon, Tóth Bertalan azt mondta: semmiképpen nem a Fidesz szimpatizánsaira vonatkozó mondatról van szó. Az elhangzottakat teljes mértékben kiforgatja a kormány, és így épít rá gyűlöletkampányt – közölte.

Egy másik kérdésre megjegyezte, képviselőtársa mondott egy mondatot, amit félremagyaráznak, ha azzal ő bárkit megbántott, akkor bocsánatot kér. Szóvá tette azt is, hogy Bayer Zsolt publicista őt is lepatkányozta, és nem kért tőle bocsánatot.

Ujhelyi István egy másik kérdésre beszélt arról, hogy a fővárosi rágcsálóirtás elmaradása miatt a közbeszéd részévé vált a patkányhelyzet. Ebből a Fidesz összpolitikai kérdést csinált, amit "a rendszer ellen legtöbbet küzdő párt ellen" fordított – tette hozzá.

Elmondta, "visszafordítják" a Fideszre az elmúlt napok hazug, patkányozós kampányát, majd kijelentette: "patkánykormányzás zajlik Magyarországon". Kiemelte, nem a Fidesz támogatóiról beszél. Amit a Fidesz művelt Magyarországgal, az undorító és visszataszító, kártékony az, amit tesz a kormánypárt az országgal az európai uniós tagság kapcsán – érvelt.

Ujhelyi István szerint nem az MSZP hozta be a közéletbe a patkányt mint jelzőt. A gyűlöletkampány "a Fidesz egyik legfontosabb fegyvere", de szerinte ezt a fegyvert a kormánypárt most nem okosan használja, mert mostantól minden választónak a Fidesz Facebook-hirdetését nézve az fog eszébe jutni: "ez egy patkánykormányzás patkánykampánya". Megjegyezte azt is, a Fidesz egymillió forintot költött a Facebookon "a hazug kampányra".

Volt kérdés arról, hogy a Demokratikus Koalíció EP-listáján szereplő Czeglédy Csaba bírálta az MSZP elnökét. Tóth Bertalan közölte, az ő ellenfele listavezetőként a Fidesz.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
süllyed a politika és nincs megállás
következő állomás a görény
Neomys
2006-ban Debreczeni József könyvet írt Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnökről, 'Az új miniszterelnök' címmel (ISBN 9789633898444), amelyben így idézi Gyurcsányt:
>Mi csináltuk meg a "köteles akciót" is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az -- egy kis rossz szándékkal -- ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés.
Manhattan
Az ellenséget a saját eszközeivel kell legyőzni! Amit ők csinálnak azért ennél szemetebb szöveget is megérdemelnek! A politika maga szemétség ősidők óta, így Ildikót csak imádni tudom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.