Nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő a péntekre kitűzött időpontban, így nem jelentett be módosítást sem a "Baa3" szintű osztályzatra, sem annak stabil kilátására.

Nem vizsgálta Magyarország adósosztályzatát a Moody's

A Moody's az Európai Unió előírásainak megfelelően előre összeállította az európai szuverén adósbesorolások áttekintésének idei menetrendjét, és a magyar szuverén osztályzat idei első potenciális felülvizsgálati időpontját péntekre tűzte ki.

Péntek éjjel Londonban közölte mindazonáltal, hogy nem frissítette a magyar államadós-besorolást.

A Moody's legutóbb 2016. november 4-én jelentett be a kitűzött időpontban módosítást: akkor emelte vissza Magyarországot a befektetési ajánlású kategóriába,

az addigi "Ba1"-ről a jelenleg is érvényes, stabil kilátású "Baa3"-ra javítva a szuverén magyar besorolást.

Magyarország azóta hat előre kitűzött felülvizsgálati időpontban szerepelt a Moody's menetrendjében. Ezek közül a cég öt alkalommal nem hajtott végre újabb felülvizsgálatot, egyszer – tavaly novemberben – megerősítette a magyar besorolást.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hari
@Eladott Ország: a rablónak tök mindegy, mit hagy maga után... Mészáros féle lézengő Ritterek , ha akarnák, sem tudnának hasznosat produkálni, az értelmi szintjük mint Makó Jeruzsálem. Gazdasági gyarmat lettünk, hála a -ne firtassuk miből -hirtelen milliárdossá vált magyar atyafiak szép száma ellenére, akik között nagyítóval sem találni egy icike-picike Széchenyi epigont. Orbánék majd mi megteremtjük az önálló magyar gazdaságot, kiseprüzzük a gonosz multikat, akik kilopják az országot handabandázó melldöngetése helyett mindent hajlandóak megtenni (különféle kedvezmények, adó csökkentő politika), hogy valaki jöjjön ide. Ellenzék korukban bezzeg kígyót-békát kiabáltak, hogy ide ugyan ne jöjjön gumi meg akkumulátor gyártó multi, mert tönkre teszik a szép környezetünket. Bezzeg most jöhetnek, a környezetünket meg legfelső jóváhagyásával teszik lépten-nyomon tönkre. Száz szónak is egy a vége, átgondolt gazdaság politika nulla, helyette raboljunk amit és amíg lehet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.