Világtrend, - ergo szembe megyünk vele! - hogy az orvosképzés egyre alaposabb legyen, hiszen mi más garantálná a szakszerű, hatékony betegellátást? De nem úgy hazánkban, ahol ha kell, ha nem, mindennel szembemegy a regnáló és ennek ellenére kétharmados többséggel kormányzó tömörülés. Magyarországon 2019-ben az uralkodó trend: lerövidítjük az orvosképzést!

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Ha egy szakvizsga nélküli jogász lehet miniszterelnök, akkor felcsert is ki lehet nevezni orvosnak...
ittott
Volt rá példa. Kubai forradalom okán két orvos kivételével mindenki Amerikába. ment. Csináltak egy két éves iskolát, és megoldották az egészségügyi hiányt. arról nem szól a történet, hogy hányan haltak meg. megoldották.
Nessy
Talán nem rövidíteni, hanem modernizálni kellene az orvosi tanulmányokat. Ma már teljesen leszakosodtak. A belgyógyászaton belül ma már nagyon sok terület teljesen különálló. Kardiológia, Endokrinológia, Gasztrológia stb. Hasonlóan a sebészethez. Általában a mellkas sebész nem operál hasi kázust, és fordítva. De, ha nem muszáj a hasi sebész sem végez nőgyógyászati műtétet, és fordítva.
nezelodo
Nem értem, hogy ennek a problémának a megoldását miért nem bízzák Felcsutka vállalkozó zsenijére, aki ettől sokkal nagyobb dolgokat is véghezvitt. Tuti, hogy a Lölö meg tudná oldani, és az erre szánt összeg is hétszentség, hogy megsokszorozódna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.