Tavalyhoz képest idén 10-15 százalékkal csökkenhet a kilakoltatások száma, így is csaknem tízezer ember kerülhet az utcára, a téli kilakoltatási moratórium tegnapi lejárata után.

A Város Mindenkié csoport hónapok óta választ vár az Emberi Erőforrások Minisztériumától. A tárcánál ugyanis ott van az a törvényjavaslat, amely megtiltja a gyermekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatását.

Hiába állták a rendőrök útját civilek, végül erővel vezették ki a lakásból azt a nőt, aki nem akarta elhagyni devizahitel tartozás miatt elárverezett otthonát.

A hideg miatt november 15-től kilakoltatási moratórium lépett életbe, noha a végrehajtások folytak, április 30-ig nem tehettek senkit az utcára. Csütörtöktől azonban már semmi nem védi a nehéz helyzetbe került embereket.

A Város Mindenkié szerint az idei a kilakoltatott családok éve lesz.

A 9-10 ezer érintett nagy része hiteltartozás miatt kerülhet utcára. Sokan köztük gyermekesek.

Tízezer ember kerülhet az utcára

Noha ezt a kegyetlen gyakorlatot a gyermekvédelmi törvény több évtizede tiltja, sajnos rutinszerűen előfordul, hogy kizárólag lakhatási problémák miatt elválasztanak gyerekeket a szüleiktől. Tehát lényegében állami gondozásba veszik őket

– tette hozzá a Város Mindenkié alapítója, Misetics Bálint.

A jogvédő szervezet kampányt indított és több ellenzéki párt közreműködésével egy törvényjavaslatot is kidolgoztak, ebben az szerepel: az önkormányzatok biztosítsanak elhelyezést a kilakoltatás által fenyegetett gyermekes családoknak, az önkormányzati bérlakások és lakáshiteles ügyek esetében pedig egyáltalán ne lehessen gyermekes családokat kilakoltatni.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Karnak nincs statisztikája arról, hogy emiatt tavaly hány gyerek került állami gondozásba.

Talán a tavalyi évben ilyen 8-10 szám volt, ami nyilván ahhoz képest magas, hogyha egy gyermeket is el kell venni a családból, de azért tartok tőle, hogy ebben az esetben korábban sem a legideálisabb körülmények között nevelkedtek ezek a gyerekek

– nyilatkozta Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(atv.hu)

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Csecsemőtől az aggastyánig emberi lényeket nem volna szabad az utcára lökni a tulajdonából elhelyezés nélkül!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
qxy
Na ez a fotó azért kissé sértő. Fiatal ember és kéreget. Szegeden a piacnál a parkoló automatánál is fiatal ember jó kommunikáció készséggel hülyíti az embereket kéreget. Tőlem is kért és válaszoltam neki. Barátom. 62 el múltam, három munkahelyem van.Nem érzem magam öregnek, szeretem amit csinálok. Te is ha el mennél dolgozni, nem lennél szarba.
Na mi volt a válasza ? Nem hiszitek el.
" Nincs időm el menni dolgozni" Na váltottam a szó kincsen. ,.- akkor dögölj éhen. baszd meg . Többen ki is nevették és el ballagott. De szerintem tíz perc alatt fel dolgozta és vissza ment.
papa.49
A ,,család barát,, ország kontár kurmánya nem tesz ellene semmit !!!
qxy
@papa.49: De az emberek sem. Vagyis egál. Rég ki kellett volna rángatni orbánt az utcára és agyon verni. De azt is aki ezt engedte. Ugye Polt Péter
papa.49
@qxy: Az első hely az övé a lámpavason ))))))))))
qxy
@papa.49: Vagy, össze dobni 1000 Eurót, és egy Ukrán ennyiért, bárkit. olyan távcsöves izével. Nem kellene mindet. Csak egy kettőt. és el mondani a többinek hogy bocsi. ez kurva sokat lopott. nem tudom ki lesz a következő de ki akar miniszter lenni? az összes patkány menekülne.
emerencia
Csecsemőtől az aggastyánig emberi lényeket nem volna szabad az utcára lökni a tulajdonából elhelyezés nélkül!
Eladott Ország
Budapesten nemrég szobrot avattak a kisgyermekeket nevelők tiszteletére. Az átadáson kint volt a fél Fidesz, hisz meg kell mutatni, hogy különösen a családok évében a kormány nagyon, de nagyon tiszteli az anyákat és gyermekeiket. Novák Katalin boldogan mosolygott az átadáson, miközben ő is pontosan tisztában van azzal, hogy mi a valóság ezzel szemben. Na de lássuk a fotót elsőként: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/11/Download.jpg
Miközben szobrokat adnak át a hála és tisztelet nevében és miközben a családok évének hazudják 2018 után 2019-et is, addig magasról tesznek arra, hogy a valóságban mi is történik a kisgyermekes – illetve bármely egyéb -családokkal. Meglepetés persze nincs, mindössze folytatják azt amit elkezdtek, egy ország lerombolását. a jellegétől megfosztott közpénz-raklapoktól, a devizahitelesek nyomorán való nyerészkedéstől, a megalomán luxusharácsolástól, a legpofátlanabb nepotizmus alapján dübörgő közfeladat-ellátástól, az ádventi bejglire hivatkozó gyáva arroganciától, vagy a pirospöttyös fenekektől, mire lehet számítani és miben lehet reménykedni egy olyan országban ahol a jegybank elnöke gyakorlatilag a valósággal egyre szerényebb kapcsolatot ápoló megszállott?! Néhai Rabár Ferenc, Antall első pénzügyminisztere menesztése előtt azt nevezte a legnagyobb sikerének, hogy sikerült kirúgatnia Kuszaszemet a miniszterelnökségről, ahol akkor már államtitkár volt.
verőce21
A sok felelőtlen, kapzsi, fizetni már nem is akaró devizahitelest ki is kell tenni az utcára. Azt hitték a hülyék, hogy ingyen van devizahitel. Sokan még a közjegyzői költségre is személyi kölcsönt vettek fel, csak nehogy lemaradjanak a nagyszerű hitellehetőségröl!
verőce21
Ha röhögni akarok, csak bekapcsolom videót a devizahiteles tüntetésről, ahol azt kérdezi az egyik tüntető nő, "Hát mi az a deviza?"
nezelodo
@verőce21: Ha járatosak lennének a pénzügyekben, azt is tudnák, hogy a Kósa Szijártó féle forintbedöntés nem önmagáért volt, hanem a pártpénzek remek árfolyamon való átváltása volt a cél, aminek sajnálatos járuléka a d. hitelesek életének a tönkretétele lett. Pedig a mi Viktorunk éjt nappallá téve Magyarországért és a zemberekért dolgozik. Ja meg amikor meghirdették a "három gyerek, három szoba négy kerék" populista akciót, akkor is elfelejtették az alattvalóknak, akiket most kárörvendően gúnyolsz, elmagyarázni, mekkora ennek a kockázata.
verőce21
@nezelodo: Mindegyikért csak Ferenc testvéréket kárhoztathatod, amiket felsorolsz.
Buta embereknek állított csapda volt ez, amelyeken előbb a bankok, majd a követelésbehajtók keresték kőgazdaggá magukat.
nezelodo
@verőce21: Basszus, én meg má' azt hittem a Viktor volt a három gyerek három szoba négy kerék kiötlője, de ahogy mondod erre még akkor nem futotta a talentumából... Pedig akkor még bőven súgott neki aki "mindőnk közül a legokosabb volt", a Simlicska... Ja, meg a Ferenc tesó döntette be a forintot a Laláékkal, akik azért még így sem überelik a felcsúti géniuszt, a Lölöt...
verőce21
@nezelodo: De az alapkérdést a devizahitel elburjánoztatását bezzeg kerülöd a mondókádban!
Basszus!
nezelodo
@verőce21: Kérlek mond el hitelesen ki és mikor vezette be, mert nem néztem utána, elszédített a populista duma, ami népszerűsítette. Vagy az volt a bűne a Fletónak, hogy nem állította le, amit Orbán elkezdett? Lehet, hogy a Ferinek kellett volna eltörni az állkapcsát 2002-ben a két választási forduló között, hogy tudja, hol lakik a jóisten?
verőce21
@nezelodo: Bolondokat beszélsz, és állandóan csúsztatsz! Párbeszédre alkalmatlan vagy.
A devizahiteleket (CHF) a Fletó kormány terjesztette el, népszerűsítette és nem állította le, amikor 2004-ben Ausztriában már megtiltották a folyósítását.
Olcsó hazugság lenne a Fideszre kenni, mert konvertibilissé tette a forintot, az Unióba való törekvés miatt.
nezelodo
@verőce21: Megnyugtattál, de akkor ki volt az az idióta aki mégis rárepült erre, a három gyerek, három szoba négy kerék, olcsó szlogennel?
wpym
@emerencia: Ezeknek a figuraknak elobb kellett volna gondolkodni...
verőce21
Minél előbb ki kell lakoltatni a sok szélhámos, felelőtlen devizahitelest! Eleget bitorolták már érdemtelenül a lakott ingatlanokat, le is lakták mindegyiket!
Adják át a CSOK-osoknak és fiataloknak, akiket támogat az új családrendelet.
verőce21
@nezelodo: (22:08) Tévedsz és csúsztatsz, mert a "a három gyerek, három szoba négy kerék" szlogen most is érvényes!
Csodálatos, ahogy rögtön "megértettél"! - PiszkaPeti.
verőce21
A picsába a híd alá az összes nemfizető devizahitelest! A lelakott, elhanyagolt lakásingatlanaikkal együtt.
Most, amikor 320k körül van az átlagfizetés? Mitől nem tudnak fizetni?
nezelodo
@verőce21: Jaj én egy egyszerű fiú vagyok magyarhonban, de majd fejlődök, mert hiszek a reinkarnációban és ha újra születek Erdélyországban pottyant le a gólya! De aztán visszajövök ide észt osztani, akkor már bírónak egy faluba, vagy főispánnak, jó pénzért, hogy tudjam, mit kell mondani.
Az meg, hogy ki kell lakoltatni azokat, akik a hitelből maguk építették fel a kis házukat, és az áldásos banki-kormány manőverek miatt három négyszeresére emelték a törlesztőrészletet, egy pökhendi szar alak véleménye csak. Néz át a szomszédba, ahol kormányoznak és nem uralkodnak, egy tollvonással felszámolták ezt a szabadrablást.
verőce21
@nezelodo: Éppen ezt nem érted meg, hogy itt is egy tollvonással kellett volna felszámolni a devizahitelezést, még 2005-ben.
Ahelyett, hogy "úgy tettek Fletóék, mintha kormányoztak volna."
nezelodo
@verőce21: Érdekes, így utólag tudja a politika mit kellett volna csinálni, de akkor nem tett tett az ellenzék sem semmit ez ügyben, be sem jártak a munkahelyükre, ugyanolyan csendben voltak, mint a Postabank ügyben tíz évig, karöltve a szocikkal. Persze kínos lett volna Orbán együtt ebédelős családi bankár barátját vegzálni, mert a végén még az is kiderült volna, hova lett a 160 milliárd... Most a kilakoltatásokkal megint csak a bankároknak hízeleg a vezér, ahogy a bankadót is a lakossággal fizetteti meg folyamatosan. Az pedig, hogy el kell venni a lakásaikat, ilyen a harmincas években Hitlernek jutott eszébe, később meg Rákosinak, lett is kulákvilág, meg később tsz szervezés címén a parasztság kifosztása. Talán nem véletlen a hasonlatosság...
Eladott Ország
@verőce21: tegnap; 17:07 Írod: "Ha röhögni akarok, csak bekapcsolom videót a devizahiteles tüntetésről, ahol azt kérdezi az egyik tüntető nő, "Hát mi az a deviza?" De ez nem menti fel a kleptokrata, bűnöző és politikai prostituált fideszt és bandáját, a csörgősipkás futóbolond Kuszaszemet, akik az árfolyamnyereségen gazdagodtak meg. A környező országokban ugyanis ki merték mondani a devizaszerződések semmiségét. Szégyen és gyalázat, amit ez korrupt szarházi tróger kormány meg mer csinálni, ezt is a többi mocskos húzásai mellé lehet majd írni a vádemelés során!
Macskaszem
Orbán Viktor miniszterelnök 2015 februárjában írt alá egy olyan megállapodást, amiben a kormány vállalja, hogy a bankoknak nem lesznek további terhei a devizahitelek átváltása miatt, a kilakoltatásokat pedig nem akadályozzák meg. A devizahitelesek ügyének feladásáért cserébe az EBRD vállalta, hogy növeli a magyar gazdaság hitelezési aktivitását.
alfahir.hu/2018/08/27/devizahitelesek_ebrd_paktum_bankok
Macskaszem
@Shikari: Ó igen, lehet dolgozni, jól keresni, csak ahhoz másik országba kell menni.
tudode
A "nem lakásügyi előadó" zsibizős POLITIKAI PÁLYAFUTÁSÁT, már az átkosban képeSS volt saját hasznára fordítani:
.
www.hocipo.hu/content/view/128_feszekrakas_orban_modra
.
.
Visszaélve KIZÁRÓLAGOS HATALMÁVAL "lakhatási válságot" idézett elő azzal, hogy kb. FÉL BILLIÁRDOT a gyermekkori álmába, betonteknőkbe "ágyazta/ja" be a mai napig, pofátlanul KIEMELT ÁLLAMI BERUHÁZÁSKÉNT!
.
Lehet csókolgatni a TAPOGATÓJÁT!
Macskaszem
@Shikari: Dolgozni lehet szakadásig, ezt biztosítja a rabszolgatörvény. Na de az igen magas fizetés a hét vicce.
Macskaszem
@Shikari: Az ország vezetéséről a fidesznek sincs lövése, de lopni, csalni, hazudni mindennél jobban tudnak.
verőce21
@nezelodo: (07:07) A lakáselkobzásoknál ne feledkezz el a nyilasokról és az ÁVO-sokról sem - az élők mind itt blogolnak -, mert ott a Dunaparti sétányok mentén minden lakásba ezek költöztek! Tudod, ahol a szavazásokon mindig szoci többség van.
De visszatérve a Ferenc testvér dolgaira, azért említettem a 2005-ös dátumot, mert akkor feleszmélt a dervistáncos, hogy ebből a CHF hitelezésből nagy baj lesz. Le is írta, sőt, látta az osztrák példát is, mégsem tett semmit! Hagyta a labanc bankokat, hogy nyomják a devizahitelt a magyaroknak, amit otthon már nem tehettek meg! A többi bank csak beszállt a tortaszeletelésbe, mert a labancok elhappolták az ügyfeleiket is a kötelező számlanyitással a "kedvező" hitelkonstrukció mellé. A Fletó-kormány pedig felismerte a veszélyt, leírta, szóvá tette, látta a szomszédok tiltó intézkedési példáját, mégsem tett semmit! Hagyta a bankokat nyerészkedni.
Ehhez nem kellett az ellenzék! Magára hagyták a majmot, persze, hiszen kódolva volt az eladósítás és a bukás. Ezt nem utólag állapítja meg az elemző, mint írod, hanem akkor, abban a pillanatban már nem asszisztáltak ehhez a középosztályt legyilkoló kormányzáshoz. Sohasem fogja a lakosság újraválasztani Fletóékat, mert ezt a gyalázatot nem felejtik el nekik, még az unokáik sem.
verőce21
@Eladott Ország: (08:53) Hiába mondták ki "A környező országokban ugyanis ki merték mondani a devizaszerződések semmiségét." - attól a dolgokat még nem lehetett meg nem történtté tenni!
Ez csak a lakosság megnyugtatására szolgáló politikai elégtétel volt, akik ugyanúgy fizetnek tovább, mint a katonatiszt. Nálunk pedig csökkentett, limitált valutaárfolyamon.
Eladott Ország
@verőce21: Nem fizettek tovább mint a katonatiszt. Ez itt nem a hülye fideszesek gyülekezete, te faszfej! Ezt a mantrát ott meséld el! Ahol a devizahitelesek nyomorán nyerészkedő, a közvagyon fölött magánvagyonként diszponáló, népes famíliáját a közösből zabáltató, kastélyokat-műkincseket felfoghatatlan indokokra hivatkozva harácsoló, a saját magáról írt könyvet is a hülyemagyarok pénzéből finanszírozó, az adófizetők keservéből fegyverkező, százmilliós prémiumokat osztogató Matolcsygyuri nyolc év után is a székében maradhat, ott velejéig rohad nemcsak a politikai elit, de elsősorban a politikai elitet vállára emelő, igénytelen polgári erkölcsiség is.
verőce21
@Eladott Ország: (13:41) Azt sem gondolhatod, hogy ez itt a lipsi hazudozók gyülekezőhelye, "te faszfej"!
Szerencsére ellenőrzünk itt benneteket néhányan, hogy ne csak a butaság honoljon ezen a blogon.
lampa laz
@verőce21: tegnap 22:19 még szerencse, h az agyhalált nem tudják gyógyítani, mert az ilyen patkányokért nem kár mint amilyen te vagy.
Eladott Ország
@verőce21: ma, 13:52; Ráadásul a csúti cigány és bűnöző bandája által adott devizahitel sohasem látott devizát! Egyébként meg elmehetsz az qrva anyád 3,14csájába és azt ellenőrizzed, te fideszes patkány! Az lett volna a legjobb, ha anyád a WC-re ült volna amikor a világra hozott, mert akkor egyből a helyedre kerültél volna. Nálad már az agyrágó bogár is éhen halna.
verőce21
@Eladott Ország: A "csúti cigány" nem adott abból a devizahitelből szinte semmit! A pápai rém engedélyezte a 99,9%-át!
Eladott Ország
@verőce21: A horvát bíróság semmissé nyilvánította a svájci frank alapú devizahiteleket
24.hu/kulfold/2018/07/12/a-horvat-birosag-semmisse-nyilvanitotta-a-svajci-frank-alapu-devizahiteleket/
Felvételkori árfolyamon kell lejre váltani a román devizahiteleket.
Hatalmas tartozás-elengedést kapnak a szerb devizahitelesek.
ingatlanhirek.hu/penz/hatalmas-tartozas-elengedest-kapnak-a-szerb-devizahitelesek/
csipetke
Hát igen.Ez az orbánizmus.Inkább önt a puhos törpe a külhoniaknak jópár zsák pénzt,mint az itthoni nehéz helyzetbe került családokon segítsen.Pl az a néhány milliárd ft,amit tavaly a felvidéken 3 milliónként szétosztottak bármilyen papír bemutatása nélkül,elég volt,ha az illető azt mondja,hogy lakhatásra kell.Többszáz milliárdot ömlesztett a külhoniaknak eddig.Valamiért orbán pont ezeket az embereket sz@rja le,akik itt élnek,ide fizetnek ilyen-olyan rohadtmagas járulékokat.
csipetke
@verőce21: Ügyes kezeddel beírod a gugliba,hogy "devizahitelek bevezetése",ezen belül rákattintasz arra a találatra,hogy "Kik,és mikor vezették be a devizahitelezést Magyarországon?" De ne fáradj,idemásolom neked:-"Devizahitelt a lakosság 2001.június 15.-től vehetett fel Orbán Viktor miniszterelnök,Járai Zsigmond MNB elnök,és a Fidesz parlamenti többségének döntése alapján." Hidd el,a gugli okosabb mint te,cavinton nélkül emlékszik mindenre.Hasznos lenne,ha mielőtt hülyeségeket irkálsz,utánanézel ennek-annak.
nezelodo
@Eladott Ország: "Azt sem gondolhatod, hogy ez itt a lipsi hazudozók gyülekezőhelye, "te faszfej"!
Szerencsére ellenőrzünk itt benneteket néhányan, hogy ne csak a butaság honoljon ezen a blogon."

Hát nem tölti el büszkeség a szívedet, amikor Rákosi elvtárs reinkarnálódott mozgalmárai figyelemmel kísérik minden leírt szavadat az ő sokszoros regisztrációival, és vigyáznak, hogy nehogy elfelejtsd imádni a mai diktátort?
Ezek tényleg nem tanultak semmit a történelemből, pl. abból amit még a nyolcvanas években üzent nekik az akkori "lipsi" köz, hogy "Ne vigyorogj Iván semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem váltunk törökké!"
Erre föl beáll Putyin mögé Orbán bomlasztani azt a kört, ahova a jelek szerint beépítettként pénzt, támogatást és szabadságot követelni jár szakmányba.
Nagyon tetszene, ha újra megcsinálnák azt a plakátkampányt, amit az egyik választásuk alkalmával, hogy "Apák és fiúk". Talán most már az utca embere is megértené, mivé váltak ezek a Horváth István beügyér árnyékában megerősödött politikai kalandorok!
verőce21
@csipetke: Említettem ezt fentebb, ne fáradj a kuglizással.
De azt is írtam, hogy az ilyen hitelek összegének 0,1%-át vették fel Orbánék kormányzása alatt. Azt is japán jenben.
Eladott Ország
@verőce21: Ki van kormányon hogy a devizahitelesek problémáját megoldja?! Nem visszamutogatni kell hanem a problémákat megoldani. Nem csúsztatni kell és a szart elkenni! A helyzet ez: Tízezer ember kerülhet az utcára!
és “3.000 ember lett öngyilkos a devizahitelek miatt”
verőce21
@Eladott Ország: "Aki hülye, haljon meg!" - így mondja a közmondás. Egyrészt nem bizonyított sehol az a 3000, másrészt, meg is érdemlik a sorsukat, akik felelőtlenül vettek fel devizahiteleket.
Tízezer? Akik csökkentett, fix árfolyamtörlesztő mellett sem tudják, vagy nem akarják fizetni a hülyeségük árát, ill. "tanulópénzüket", azok nem is érdemelték meg, 10-15 évig bitoroljanak olyan ingatlanokat, amit soha nem engedhettek volna meg maguknak!
Tisztuljon az ingatlan portfolio!
Eladott Ország
@verőce21: Az adós elveszti a lakását és még továbbra is megmarad a hitele, fizeti (vagy fizetné ha tudná) a semmiért a törlesztést. Elmész te a redvás picsába!
verőce21
@Shikari: Az USA-ban és más angolszász országokban is, napok, hetek alatt kirakják a lakót az ingatlanából, ha nem fizeti a részletét, ne rongálja tovább.
Csak nálunk megy ez az álszenteskedő, humánus magatartás, ami a szocializmus öröksége, hogy évekig lehetőséget adnak még a bentlakónak a tartozása rendezésére, miközben kígyót-békát összekiabál a hitelt nyújtóra, sőt mártírnak tünteti fel magát.
Ki kell penderíteni mindet...Csak ez a szocialista-humanista álhumánum...pedig a kapitalizmusra szavazott mindegyik.

Még egy megjegyzés: ha elveszíti a lakását valaki, el kell törölni az ingatlannal kapcsolatos minden tartozását - úgy, mint Amerikában, hogy tiszta lappal indulhasson. De ugyanúgy napok alatt utcára is kell rakni! @Eladott Ország:
csipetke
@verőce21: 8:28 Az tökmindegy,hogy ki és mennyi devizahitelt vett fel.Itt arról volt vita,hogy ki hozta rá az országra ezt a bűn-devizahitelt.Te ugyanúgy hátramutogatsz,mint orbán,és fletót emlegetted,de nem nyert,ezt a bajt bizony a fidesz és orbán hozta az emberekre.Viszont orbán a külhoniaknak önti zsákszámra a milliárdokat,amikor itthon is van baj elég,de sokkal előbb ad Mexikói templomra,meg mittomén még mikre,minthogy az itthoni embereken segítsen.Ez itt a legnagyobb probléma.Ne válaszolj,részemről a dolog lezárva
verőce21
@csipetke: Akkora ökörséget írtál, "ezt a bajt bizony a fidesz és orbán hozta az emberekre", - hogy muszáj megjegyeznem -, ha valakinek leég a háza, nem azt kell hibáztatni, aki feltalálta a tűzgyújtást, hanem azt aki nem őrködött a vagyona felett!
Eladott Ország
@verőce21: 2010 óta kivan hatalmon?! Azóta nézi ez a tróger bűnbanda a "tűzgyújtást", ahelyett hogy azt megakadályozná, még mindig azon lamentál, hogy ki okozta a tüzet!
kulabombaafityiszre
@verőce21: május 2., 12:05
Meséld már el azt is mi a patkány fideszes kurvaanyádért vezette be a fidesz 2001-ben a devizahitelt.
verőce21
@kulabombaafityiszre: Azért a "kurvaanyádért", mert kötelező előírás volt az Uniós csatlakozáshoz a konvertibilis valuta! Semmi másért.
Nem devizahitelt vezetett be, hanem csak konvertibilissé tette a forintot!
kulabombaafityiszre
@verőce21: május 4., 12:4
Linkeld már ide ezt az ostobaságot amit ide hánytál a forintról.
Ja és a kancsal miért vezette ki a devizahitelt.
Most már nem kell,hogy konvertibilis legyen a forint?
Repedtseggü fideszes.A kurvaanyádat.
Aki Én
@verőce21: A devizahiteleket 2001. nyarán az I. Orbán-kormány engedélyezte a 2001. évi XCIII. törvénnyel.
A szabad tőkeáramlás érdekében valóban szükség volt a forint konvertibilitására, de a hitelfelvételt szabályozni, korlátozni már akkor lehetett volna. A PSZÁF már 2004- ben szólt, hogy baj lesz, veszélyes a devizahitel, de 2008-ig semmi nem történt.
Tehát orbán felelősségét elvitatni Gyurcsány mellett, az ostoba seggnyalás már megint.
Persze megint okos vagy, és tudod, hogy ki miért tartozik és nem képes fizetni. Megint mindenki hibás, csak orbán nem.
A 320 ezres átlagbér a fidesz hazugsága, az emberek 80 %-a nem keresi azt meg.
Már mondtam, hogy ha 2016-ban egy fillért sem kerestél, Mészárorbán ugyebár 100 milliárdot, akkor kettőtök átlag jövedelme 50 milliárd. Érted KRETÉN?
verőce21
@kulabombaafityiszre: A "kurvaanyádat" hiszen csökkentett, rögzített árfolyamon fizetik vissza az adósok a devizahitelt. Mi kellene még? Hogy nyolc év múlva amikorra kifut a hitelük ~450 forintos Euro árfolyamon törlesszenek?

Mi az, hogy "Mostmár nem kell,hogy konvertibilis legyen a forint?" - most is konvertibilis a forint, te gyengeelméjű!
Ne szólj hozzám többet ebben a témában, mert olyan hülye vagy ehhez, mint tyúk az ábécéhez!
verőce21
@Aki Én: Csak abban tévedsz te Kretén, hogy a szoci kormánynak kellett volna beszüntetni a devizahitelezést, mint fentebb már leírtam!
Sok sikert neked az 50 milliárdos átlagfizetéses életszerű példádhoz! Hátha bejön? Neked, miért ne?
Csizmás Kond
...vagyis a svácihitel óta vagy százezren kerültek utcára ???
kulabombaafityiszre
@verőce21: ma, 16:11
Látod te szarevő,milyen hülye vagy.
A fidesz bevezette 2001-ben a szocik meg szüntessék meg 2002-3-4-stb-ben.
Értem a logikád,a fidesz-illetve a viktátor-mindig mindet jól csinál csak ez sok hülye mindig elrontja.
Aki meg szólni akar az mind ellenség,mert a dilinyós grazi kezelt a hogyan tegyünk élhetelenné egy or-
szágot nevü játékát elrontja.
kulabombaafityiszre
@verőce21: ma, 16:07
A te érvelésed szerint nem,mert nincs devizahitel.Esetleg hazudtál a devizahitel bevezetésével kapcsolatban.Akit szopsz a sok közül,a kancsi bankár a sleppnek 180 forintért adta a svájci frankot,
mert csak ők tudták a hitelüket egy összegben kifizetni.
Akik nem voltak csókosok azok a 180 forintos svájci frankot megkapták 260 forintért.
180-nal törlesztettek,a különbözetet egy másik számlára tették ott gyült 5évig+kamat azután fizetni kell
a 180-as hitellel együtt.Így aztán a mostmár a két hitel törlesztése sok családnál többre rúg,mint amit eredetileg fizettek.Ezt aztán beadták a mindent beszopó fideszes patkányoknak devizahitesek megmentése címen.A kilakoltatások folynak.A kancsi bankár ezen nyert több mint 200 milliárdot közpénzt,értelmetlen alapítványokat hozott létre,mert szerinte,meg a másik idióta a kósa szerint akkor már elvesztette közpénz jellegét.A slepp jól járt a devizahitelesek meg nem.Vége.
kulabombaafityiszre
@verőce21: május 4., 12:42
Június 10-én megszűnik a devizakorlátozás, így 70 év után ismét teljesen konvertibilis lesz a forint - jelentette be a kormány keddi ülését követő sajtótájékoztatón Borókai Gábor kormányszóvivő. A kabinet a Magyar Nemzeti Bank egyetértésével hozta meg döntését.A kormányszóvivő elmondta, hogy a döntés nyomán megszűnik egy bűncselekményfajta is, hiszen kiüresedik a devizakódex és ezáltal a Btk. egyes, a devizabűntettekről szóló passzusai hatályukat vesztik.

A szóvivő szerint a gazdaság olyan állapotban van, hogy ki lehet védeni a döntéssel járó esetlegesen felmerülő veszélyeket.
A kabinet mostani döntését az indokolja, hogy a Magyar Nemzeti Bank május elején kiszélesítette a forint ingadozási sávját a korábbi plusz-mínusz 2,25 százalékról plusz-mínusz 15 százalékra. Ennek hatására számottevően növekedett a devizaárfolyamtól függő gazdasági tevékenység kockázata.
Az elfogadott intézkedések elsősorban azt szolgálják, hogy a gazdasági szereplők különböző módon csökkenthessék az árfolyam-kockázataikat. Erre az úgynevezett fedezeti műveletek alkalmasak, melyek színhelyei a határidős devizapiacok. Ezeken a piacokon külföldiek eddig csak korlátozottan vehettek részt.
A kormányrendelet hatályba lépésével még ebben a hónapban a következő devizakorlátozásokat oldják fel:
megszűnik az eddigi deviza, illetve valuta hazahozatali kötelezettség
lehetővé válik, hogy belföldiek, vállalatok és magánszemélyek külföldön devizahatósági engedély nélkül nyissanak forint- és devizaszámláta devizabelföldiek belföldi devizaszámláján bármilyen jogcímen szerzett deviza vagy valuta eredetvizsgálat nélkül elhelyezhető és korlátozás nélkül felhasználható
nemcsak magánszemélyek, hanem belföldi vállalkozások, szervezetek is korlátlanul tarthatnak valutát
a külföldi vállalkozásban való közvetlen tulajdonszerzés feltételei megszűnnek és megszűnik a bejelentési kötelezettség isminden téren, valutától függetlenül, megszűnik a devizahatósági engedélyezési, illetve...
verőce21
@kulabombaafityiszre: Amit csak lehet, félremagyarázol ebben a szösszenetedben (is) Kár rád az idő!
A Fidesz semmiféle devizahitelt nem vezetett be, ezt jó lenne, ha felfognád! A forint konvertibilitását határozta meg.

A Fidesz nem vezethetett be devizahitelt, mert nem is volt Euro még akkor 2001-ben! Innentől kezdve minden hazugságotok a semmibe hullik!
Jozefina
Egyszerűen senkinek sem kellene fizetnie a törlesztéseket!!! Úgysem tudják életük végéig sem kifizetni!!! Az összes hitelesnek meg folyton az utcán kellene lenni és a bankok előtt!!! Tiltakozni, sztrájkolni, engedetlenségi mozgalmakat szervezni. Más országok egyszerűen megoldották és megsemmisítették az ilyen hitelszerződéseket, mégsem rokkanatak bele. Itt is kibírnák a bankok, csakhogy az illiberalizmus (orbán eszmeisége) ezt nem támogatja. Hát ezért kell liberalizmis és demokrácia.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.