Kitört a botrány a Péterfy Kórházban, bérfeszültség miatt 84 baleseti sebész mondta fel az önként vállalt túlóraszerződését – írja a 444.hu.

Jobban keresnek az altatóorvosok, 84 sebész mondta fel a túlóraszerződését a Péterfy Kórházban
Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Az orvosok azzal indokolták döntésüket, hogy megtudták, az aneszteziológusok többet keresnek, mint ők. Ennek az lehet az oka, hogy Magyarországon

már évtizedek óta magasabb fizetéssel kompenzálják, hogy az aneszteziológusok csak ritkán vagy egyáltalán nem kapnak hálapénzt, a Péterfy Kórház Manninger Jenő Baleseti Központban azonban sokan a baleseti sebészek közül sem fogadnak el hálapénzt.

Bár a baleseti sebészek levelet írtak a főigazgatóságnak, hogy a bérüket igazítsák az aneszteziológusokéhoz, a csődközelben lévő az egészségügyi intézmény vezetése elutasította a kérést. 

Egy orvost heti 48 óra munkavégzésre lehet kötelezni, ezenfelül még 12 órát vállalhat önként. Ez utóbbit mondták most fel a baleseti sebészek.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nyugi! Majd kiírják a közbeszerzést traumatológusokra, és Lőrinc barát megnyeri, természetesen kellő uniós támogatással.
Lehet szarkazmussal vádolni, de itt valóban ember életekről van szó, nem elvétve pár migráncsról! Most már téma nincs, csak az. A többire szép ígéretek, melyek soha nem valósulnak meg!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
ide jut a világ amikor egymásra licitál...
Pegero
84 ???
Ez megint egy fake news.
Egész Magyaroszágon nincs annyi baleseti sebész!
desir62
A fitymaszok meggyógyulnak mert olvassák a 10 parancsolatot, ha mégsem akkor így jártak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.